Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
19. března 2016

V sobotu o postup: Radši si to tolik nepřipouštíme, říkají slávisté

Nejvyšší návštěva letošní sezóny - 3865 diváků - viděla úspěšné páteční vystoupení Slavie. Tým Milana Razýma znovu potvrdil formu a vyhrál v play off po sedmé, celkově už po jedenácté v řadě. „Diváci se konečně dostavili a hlavně nás dost potěšil zájem našich fanoušků, kteří snad přijdou i v sobotu,“ pochvaloval si hlavní trenér červenobílých. Už v 17:30 rozehrají sešívaní čtvrtou, a snad také poslední partii s českobudějovickým Motorem.

Děkovačka po třetím semifinále (3:1)

„Je to krůček od postupu, ale zároveň je to pořád hodně daleko. Budeme k zápasu přistupovat zase stejně a půjdeme od první minuty do poslední naplno,“ přesvědčuje v play off nejproduktivnější slávista Milan Mikulík. V pátek se zapsal do statistik asistencí na vítěznou trefu Davida Hrušky, celkově už nasbíral v sedmi zápasech vyřazovacích bojů osm kanadských bodů.

96,48 %
Alexand Hylák je v brance velkou oporou a ze sedmi zápasů play off má obdivuhodnou úspěšnost.

Pětatřicetiletý centr upozorňuje, že i sobotní klání bude mít zřejmě podobný průběh jako poslední zápas. „Oni věděli, že na nás musí nastoupit a podle mě se jim to i docela povedlo. My jsme to ale zkušeně ustáli,“ upozorňuje na nespornou výhodu sešívaného kádru - zkušenostmi totiž kádr Slavie oplývá na všech postech. „Pak se nám podařilo vstřelit jeden gól, pak druhý, třetí a konec zápasu jsme dohráli celkem v pohodě,“ dodává.

„Soupeř nic nezabalí, to bylo včera vidět v první třetině. Myslím si, že tam byl Motor i aktivnější a měl dobrý pohyb,“ říká trenér Milan Razým. „O výsledku se rozhodlo ve druhé třetině, kdy jsme vstřelili tři branky a mohli jich přidat i více. Všichni kluci zaslouží pochvalu, protože jsme podali týmový výkon.“

Jak v play off usnout? Pivo nebo prášky na spaní

Páteční klání je už teď ale minulostí. Jak se slávisté shodují, v sobotu se začíná zase od znovu. A přání všech je stejné - využít hned první mečbol k postupu do vytoužené baráže. „Radši si to moc nepřipouštíme. Každý zápas je totiž jiný a začíná za bezbrankového stavu. My se musíme plně soustředit na sobotní utkání a o případné baráži se můžeme bavit až po zápase, pokud zvítězíme,“ zůstává nohama na zemi Milan Razým.

Na sobotní zápas ještě zbývá dostatek lístků na stání

„Jako každý zápas v sezóně budeme chtít vyhrát a věřím, že to dopadne dobře,“ říká Milan Mikulík. „Naše velká výhoda v play off je to, čím jsme si za ten rok prošli. Postupně přicházeli různí hráči, tým se dával dohromady a hledaly se dvojice a trojice do formací. Už před tím play off jsme pár zápasů hráli dobře a hodně nám pomohla i ta utkání, která jsme vyhráli v prodloužení nebo na nájezdy. To nám zvedalo sebevědomí a teď to dost pomáhá,“ dodává slávistický útočník.

Jenže play off je také bojem vytrvalosti, kdy je potřeba umět v krátkém čase načerpat spoustu sil. Milan Mikulík na to má osvědčený recept: „Po zápase neusínám lehce. Takže jako vždycky si dám prášek na spaní a pořádně se vyspím,“ řekl po pátečním utkání. „Neznám hokejistu, kterému by to šlo snadno. Někdo si dá na spaní pivo nebo dvě, já to mám odzkoušené, že si vždycky dám prášek a dobře si odpočinu. V sobotu pak přijdu na stadion zase nanovo, s velkou chutí vyhrát zápas“ uzavírá.

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více