Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
16. dubna 2016

Čtyři kola do konce: V Edenu proti Dukle o povinné tři body

V neděli startuje poslední třetina baráže! Právě tyto čtyři zápasy budou nejdůležitější, v nich se rozhodne o duu postupujících. Sešívaní jsou sice na třetí pozici, k přeskočení druhé Energie by jim ale mohl pomoci i duel s Duklou. Jihlavští dorazí do Edenu v roli posledního týmu, který má na svém kontě jen dvě výhry. I tak ale rozhodně není na místě tým z Vysočiny jakkoliv podceňovat nebo dokonce odepisovat.

Baráž 9. kolo: HC Slavia Praha vs. HC Dukla Jihlava

Porovnání týmů
3. (10 bodů)
Pořadí v tabulce
4. (6 bodů)
22:24
Skóre
15:28
Milan Mikulík (4+2)
Nejproduktivnější hráč
Jan Kolář (3+3)
Milan Mikulík (4 góly)
Nejlepší střelec
Jan Kolář
Filip Seman (3 góly)
Žiga Pavlin (2+1)
Nejproduktivnější obránce
Alexandr Grebenjuk (2+1)
Alexandr Hylák 91,28 %
Úspěšnost brankářů
Jakub Škarek 90,51 %

Důležité klání pro Energii. Budeme ale bojovat, zní z kabiny

Přímý souboj o postupové místo, tak se dal charakterizovat duel minulého kola mezi Slavií a Energií. Sešívaní v pátek dlouho nad svým sokem vedli, nakonec ale padli 1:3. „Byl to zápas, ve kterém šlo o šest bodů. My jsme ho v závěrečné třetině nezvládli, stejně jako ten poslední s Litvínovem. Je to škoda, protože jsme to měli dobře rozehrané. Karlovarští tam první gól dotlačili se štěstím a my jsme trochu znervózněli. Potom už to šlo samo od sebe,“ hodnotil poslední bitvu Markovič.

Tomáš Jiránek – nejúspěšnější muž baráže ve statistice Radegast indexu (40 bodů).

Karlovarská loupež v Edenu situaci sešívaným dost zkomplikovala. V tabulce nyní Razýmovi borci ztrácí na druhé postupové místo čtyři body. „Je to pro nás pořád hratelné a nic nevzdáváme. Musíme teď dvakrát vyhrát s Jihlavou a je možné, že Energie třeba zaváhá. Pořád je ve hře hodně bodů a může to taky dojít k tomu, že budeme hrát ve Varech o to, kdo postoupí,“ předvídá Čermák.

Sešívané může těšit alespoň to, že kromě Alexandra Hyláka, který má v konkurenci extraligových gólmanů slušná čísla, vyniká ve statistikách i Tomáš Jiránek. Ten září v Radegast indexu. Na svém kontě má 40 bodů, což je nejvíce ze všech hráčů v baráži. Kdyby k nim ještě přidal pár kanadských bodů v zápase s Jihlavou, nikdo ze sešívaných by se asi nezlobil.

Dopředu může Pražany hnát fakt, že s Duklou v prolínací soutěži ještě neprohráli. V prvním zápase červenobílí slavili vysokou výhru 5:0, na Vysočině poté urvali body až po nájezdech.

Na druhé místo ztrácí Jihlava osm bodů. Duklu ale odepisovat nelze

Dvě výhry z osmi barážových klání, to asi není bilance, s jakou by mohli být na Vysočině spokojení. Dukla zatím bodovala jen ve třech duelech (pokaždé doma) – ve 2. kole proti Litvínovu (2:1sn), proti Slavii (4:5sn) a proti Varům (2:1). Celkem to Jihlavanům přineslo šest bodů, které ovšem stačí jen na čtvrtou příčku.

133 TM
Dukla je nejtrestanějším mužstvem baráže, zároveň ale svá oslabení nejlépe brání (úspěšnost 97,3 %).

Navzdory papírovým předpokladům nečeká sešívané v neděli lehký duel. „Jihlava tu rozhodně není jen do počtu. S Litvínovem hrála vyrovnané zápasy. Doma jsme sice vyhráli 5:0, ale výsledek té hře asi tolik nedopovídal,“ míní brankář Hylák.

Slavia Duklu doma naposledy přehrála 5:0, zadaří se opět před plným Edenem?

Jihlavští zatím ani jednou nebodovali na ledě soupeře. V neděli budou mít výhodu domácího prostředí slávisté a ty požene dopředu plný stadion. Dukla se ale rozhodně nevzdá a bude se snažit o prolomení nepříznivé bilance, kterou na venkovních ledech má.

„Chceme se v baráži rvát, i když soupeři malinko odskočili. Musíme udělat body v domácích zápasech a třeba se ještě vrátíme do hry. Když je vybojujeme, tak se tabulka může změnit,“ neztrácí naději jihlavský Kolář.

Jihlavu tedy není radno odepisovat. Dukla dokonce vede jednu ze statistik barážových mužstev. Ani vedoucí Litvínov nezvládá hru v oslabení tak dobře jako Dukla. Tým z Vysočiny dokáže ubránit přes 97 % přesilovek soupeře. Zajímavé je, že Dukla je rovněž nejčastěji faulujícím týmem (133 TM), bránění si tak užije poměrně dost.

Pro sešívané důležitý duel, ve kterém už chtějí bezpodmínečně zvítězit, startuje v nedělních 18.00. „Musíme vyhrát dvakrát za tři body a doufat, že Vary někde ztratí,“ má jasno Hylák. Sešívaní ke splnění tohoto cíle budou potřebovat pořádnou podporu z ochozů. Vydejte se je podpořit!

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více