Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
17. dubna 2016

Uděláme maximum, abychom dohráli baráž vítězně, hlásí Bahenský

Sešívaní nastupovali do domácího klání s Jihlavou s tím, že potřebují vyhrát za tři body. Ke svému cíli měli slávisté dobře nakročeno, když vedli po čtyřiceti minutách 2:0, jenže opět nezvládli třetí dvacetiminutovku. Nakonec tedy vytěžili Pražané ze zápasu jen dva body za výhru v nájezdech. „Škoda, že jsme ztratili bod, ale jsou před námi ještě tři utkání a my do nich půjdeme naplno. Už nemáme na co si šetřit síly,“ nevěšel po utkání hlavu Zdeněk Bahenský.

Jak byste zhodnotil utkání?
Myslím, že jsme měli od začátku víc ze hry, až na třetí třetinu, kdy se hra rozkouskovala hloupými vyloučeními. Nejprve nám špatně vystřídali obránci a soupeř v té přesilovce snížil. Já jsem potom tečoval mimo hřiště puk, který vyhazoval obránce a dostal jsem za to dvě minuty, při nichž Dukla bohužel vyrovnala.

Co se stalo před vyloučením, při kterém Jihlava srovnala?
Tečoval jsem puk mimo hřiště, ale podle mě letěl na střídačku a vyhozený kotouč na střídačku by podle nových pravidel neměl být důvodem k vyloučení. Puk šel údajně nad plexisklem, když skončil za střídačkami, ale je to sporné.

Při obou obdržených brankách jste seděl na trestné lavici, jaké jste měl pocity?
Hlavně jsem fandil klukům, aby to ubránili. Vyrovnávací branku bohužel vstřelili Jihlavští těsně před vypršením trestu. Sašovi Hylákovi se tam nešťastně odrazil puk do strany, kde stál jejich hráč, který už měl docela jednoduchou úlohu.

Zdeněk Bahenský patřil v zápase s Jihlavou k nejaktivnějším hráčům Slavie

Během třetí třetiny jste ztratili vedení v posledních třech domácích utkáních. Čím to je, že se vám závěrečné periody nedaří?
Nevím, co je příčinou. Ztrácíme takhle důležité body a je to velká škoda. Mě osobně to hodně mrzí a myslím, že i celý tým je z toho zklamaný, ale nesmíme si z toho dělat velkou hlavu. Před námi jsou ještě tři zápasy a pořád máme šanci dostat se před Vary na druhé místo, prostě musíme získat co nejvíc bodů.

Nepřekvapila vás ve třetí třetině Dukla? Nepodcenili jste ji? Má přeci jen šest bodů a už není úplně ve hře o postup…
Nemyslím, že bychom Jihlavu nějak podcenili, protože nic nevzdávala a hrála celý zápas. Takže to nebyl odevzdaný soupeř, kterého bychom mohli podcenit.

Připomínali vám trenéři v kabině před třetí třetinou poslední domácí zápasy, v kterých jste závěrečné dějství nezvládli?
Trochu ano, ale říkali jsme si hlavně taktické věci. Nemůžu říct, že by někdo třetí třetinu vypustil. Prostě ze hry vyplynuly nějaké chyby a soupeř je potrestal. Štěstí se od nás odvrátilo, ale nakonec jsme vybojovali alespoň druhý bod v nájezdech.

Sledovali jste před zápasem, jak hrály Karlovy Vary v Litvínově?
Viděli jsme výsledek. Škoda, že jsme ztratili bod, protože bychom jinak vymazali minulý vzájemný zápas s Vary.

Nic není úplně ztraceno. Máme tři zápasy před sebou, v každém se hraje o tři body a my uděláme maximum pro to, abychom dohráli baráž vítězně.
- Zdeněk Bahenský

Zbývá týden do konce baráže. Jaká je nálada v týmu?
Po zápase s Jihlavou jsme zklamaní, že jsme přišli zase v závěru o dobře rozehrané utkání a ztratili jsme bod. Poslední zápasy nám utekly a ztratili jsme tím hodně bodů, což je obrovská škoda, protože jsme měli dobře nakročeno za postupem. Nic ale není úplně ztraceno. Máme tři zápasy před sebou, v každém se hraje o tři body a my uděláme maximum pro to, abychom dohráli baráž vítězně.

V úterý vás čeká zápas se stejným soupeřem, tedy s Jihlavou. Hrajete venku, ale budete určitě chtít získat tři body.
Rozhodně chceme vyhrát za tři body, což platí o všech zbylých barážových zápasech. Půjdeme do toho naplno, teď už si nemáme na co šetřit síly.

Autor Michal Toman
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více