Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
16. března 2016

Nathan Robinson: Play off je zábava, kvůli tomu jsem šel do Slavie

Dravý útočník Nathan Robinson znovu ukázal, že zápasy s Motorem mu náramně sedí. Po čtyřech asistencích ze vzájemných utkání v průběhu základní části zaznamenal v úterním semifinále i gólový zápis. Kanaďanova první branka v play-off, kterou vsítil ve 30. minutě po spolupráci s Pavlinem, definitivně zlomila odpor Budějovic a nasměrovala sešívané k vítězství. Svůj výkon navíc čtyřiatřicetiletý levý křídelník vyšperkoval asistencí na Hraškovu trefu. Po zápase rozdával úsměvy a vyjádřil přání, aby do Edenu přišlo tolik fanoušků, kolik jich viděl v budějovické aréně.

Začátek druhé partie s českobudějovickým Motorem Slavii herně příliš nevyšel. Domácí se v úvodní pětiminutovce neustále tlačili do branky a sešívané držely nad vodou především skvělé zákroky gólmana Hyláka a vlastní neutuchající bojovnost. Po Jiránkově povedené sóloakci, již slávistická dvaadvacítka zakončila vedoucím gólem, sice hosté ožili, zlepšený výkon však srážela častá vyloučení.

1+4
Nathan Robinson si v play-off prozatím připsal pět kanadských bodů. V sérii s Prostějovem zaznamenal tři asistenci, v duelech s Motorem gó a nahrávku.

„Na začátku byla hra z naší strany trošku pomalejší, protože tam bylo hodně vyloučení,” ohodnotil horší vstup do utkání Nathan Robinson. Zároveň ale prozradil, co Slavii v těchto chvílích pomohlo. „Zůstali jsme soustředění a plnili zadaný herní plán i pokyny, které jsme dostali. Díky tomu jsme měli šanci na dobrý výsledek.”

I přes velké množství trestných minut vyzdvihl práci celého mužstva, které se dokázalo ubránit i v dvouminutovém oslabení pět na tři. „Určitě jsme nechtěli být tolikrát potrestaní, ale stalo se. Pozitivní bylo to, že jsme zůstali stát při sobě a bojovali. Hráli jsme velmi dobře a jejich šance zmařili. Prali jsme se s nimi jako tým, ve kterém měl každý svou roli a plnil své povinnosti.”

Týmová práce a zarputilost na straně Slavie pak přinesla další góly. Třetí v pořadí přidal právě kanadský snajpr. „Viděl jsem Žigu Pavlina, který se dostal k puku a přihrál mi do dobré pozice. Já zakončil bekhendem do volného místa v pravém horním rohu,” popsal gólovou situaci samotný střelec. Červenobílí nakonec utkání ovládli výsledkem 5:1 a z dvojzápasu na jihu Čech odvážejí do Prahy dvě cenná vítězství.

Budějovice jsou hokej majsto?
- Nathan Robinson se při rozhovoru pokoušel proložit anglické odpovědi i českými slovíčky.

„Fungovali jsme jako tým a díky tomu uhráli dobrý výsledek,”řekl o zisku důležitého skalpu Robinson. Sešívaní by si podle něj měli zachovat stávající formu i do domácích odvetných střetnutí. „Svou výkonnost bychom si měli udržet. Samozřejmě se musíme snažit omezit to vylučování. Jinak si myslím, že jsme dost silní, zdraví a připravení na pátek. V týmu je dobrá kombinace mladých talentovaných hráčů a zkušenosti starších, k tomu navíc máme skvělé trenéry. Budeme tvrdě pracovat, abychom zase zvítězili.“

Play-off je pro něj velká zábava, z fanoušků čerpá energii

Kromě zhodnocení samotného zápasu přidal i pár postřehů o vyřazovacích bojích. „Play-off je zábava, ze zdejšího prostředí je cítit spousta energie. Čím víc se do hokeje a play-off člověk ponoří, tím víc je to pro něj vzrušující. Za skvělý hokejový zážitek označil i dvojzápas na půdě Motoru. „Budějovice jsou hokejové město. Mají tu moc hezkou halu i dobré fanoušky. Jejich příznivci fandí i ve chvílích, kdy se nedaří. I nám se v takové kulise hrálo dobře.”

Česko je pro Robinsona hokejovou zemí, proto si ji vybral jako své letošní působiště.

Zároveň také porovnal úroveň české ligy se zahraničními soutěžemi, ve kterých v minulosti působil. „Myslím, že je tu od všeho trochu. Na to, že je Česká republika malý stát, tak produkuje mnoho skvělých hokejistů. Je to opravdu hokejová země, což je úžasné. Třeba Německo, kde jsem hrál předtím, byla spíš fotbalová země. To je taky důvod, proč jsem šel sem.“

Na závěr vyjádřil směrem ke slávistickým fanouškům malé přání. „Atmosféra v Českých Budějovicích byla skvělá. Věřím, že podobnou uvidím v příštím zápase na Slavii. Fanoušci nám dodávají moc a moc energie. My ji potřebujeme, takže doufám, že jsou připraveni nám ji dát.”

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více