Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
21. dubna 2016

Proti Litvínovu hraje v pátek Slavia o naději

Zápas o všechno. I tak by se dal nazvat páteční duel, do kterého jde Slavia se ztrátou pěti bodů na kýžené druhé místo baráže. Ale ani výhra nad Litvínovem nemusí stačit, slávisté totiž potřebují pomoc z Vysočiny....

Baráž 10. kolo: HC Slavia Praha vs. HC VERVA Litvínov

Porovnání týmů
3. místo (12 bodů)
Pořadí v tabulce
1. Místo (21 bodů)
26:30
Skóre
33:23
Milan Mikulík (5+2)
Nejproduktivnější hráč
František Lukeš (5+10)
Milan Mikulík (5 gólů)
Nejlepší střelec
František Lukeš
Radek Duda (oba 5 gólů)
David Hruška (5)
Nejlepší nahrávač
Robin Hanzl (11)
Žiga Pavlin (2+1)
Nejproduktivnější obránce
Karel Kubát (1+8)
Alexandr Hylák 91,55 %
Úspěšnost brankářů
Jaroslav Janus 91,75 %
Jihlava – Slavia 4:1
Poslední zápas
Karlovy Vary - Litvínov 5:3

Nejméně oblíbený soupeř v celé baráži. Právě tím je pro sešívaný celek Litvínov. V dosavadních třech vzájemných duelech posbírali slávisté pouze jeden bod za domácí prohru v prodloužení. Celkové skóre pak vyznívá pro Vervu v poměru 13:6.

První domácí duel proti Severočechům měla Slavia v Edenu výborně rozehraný. Po úvodní třetině sice svítilo na světelné tabuli nerozhodné skóre, ale druhá část patřila jednoznačně slávistům. Ti nastříleli tři branky a do poslední třetiny šli s luxusním náskokem.

Jenže poslední dvacetiminutovka se vůbec nepodařila. Už během prvních deseti minut se skóre srovnalo zásluhou Kubáta, Pšurného a Guly. Pražané sice udrželi nerozhodné skóre do konce třetiny, ale pokračující přesilovku využil v prodloužení již po 14 vteřinách Lukeš, a bylo hotovo. Bod navíc tak putoval do Litvínova. Toto utkání navíc odstartovalo sérii čtyř zápasů v řadě, ve kterých Slavia nedokázala vyhrát.

Verva si s předstihem zajistila záchranu

Již v prvním zápase baráže, který Slavia odehrála právě v Litvínově, domácí ukázali, že rozhodně nemají v úmyslu loučit se s extraligou. A roli největšího favorita potvrzovali i v dalších zápasech. Jejich výkony byly suverénně nejlepší ze všech účastníků.

Nebylo tedy s podivem, že již po devíti kolech z dvanácti si Verva pojistila účast v příštím ročníku Tipsport extraligy. S bilancí sedmi výher, jen dvou proher a ziskem jednadvaceti bodů se tyčila nad ostatními účastníky. Hlavně proto do minulého zápasu s Karlovými Vary nastoupila značně improvizovaná sestava. Vedle gólmana Januse dostali volno mimo jiných i elitní útočníci Duda s Hanzlem. Bude proto velmi zajímavé, s jakou sestavou přijede Verva v pátek do Edenu.

Vary nesmí porazit Jihlavu

„Třetí třetinu jsme začali velmi špatně, byli jsme třikrát za sebou vyloučeni a Jihlava to dvakrát potrestala," lamentoval po zápase na Vysočině Milan Mikulík

V posledním utkání se Slavia střela venku s Jihlavu a zápas se jí bohužel nevydařil. Prohra 1:4 znamená zcela jasnou věc - sešívaní již nemají postup ve svých rukách. Pro šanci na postup je nezbytné, aby Jihlava doma v pátek porazila Karlovy Vary.

Celá situace má ale poměrně podstatný háček. Přesto, že Jihlava porazila Slavii, tak vzhledem k výhře Energie nad Litvínovem již nemá šanci na postup. Proto je nejasné, s jakou sestavu do zápasu s Energií půjde. „Nemá cenu o čemkoliv spekulovat. My musíme vyhrát a co se stane v Jihlavě, to se uvidí," komentuje nepříjemnou situaci brankář Alexandr Hylák.

V pátek se každopádně jedná o poslední domácí utkání v této sezóně. Proto žádáme všechny fanoušky s hvězdou v srdci, aby přišli podpořit naše hráče a co nejlepším možným způsobem se rozloučit s končící sezónou.

Autor Michal Borovan
Nepřehlédněte
OHLASY - VIDEO 29.3.2024

Cesta do Šumperku bude dlouhá, nic nepodceníme, hlásí junior Sander

I ve druhém semifinále slávističtí junioři jasně vyhráli. První ze sedmi gólů dal útočník Karel Sander, který se v play-off trefil podruhé. „Určitě jsme spokojení. S kluky jsme si ale říkali, že se ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 29.3.2024

Junioři i podruhé porazili Šumperk a mají postup na dosah

I ve druhém utkání semifinále byli slávističtí junioři efektivní a díky třem gólům v první třetině si došli pro vítězství 7:1. V sérii tak vedou 2:0 na zápasy. Druhý hattrick po sobě nasázel Vojtěch ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více