Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
11. dubna 2016

Dokážeme se extraligovým soupeřům vyrovnat, těší Markoviče

První polovinu baráže zakončili slávisté na ledě Karlových Varů, kde se poprvé museli obejít bez Robinsona. Ve druhé sešívané formaci tak vedle Vase a Markoviče naskočil Tomáš Micka. „Myslím, že jsme to zvládli dobře, Nathan nám ale hodně chybí,“ hodnotí Markovič, který se po dlouhé době musel obejít bez svého kanadského parťáka z útoku.

Slavia v Karlových Varech vedla, nakonec brala bod za prohru po nájezdech.

Druhý barážový duel s Energií nenabídl oproti tomu prvnímu tolik zajímavých střeleckých pokusů a nebezpečných akcí. K vidění tak nakonec byly jen dvě branky, zato si oba týmy vyzkoušely dovednosti v samostatných nájezdech. „Je škoda, že jsme nezvládli nájezdy, protože dva body by pro nás byly hezké. Na druhou stranu se každý bod z venku počítá,“ myslí si Markovič.

Ani jeden tým si v základní hrací době ani prodloužení nedokázal vypracovat souvislý tlak, rozhodčí museli často přerušovat. „Byl to takový boj o střední pásmo, oba týmy se soustředily na obranu, na útočné akce tak nebylo dostatek prostoru,“ popisuje slovenský forvard. Přestože slávisté odjeli jen s jedním bodem, s výsledkem nebyli úplně nespokojení. „Karlovy Vary jako domácí tým musely tvořit hru a my jsme jim to přijeli kazit. To se nám skoro pořád dařilo, takže jsme úkol splnili,“ dodává.

Po zápase s Litvínovem dostal Nathan Robinson trest na tři utkání. V Karlových Varech tak poprvé pykal a své spoluhráče podporoval jen ze střídačky. Ve druhém červenobílém útoku tak muselo dojít ke změně. „S Nathanem už jsme na sebe zvyklí, takže mně a Vasovi hodně chyběl. Vedle nás tak naskočil Micka, s kterým jsme to podle mě zvládli velmi dobře,“ popisuje útočník s šestnáctkou na dresu.

Slávisté mají za sebou polovinu baráže

5
Už pět zápasů trvá série slávistů s alespoň jedním bodem.

Baráž je přesně v polovině a slávisté se momentálně s deseti body nachází na druhé pozici. Aktuálně drží dvoubodový náskok na třetí Energii. „Oba extraligoví soupeři ukázali, že jsou trochu někde jinde. My jsme se jim ale dokázali vyrovnat. Po polovině baráže máme deset bodů, což je slušný základ. Nemáme se už čeho bát a musíme zvládnout druhou polovinu minimálně stejně dobře,“ říká Markovič.

Už v úterý čeká na Pražany další cesta za extraligovým týmem, od 18:00 se představí v Litvínově, kde první duel ztratili 2:4. Každý zápas je ovšem jiný, a tak si budou chtít sešívaní tentokrát odvézt z Litvínova lepší výsledek. „Litvínov má velmi dobré mužstva, jsou to pořád ještě mistři. My se musíme ještě více soustředit na obranu, abychom nedovolili soupeři příliš často střílet. Určitě chceme ale urvat i nějaké body, takže se budeme snažit hrozit z rychlých protiútoků,“ uzavírá Markovič.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video