Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
13. února 2016

Druhý gól nás dostal zpět do utkání, říká tříbodový Čermák

Proti Šumperku slávisté berou všechny tři body, a to hlavně díky Miloslavovi Čermákovi, který si za utkání připsal dva góly a jednu nahrávku. Mohl dosáhnout na hattrick, když bylo po faulu na něj nařízené trestné střílení. Kličkou do bekhendu si ale na Svobodu nepřišel.

Po dvou zápasech, které dospěly až do samostatných nájezdů, konečně výhra po základní hrací době. Jak zápas hodnotíte?
Samozřejmě jsem rádi za cenné tři body, ale zápas celkově se příliš dobře nehodnotí. Měli jsme zbytečně moc vyloučení, která nás stála spoustu sil. Se štěstím jsme dali čtvrtý gól a vyhráli jsme.

Během druhé třetiny jste byli mnohokrát vyloučeni. To muselo ovlivnit vaše síly.
Určitě je to pro hráče, kteří hrají oslabení, velice náročné. Ti, co se na led nedostanou, sedí na střídačce a je to pro ně také těžké. My si hru zbytečně rozbíjíme častým vylučováním.

Vaše dva góly výrazně ovlivnily hru. Jak vypadaly z vašeho pohledu?
První gól padl v přesilové hře. Máme s klukams určitý signál, který nám se štěstím vyšel. A druhý gól byl klasický. Z před brankového prostoru jsem dorážel za brankáře. Důležitou roli hrál ale náš druhý gól, který nás dostal zpět do utkání.

Během zápasu bylo nařízené trestné střílení. Věděl jste už od začátku, jak chcete zakončovat?
Věděl jsem, jak to chci provést. Zkusil jsem nájezd, který jsem dělal i při minulých nájezdech. Dvakrát to vyšlo, ale dneska bohužel ne.

Na dnešní zápas přišlo dost diváků. Jak hodnotíte atmosféru?
Každý člověk je tu znát. Před osmnácti sty diváky se hraje jinak než před tisíci. Doufáme, že na play-off si najde cestu mnohem více lidí, kteří nás poženou dopředu.

Čeká vás poslední zápas v základní části - v Přerově. Co je potřeba do něj ještě zlepšit?
My už ten zápas musíme odehrát, jako by to bylo play-off. Musíme se na ně dobře připravit, protože při těchto zápasech rozhodují už maličkosti, jako například fauly, kterých se musíme vyvarovat.

Po Přerově vás čeká dvanáctidenní pauza, co plánujete?
Trenéři nám v kabině říkali, že budeme mít soustředění, ale samozřejmě budeme mít i volno a čas se zregenerovat. Musíme si však nacvičit některé herní situace jako přesilové hry. Hlavně si musíme dávat pozor, abychom šli do play-off všichni zdraví.

Autor Lucie Brožová
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více