Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
27.2.2016

Starší dorostenci si před play off vezou domů skalp lídra z Třince!

A16, sobota 27.2.2016, Třinec - Slavia
Třinec
2:5
0:1, 2:2, 0:2
Slavia

Branky a nahrávky: 34. Kalus (Przybyla, Marguš), 39. Przybyla (Peterek, Radzienciak) – 5. Fiala, 27. Zídek (Šteiner, Netolický), 40. Vildumetz (Matějka), 51. Šteiner, 60. Fiala (Patočka, Steinocher). Rozhodčí: Vaněk – Novák, Kurtin. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. Střely na branku: 36:40. Diváci: 93. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:5.

Sestavy

Třinec

Ovčaří (30. Ochman) – Krzak, Radzienciak, Klocek, Brabec, Marguš, Adámek, Haman, Imrich – Stuchlík, Vochozka, Peterek, Mach, Przybyla, Kalus, Raška, Najsar, Molin

Slavia

Patera – Krásný, Steinocher, Melovič, Vobořil, Duda, Šmíd, Šantrůček – Matějka, Fiala, Vildumetz, Kern, Šteiner, Netolický, Zídek, Marek, Šergl, Patočka, Šilhan

Slávisté se v posledních dvou zápasech před play off předvedli v tom nejlepším světle - v pátek nejprve rozstříleli Vítkovice na jejich ledě 9:2, o den později si taktéž přesvědčivě vedli i na ledě lídra tabulky - Třince. Sešívaní v polovině zápasu vedli o dvě branky, domácí se pak ale zvedli a dokázali srovnat. Další tři góly v třinecké kleci ale znamenají přesvědčivé vítězství Slavie a dobrou náladu před začátkem vyřazovacích bojů.

Aktivněji do zápasu vstoupila Slavia a už v páté minutě hosté vedli, když za zády Ovčařího skončila střela Erica Fialy z prostoru mezi kruhy. Další gól mohli pražští dorostenci přidat ve vlastním oslabení, prudkou přihrávku Krásného z přečíslení dva na jednoho ovšem jeho spoluhráč netrefil.

Oceláři mohli kontrovat v samotném závěru úvodní třetiny, když v početní výhodě našel Peterek přesnou přihrávkou zpoza branky Imricha, třinecký obránce ale z prostoru mezi kruhy pouze orazítkoval brankovou konstrukci a do kabin tak odcházeli spokojenější hosté.

Také po startu prostřední části hrozili jako první hráči Slavie, Šergl ovšem u vzdálenější tyče na Ovčařího vyzrát nedokázal. O pár minut později už se ale hosté radovali, když v třinecké síti skončila bekhendová střela Václava Zídka. Velkou šanci si poté vytvořili také Oceláři, rána Przybyly z přečíslení dva na jednoho ovšem hostující branku o pár centimetrů minula.

Následně už se ale svěřenci trenéra Wojnara dočkali, a to v početní výhodě, kdy slávistickou obranu doslova rozebrali Przybyla s Kalusem a Jan Kalus nakonec celou akci zakončil střelou do odkryté branky po přihrávce prvně jmenovaného. O chvíli později už pak bylo vyrovnáno.

Oceláři natlačili puk do brankoviště, kde si nejdůrazněji počínal Dan Przybyla a zařídil tak druhou branku domácího týmu. Stav 2:2 ovšem až do sirény nevydržel a po třinecké chybě vrátil vedení na stranu Slavie Tomáš Vildumetz střelou do horního růžku.

V padesáté minutě už hosté znovu vedli o dvě branky po poměrně šťastném gólu Davida Štainera. Oceláři se poté ještě snažili s nepříznivým stavem utkáním něco udělat, znovu dotáhnout dvoubrankové manko se jim však již nepodařilo a při závěrečné hře bez brankáře přidal definitivní pojistku na vítězství svého týmu Eric Fiala.

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více