Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
13. dubna 2016

Čeká nás důležitá část baráže, musíme ji zvládnout, burcuje Knot

Druhou polovinu baráže začali slávisté na ledě Litvínova, kde se do sestavy po několikazápasové absenci vrátil Ronald Knot. Po svém návratu se ihned stal nejvytěžovanějším hráčem v červenobílém dresu, prohru ale neodvrátil. „Po dvou rychlých inkasovaných brankách už jsme to nedokázali zastavit," smutní Knot. Jedinou trefu si připsal Tomáš Jiránek, který nadále vede statistiku Radegast indexu.

Ronald Knot rozehrává zpoza Královy klece.

Sešívaný obránce se čtyřkou na dresu se po návratu zařadil do první obranné dvojice vedle zkušeného Milana Hrušky. Přestože se Litvínovu podařilo vstřelit pět branek, ani jednou u toho Knot nebyl. „Nejsem vůbec spokojený. Jeli jsme do Litvínova s tím, že se pokusíme urvat nějaké body, ale po deseti minutách bylo prakticky po zápase,“ hodnotí Knot.

22:32
Ronald Knot odehrál proti Litvínovu ze všech slávistů nejvíce času.

Vervě se nesmírně vydařil začátek duelu, kdy se během dvanácti minut dostala do čtyřgólového náskoku, a přestože se ještě během první dvacetiminutovky podařilo Pražanům snížit, větší zdramatizování už domácí nedovolili. „Hned při druhém střídání jsme dostali blbý gól a po chvilce ještě jeden. Najednou jsme to nemohli zastavit,“ popisuje mladý obránce.

O naději na dobrý výsledek se v první části postaral Tomáš Jiránek, který v play-off WSM Ligy patřil k nejdůležitějším členům sestavy. Svoji formu si s sebou vzal i do baráže, a tak není divu, že se na severu Čech prosadil právě on. „Vstřelená branka nám pomohla, o přestávce jsme si říkali, že musíme hrát, jakoby byl zápas stále nerozhodný. Dali jsme do toho všechno, ale bohužel nám to nevyšlo,“ říká Jiránek.

33
Tolik bodů posbíral Tomáš Jiránek v Radegast indexu a po zásluze je nejlepší v celé baráži.

Doma musíme uspět, shoduje se Jiránek s Knotem

Díky podrobným statistikám se v baráži potvrdila důležitost Jiránka pro Slavii. Čtyřiadvacetiletý útočník totiž vládne Radegast indexu, což je statistika, která započítává pozitivní i negativní účast na ledě, hity a blokované střely. Většinu bodů získal Jiránek v oslabení, kdy už zblokoval spoustu střel. „Musíme se vyvarovat zbytečných faulů a hrát v pěti. V tom je naše síla a jedině potom můžeme uspět,“ myslí si Jiránek.

Tomáš Jiránek je připraven na buly.

Už v pátek je na programu další velmi důležité utkání baráže. Červenobílí totiž přivítají na svém ledě v Edenu Karlovy Vary, které se po posledním kole posunuly na druhou příčku. „Následující víkend, kdy hrajeme v Edenu s Energií a Duklou, bude klíčovou částí baráže. Po polovině soutěže byly oba týmy za námi a my se porveme o to, abychom se zase vrátili na postupová místa do extraligy,“ říká Knot.

„Musíme se víc tlačit do útoku, držet se většinu času v útočném pásmu a více střílet. Bez střel nemůžeme dávat tolik gólů, abychom mohli uspět,“ dodává Jiránek. Kromě duelu s Karlovými Vary přijede do Edenu v neděli Jihlava. „Důležité je, abychom vyhrávali doma. Energie se pořád pohybuje kolem nás, a my tak musíme z domácích duelů vytěžit maximum,“ uzavírá Knot.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video