Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
17. března 2016

Semifinále míří do Edenu, Slavia může vybojovat mečbol!

Sešívaní si v prvních dvou semifinálových zápasech zkušeně poradili s českobudějovickým Motorem. Velmi těžkého soupeře porazili na jeho ledě před zaplněnými ochozy Budvar arény 3:1 a 5:1 a ujali se ve své semifinálové sérii před dvojzápasem v Edenu vedení 2:0. Vyhraná bitva ale ještě neznamená vyhranou válku, a tak nesmí sešívaní polevit. Motor se totiž ani se zúženým kádrem bez opor nevzdá bez boje a Pražané rozhodně nebudou mít lehkou práci.

Semifinále play-off – 3. a 4. zápas: HC Slavia Praha vs. ČEZ Motor České Budějovice

Porovnání týmů
2
Stav série
0
25:7
Skóre
25:20
Milan Mikulík (3+4)
Nejproduktivnější hráč
Josef Straka (3+5)
Milan Mikulík
David Šafránek (3 góly)
Nejlepší střelec
Lukáš Květoň (5 gólů)
Milan Hruška (0+4)
Nejproduktivnější obránce
Roman Vráblík (0+5)
Alexandr Hylák 96,37 %
Úspěšnost brankářů
Ondřej Bláha 91,23 %

Před začátkem semifinále play-off WSM ligy se čekalo všelicos, jen málokdo by si však odvážil hádat, že Motor ztratí oba dva úvodní zápasy, které se hrály v Budvar aréně. Slávistům se však venkovní dvojzápas povedl na výbornou a podařilo se jim zarputilým a bojovným výkonem přetlačili Motor před jeho fanoušky v obou dosavadních semifinálových utkáních přesvědčivými výkony.


1. zápas: České Budějovice – Slavia 1:3

Branky a nahrávky: 35. Pajič (Chovan, Suchánek) – 10. Kašpařík, 32. Vas (M. Hruška, Pavlin), 45. Šafránek (Jiránek). Rozhodčí: Krob, Souček – Štofa, Beneš. Vyloučení: 5:6, navíc Kašpařík 5 min + do konce utkání, Tuominen 10 min OT, Švihálek 10 min OT.


Alexandr Hylák byl v prvních semifinálových kláních velkou oporou sešívaných.

Vítězství 3:1 v pondělním úvodním klání dodalo sešívaným klid. Slávisté se prezentovali aktivní tvrdou hrou a také celkem vysokou produktivitou, což ukázali hned při první přesilové hře, když se trefil Vas. Naopak Motoru se početní výhody vůbec nevydařily. I když patřily přesilovky ve čtvrtfinále k největším zbraním Jihočechů, proti Slavii se v nich neprosadili ani jednou. „Nebyli jsme schopní dostat se do pásma a to je velký rozdíl oproti minulým zápasům. Přesilovky nás mohly udržet ve hře, ale nepovedlo se nám to,“ viděl hlavní nedostatky svého týmu českobudějovický trenér Radek Bělohlav.

A ani v úterním zápase se domácím hráčům početní výhody moc nepovedly. Jihočeši nevyužili dokonce ani dvouminutovou přesilovku pěti proti třem. Při jedné přesilové hře navíc inkasovali první branku, kterou vstřelil Jiránek. Po něm dopravili kotouč za záda Bláhy ještě Hraško, Robinson, Čermák a David Hruška a červenobílí se mohli radovat z pohodlného vítězství 5:1.

8
Tolik branek dokázali sešívaní nasázet Jihočechům v průběhu dvou zápasů.

„Fungovali jsme jako tým a díky tomu uhráli dobrý výsledek,” viděl hlavní sílu sešívaných po úterním zápase Robinson. Sešívaní by si podle něj měli zachovat stávající formu i do domácích odvetných střetnutí. „Svou výkonnost bychom si měli udržet. Samozřejmě se musíme snažit omezit naše vylučování. Jinak si myslím, že jsme dost silní, zdraví a připravení na pátek a na sobotu. V týmu je dobrá kombinace mladých talentovaných hráčů a zkušenosti starších, k tomu navíc máme skvělé trenéry. Budeme tvrdě pracovat, abychom zase zvítězili,“ hlásí kanadský forvard.

Slávisté budou nastupovat do domácího dvojzápasu s vědomím, že mohou ukončit sérii a postoupit do baráže o extraligu v nejkratším možném čase. Nebude to ovšem procházka růžovým sadem a své o tom ví i sešívaný bek Peter Hraško. „Musíme se ale nadále soustředit, protože duely v Praze můžou být úplně o něčem jiném. Stále není nic rozhodnuto a stále musíme makat ne na sto, ale na dvě stě procent,“ burcuje.

Hráčskou kabinou Motoru cloumá velká marodka. Některé opory nenastoupily už v prvních dvou domácích zápasech a pro zápasy v pražském Edenu to nevypadá s kádrem Jihočechů o nic lépe. „Možnost, že se někdo zapojí samozřejmě existuje, ale je hrozně malá. Podle pana doktora by se teoreticky mohl vrátit Tomáš Nouza,“ řekl trenér Českobudějovických Radek Bělohlav, jenž ale nehází ručník do ringu. „Zkusíme vydržet u našeho hokeje, udělat méně chyb a uspět. Musíme ale využít naše šance, protože jsme jich měli v domácím prostředí dost. A také musíme lépe zvládnout přesilovky.“


2. zápas: České Budějovice – Slavia 1:5

Branky a nahrávky: 54. Panáček (Vráblík) – 6. Jiránek (Knot), 25. Hraško (Robinson, Markovič), 30. Robinson (Pavlin, Markovič), 51. Čermák (Šafránek, Jiránek), 51. D. Hruška (M. Hruška, Mikulík). Rozhodčí: Svoboda, Zubzanda – Gerát, Malý. Diváci: 2262. Vyloučení: 4:3, navíc Tuominen 5 min + do konce utkání.


Zápasy v Praze slibují parádní atmosféru

Přineste na domácí semifinálové zápasy nepotřebné hračky, knihy nebo pastelky dětem z pražského Klokánku. V Edenu budou na Vaše dárky rozmístěny speciální boxy.

V Edenu se čeká velká návštěva, a to nejen z řad domácích příznivců. Fanoušci Motoru jsou známí svými početnými výjezdy na venkovní zápasy svého klubu. Do Edenu si našli koneckonců cestu v hojném počtu i při dvou vzájemných zápasech Slavie a Motoru, které se odehrály v Praze. Dá se tedy předpokládat, že jich dorazí hodně i na páteční a sobotní utkání a že se budou předhánět s domácími slávisty o nadvládu v hledišti.

„Musíme doma potvrdit naši formu a ukončit sérii,“ velí před dalším dílem semifinálové skládanky slávistický útočník Tomáš Jiránek. A sešívaní budou v prvním domácím zápase bojovat o „mečbol“ v sérii. Úvodní buly tohoto klání je naplánováno na pátečních 18.00. Přijďte všichni podpořit červenobílé a ukažte, kdo je v Edenu doma.

Autor Michal Toman
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video