Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
23. dubna 2016

Rozlučka se sezónou - slávisté hrají poslední zápas ve Varech

Sen o postupu do extraligy se rozplynul. Slávisté v minulém zápase sice dokázali udolat Litvínov v prodloužení, Karlovy Vary ale bohužel naprosto suverénně deklasovaly Jihlavu na jejím kluzišti a definitivně tak sfoukly poslední plamínek naděje týmu z Vršovic.

Baráž 12. kolo: HC Energie Karlovy Vary vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
2. místo (20 bodů)
Pořadí v tabulce
3. Místo (14 bodů)
37:28
Skóre
28:31
Tomáš Rachůnek (2+10)
Nejproduktivnější hráč
Milan Mikulík (5+3
Jakub Svoboda (7 gólů)
Nejlepší střelec
Milan Mikulík (5 gólů)
Tomáš Rachůnek (10)
Nejlepší nahrávač
David Hruška (5)
Vladimír Sičák (1+5)
Nejproduktivnější obránce
Žiga Pavlin (2+1)
Tomáš Závorka 91,92 %
Úspěšnost brankářů
Alexandr Hylák 91,82 %

Extraligový sen je bohužel pryč

Po neúspěšném zápase v Jihlavě už slávisté neměli možný postup do extraligy ve vlastních rukách. Doma čelili velmi silnému Litvínovu a navíc ještě potřebovali, aby Jihlava na svém hřišti nedovolila Karlovým Varům vyhrát.

Energie se sice velmi brzo dostala do vedení, ale Jihlava dokázala minutu nato kontrovat. Ještě do konce první třetiny hosté obnovili své vedení, ale při náskoku o jeden gól stále žila pro Slavii naděje. Navíc když vezmeme v potaz, že Pražané po první třetině vedli nad Vervou.

Bohužel však druhá třetina na Horáckém zimním stadiónu byla zcela v režii Karlových Varů. Během šesti minut překonali Škarka hostující Skuhravý, Marosz a Huna. Po druhé části tak panoval na Vysočině stav 1:5 a Energetici mohli pomalu slavit. V poslední části už se nic příliš důležitého nestalo a extraligové složení do další sezóny bude nezměněné.

A v čem viděl hlavní nedostatek v baráži János Vas? „Prostě jsme nevydrželi pozorní celý zápas. Vedli jsme, hráli dobře, ale třetí třetina vše změnila a otočila v náš neprospěch. To je prostě naše velká chyba. Musíme hrát chytřeji a lépe po celých šedesát minut. Z toho důvodu jsme se do extraligy nedostali. Ve Varech jsme vedli 1:0, tady s Jihlavou 2:0 a obojí jsme ztratili. Kdybychom tato utkání zvládli, mohli jsme se teď radovat z postupu."

Sešívaní se rozloučili s fanoušky výhrou

Do zápasu o naději vstoupili slávisté velmi dobře. Po polovině první třetiny stál na konci krásné přesilovkové kombinace János Vas a se zakončením neměl problém. Domácí drželi vedení velmi dlouho, až těsně před koncem druhé třetiny se v dresu Vervy prosadil Lukáš Válek.

V poslední třetině se sešívaní tlačili do zakončení, přestříleli svého soka v poměru 15:7, ale kýženého gólu nedosáhli. Stačilo, aby zápas byl o třicet vteřin delší a slávisté by brali tříbodové vítězství. Přesně po půl minutě totiž rozhodl zápas David Hruška, ale když se domácí dozvěděli výsledek z Jihlavy, příliš je to mrzet nemuselo.

Alespoň se tak Eden mohl radovat z prvního vítězství nad Vervou v celé baráži. Slávisté se v neděli rozloučí se sezónou v Karlových Varech a hráči by rádi věnovali případnou výhru věrným fanouškům, kteří je provázeli celou sezónou. „Chceme skončit samozřejmě výhrou, i když to bude těžké. Je sice konec, ale pojedeme do Varů s tím, že si to užijeme a vítězství nad Energií by nám všem udělalo radost," prohlásil po utkání s Vervou znatelně zklamaný János Vas.

Autor Michal Borovan
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více