Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
17.2.2016

Junioři si poradili s kladenskými Rytíři

42. kolo, středa 17.2.2016, Slavia - Kladno
Slavia
6:3
1:2, 3:0, 2:1
Kladno

Branky a nahrávky: 18. Josefus (Nestrašil, Saňa), 23. Ječný (Kašek, Suda), 29. Nestrašil (Josefus, Zderadička), 32. Zderadička (TS), 43. Nestrašil (Josefus), 50. Vyskočil (Vildumetz) – 15. Miura (Havlůj, Kružík), 19. Schildhabel (Křepelka), 48. Miura (Chládek). Rozhodčí: Nečas – Krátký, Horažďovský. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. Diváci: . Střely na branku: 23:34. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 5:2, 5:3, 6:3.

Sestavy

Slavia

Sochůrek – Novák, Saňa, Čupa, Zderadička, Straka, Krásný – Nestrašil, Josefus, Kohút – Kašek, Ječný, Suda – Vildumetz, Vyskočil, Kern – Horák

Kladno

Ptáček (41. Stahl) – Havelka, Malý, Chládek, Bunda, Matula, Zelinger – Piovarči, Křepelka, Patyk, Čermák, Schildhabel, Hajný, Havlůj, Keszi, Kaprál, Janeček, Miura, Kružík

Sešívaná juniorka bez několika hráčů základní sestavy, kteří dostali příležitost v áčku, porazila Kladno, když se o výhře rozhodlo hlavně v prostřední části. V ní totiž slávisté otočili nepříznivý stav a třemi góly se dostali do vedení, které si už do konce duelu pohlídali.

Zápas mezi Slavií a Kladnem začal opatrně, ani jeden tým se nehnal bezhlavě do útoku a spíše čekal na chyby soupeře. Tu jako první udělali domácí, když si nepohlídali Yuki Miuru, který dojel vyražený kotouč, udělal kličku do protipohybu brankáře a zakončil do odkryté klece. Slávisté s odpovědí přispěchali i několik minut později, když Nestrašil načasoval přihrávku pro Petra Josefuse, od jehož hole se puk odrazil za bezmocného Ptáčka.

Přesně o minutu později si ale Rytíři vzali vedení zpět. Křepelka po levém křídle vyslal do šance Krešimíra Schildhabela, který mířil přesně mimo dosah Sochůrka. Červenobílí ovšem i na tento gól dokázali zareagovat, v úvodu druhé periody se Suda dostal s pukem až mezi kruhy, kde ho předal Kaškovi, který ještě našel Filipa Ječného, který bekhendem poslal kotouč do tyčky, od které se odrazil do sítě.

Zanedlouho se mohlo Kladno i potřetí dostat do vedení, Křepelka ale z blízka netrefil prostor mezi třemi tyčkami. Místo toho se z obratu radovali slávisté, Josefus v přesilovce dovezl puk na brankoviště, kde se zorientoval Viktor Nestrašil, který rozvlnil síť za překvapeným Ptáčkem. Na druhé straně pálil z podobné pozice Kružík, oproti Nestrašilovi ale mířil jen do tyčky.

Klíčový moment duelu přišel těsně po polovině základní hrací doby. Zderadička totiž byl v oslabení faulován v úniku, a tak měl výhodu trestného střílení. Sám Filip Zderadička naznačil střelu, poté si potáhl puk lehce do bekhendu a nakonec zakončil přesně mezi Ptáčkovy betony.

Následně měli hosté přesilovou hru, ve které Čermák promarnil obrovskou příležitost. Kladenský forvard totiž pálil do odkryté klece, jenže Sochůrek špičkou betonu vykopl puk téměř z brankové čáry. Akce ale zdaleka neskončila, jelikož se Čermák dostal k puku znovu a i napodruhé měl před sebou přes polovinu prázdné klece, jenže kotouč se mu zamotal mezi brusle, a tak zakončil mimo.

Na začátku třetí periody přidal pátou sešívanou trefu Viktor Nestrašil, když z pravého kruhu mířil přesně pod břevno. O chvilku později mohli slávisté znovu navýšit své vedení, po přesném pasu Nestrašila ale Ječný nastřelil jen břevno. Kladno se nechtělo s porážkou smířit, a tak získali menší naději v podobě snížení, o které se postaral po samostatné akci Yuki Miura.

Poslední slovo ale měli přece jen domácí. Vildumetz totiž uvolnil Davida Vyskočila, jehož první ránu dokázal Stahl, který po druhé třetině vystřídal Ptáčka, vyrazit, druhý Vyskočilův pokus mu už ale prošel mezi betony. V závěru duelu už se ani jeden tým nezmohl na gólovou příležitost, a tak si Slavia s klidem pohlídala vítězství.

Měli jsme větší chuť po vítězství, těší Viktora Nestrašila

Slávisté přes týden neodehráli soutěžní zápas, jelikož byla reprezentační pauza, proti Kladnu tak nastoupili sešívaní odpočatí. „Pauza nám prospěla. Posledních pár zápasů jsme nehráli tak, jak bychom měli a potřebovali jsme si to dát v hlavách do pořádku,“ říká nadějný útočník.

Zápas se ale nevyvíjel od začátku úplně podle představ hokejistů v červenobílém dresu, po první třetině totiž Kladno bylo ve vedení. „Nejtěžší bylo pohlídat si kladenské dlouhé nahrávky za naši obranu. Vždycky si to před zápasem připomínáme, ale je těžké si to uhlídat,“ popisuje Nestrašil.

Proti Rytířům doznala sestava juniorky značných změn. Několik hráčů totiž dostalo příležitost v posledním kole WSM Ligy mezi dospělými, trenéři juniorky si tak museli vypomoci třemi staršími dorostenci. „Byli jsme připraveni, že nám někteří hráči mohou chybět. O to jednodušeji se nám hrálo, než kdyby to přišlo nečekaně,“ vysvětluje Nestrašil.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více