Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
11. dubna 2016

Jde do tuhého. Druhá půlka baráže začíná na ledě silného Litvínova

Kdyby teď baráž skončila, žádný fanoušek Slavie by se nezlobil. Sešívaní se totiž s deseti body drží na postupové příčce, jenže to nejdůležitější ještě přijde. V úterý načnou čtyři týmy druhou polovinu bojů o extraligu a slávisté mají velice těžký úkol - uspět na ledě prvního Litvínova.

Baráž 7. kolo - HC Verva Litvínov vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
1. místo (12 bodů)
Postavení v tabulce baráže
2. místo (10 bodů)
20:14
Skóre
20:16
František Lukeš (4+6)
Nejproduktivnější hráč
Milan Mikulík (4+2)
František Lukeš (4 góly)
Nejlepší střelec
Milan Mikulík (4 góly)
Robin Hanzl (8)
Nejlepší nahrávač
David Hruška (5)
Karel Kubát (1+4)
Nejproduktivnější obránce
Žiga Pavlin (2+1)
Jaroslav Janus 88,57 %
Michael Petrásek 86,57 %
Úspěšnost brankářů
Alexandr Hylák 93,14 %
Litvínov – Jihlava 4:1
Poslední zápas
Karlovy Vary – Slavia 2:1sn.

Loňský mistr našel sílu

Včetně zblokovaných střel a projektilů mířících mimo vyslal v neděli Litvínov na branku Jihlavy neskutečných 102 střel. Celkem 60 z nich mířilo přímo na šestnáctiletého brankáře Škarka, kdežto jeho kolega Janus na druhé straně čelil jen 13 jihlavským pokusům. Není divu, že Litvínov doma přehrál Duklu 4:1 a osamostatnil se na čele barážové tabulky.

Dá se říct, že Verva je zatím v boji o záchranu suverénní, přestože prohrála dva zápasy. Oba výsledky však byly pouze o gól. V této sezóně utrápený Litvínov tak ukazuje, že je nadále největším favoritem na vítězství v baráži. Své o tom ostatně vědí i slávističtí fanoušci - v pátek se Verva obdivuhodným způsobem semkla v Edenu, i když po druhé třetině prohrávala 0:3. Nakonec však svěřenci Radima Rulíka dokázali vybojovat výhru po prodloužení.

Asistent hlavního kouče Jiří Šlégr mluvil po tomto zápase o velké motivaci, kterou v sobě hráči dokázali najít. „V kabině jsme si řekli, že i ve Varech jsme tímhle rozdílem prohrávali a málem jsme zápas dokázali otočit. V hokeji je všechno možné - jsou to jenom tři střely, které soupeř taky nastřílel v jedné třetině. Takže jsme museli zabrat. Chci moc poděkovat mužstvu, že v sobě našlo psychickou sílu se zvednout a jít za vítězstvím.“

Šance napravit ztracený zápas v Edenu

Smolnou domácí porážku mají sešívaní ještě v čerstvé paměti. V tomto utkání navíc přišli o Nathana Robinsona, který dostal třízápasový disciplinární distanc za faul mimo hru na litvínovského Trávníčka. Už bez kanadského útočníka odehrála jinak stabilní druhá formace zápas v Karlových Varech. Robinsona tam nahradil Tomáš Micka. „Myslím, že jsme to zvládli dobře, Nathan nám ale hodně chybí,“ řekl člen zmíněného útoku Jaroslav Markovič.

Slávisté nakonec v neděli padli ve Varech po urputném zápase 1:2 po nájezdech. Ze západu Čech si tak odvezli bod, který jim po první půlce baráže pomohl celkem k 10 bodům. Díky nim se sešívaní stále drží na druhé - postupové příčce. „Myslím si, že vzhledem k průběhu tohoto zápasu musíme být spokojení,“ řekl brankář Alexandr Hylák, který v zápase pochytal celkem 43 střel.

V Litvínově by měla panovat skvělá atmosféra. Na poslední zápas s Jihlavou přišlo 5389 diváků

„Vary jsme nedostali pod žádný větší tlak. Když si s nimi dál budeme držet stejnou bilanci a uhrajeme body s Jihlavou, tak máme velkou šanci na postup,“ doplnila slávistická jednička. Právě Hylák je zatím hlavním žolíkem barážové Slavie. Když bývalí slávističtí hráči vzpomínal na postup v roce 1994, zmínili důležitost týmového duchu a právě skvělého brankáře.

Flegmatický Hylák zatím úlohu plní skvěle - ze šesti zápasů bojů o extraligu si odnesl úspěšnost zákroků 93,14 %. Přijde si na něj silná ofenziva Litvínova v čele s Františkem Lukešem? V pátek sešívaní dokázali, že dokážou favorita zaskočit a o něco podobného se pokusí i v úterý, přestože kurzy věří jednoznačně Litvínovu. „Mají velmi dobré mužstvo, jsou to pořád ještě mistři. My se musíme ještě více soustředit na obranu, abychom nedovolili soupeři příliš často střílet. Určitě chceme ale urvat i nějaké body, takže se budeme snažit hrozit z rychlých protiútoků,“ doufá v úspěch Jaroslav Markovič.

Jakýkoliv bod z ledu Vervy by byl skvělý, říkají sešívaní. Začíná druhá polovina baráže a zbývá už jenom šest zápasů, které definitivně rozhodnou. Příští neděli bude jasno, ale už v úterý na ledě Litvínova slávisté ukážou, jak nadějně budou moci fanoušci vzhlížet k dalším zápasům. Souboj aktuálně dvou nejlepších celků baráže začíná na severu Čech v 17:30!

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více