Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
22. dubna 2016

János Vas: Chtěli jsme podat ten nejlepší výkon, fanoušci si to zasloužili

Poslední domácí utkání Slavie načal maďarský reprezentant brankou, která nakonec dopomohla sešívaným alespoň k výhře po prodloužení. Pro Vase to byla premiérová trefa v baráži, během které zaznamenal také tři asistence. Maďarský forvard se po utkání s Litvínovem ohlédl nejen za posledním domácím duelem, ale i sezonou jako takovou.

Cíl, se kterým jste vstupovali do baráže, se vám nepodařilo splnit. Jak hodnotíte poslední utkání v Edenu?
Tenhle zápas jsme měli vyhrát za tři body. Nemohli jsme pořádně najít prostor mezi třemi tyčemi, ostatně jako celou baráž. Navíc jsme zase měli smůlu v některých nešťastných odskocích. Věděli jsme, že když Karlovy Vary vyhrají, je konec. Chtěli jsme ale ukončit domácí štaci s dobrým dojmem.

Vstřelil jste úvodní branku tohoto střetnutí. Jak byste popsal tu gólovou situaci?
Měli jsme přesilovku pět na tři. Robo (Nathan Robinson) mě skvěle našel u tyče a já to už neměl těžké. Konečně ta naše souhra zafungovala.

Vas vstřelil proti Litvínovu premiérovou trefu v baráži

Byli jste během zápasu informováni ohledně výsledku v Jihlavě?
Trochu ano, ale soustředili jsme se hlavně naše utkání a předvedenou hru. Potřebovali jsme tak nebo tak vyhrát, takže to bylo pro nás hlavní.

Jaká byla v kabině nálada, když jste věděli, že Vary si jdou jasně za vítězstvím?
Jak jsem říkal. Snažili jsme se to nevnímat. Chtěli jsme podat ten nejlepší možný výkon už jen díky fanouškům, kteří si to zasloužili. Zasloužili si vidět naší výhru v tomto duelu. Proto jsem rád, že se nám alespoň toto podařilo.

Čeká vás poslední zápas v Karlových Varech. Jakým způsobem chcete zakončit aktuální ročník?
Samozřejmě výhrou, i když to bude těžké. Teď je prostě konec. Pojedeme tam ale s tím, že si to užijeme a vítězství nad Energií by nám všem udělalo radost.

S bratrem si zahraje na mistrovství světa

Dobýt extraligu se vám nakonec nepovedlo. Jak byste zhodnotil celé play off a baráž?
Začali jsme velmi dobře, to všichni vědí. Pak se prostě něco změnilo. Neodrážely se nám puky na hokejky a nevydrželi jsme koncentrovaní všechny tři třetiny. My odehráli dobrých čtyřicet minut. Hokej se ale hraje na šedesát, popřípadě pětašedesát minut, což se nám často vymstilo. Musíme se z toho poučit do příští sezony.

Co chybělo Slavii k tomu, aby na postup dosáhla?
Jak jsem již naznačil. Prostě jsme nevydrželi pozorní celý zápas. Vedli jsme, hráli dobře, ale třetí třetina vše změnila a otočila v náš neprospěch. To je prostě naše velká chyba. Musíme hrát chytřeji a lépe po celých šedesát minut. Z toho důvodu jsme se do extraligy nedostali. Ve Varech jsme vedli 1:0, tady s Jihlavou 2:0 a obojí jsme ztratili. Kdybychom tato utkání zvládli, mohli jsme se teď radovat z postupu.

A co vaše následující kroky. Kdy se připojujete k maďarskému národnímu výběru?
V úterý se vracím s rodinou domů a od středy se už mám hlásit na tréninku. Bude to trošku honička, ale ke konci měsíce máme přípravné zápasy, které mi snad pomůžou se s kluky opět sehrát. No a pak nás čeká let do Ruska na mistrovství světa.

Co říkáte na to, že váš bratr Márton je kapitánem maďarského národního družstva?
Je to skvělé. On je kapitán a já jeho asistent. Je senzační hrát se svým bratrem na ledě a sdílet stejnou kabinu. On je druhý nejstarší hráč v reprezentaci, taky proto má na dresu to „céčko“.

A co se týče nadcházející sezony. Máte alespoň malou představu, kde zakotvíte?
Momentálně vůbec ne a ani nad tím zatím nepřemýšlím. Teď se soustředím na mistrovství světa a tyhle věci budu řešit až pak. Není to tak jednoduché, jak se zdá.

Autor Viktor Maudr
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více