Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
28. dubna 2016

Stal jsem se lepším hokejistou, hodnotí sezonu Žiga Pavlin

Slovinský zadák Žiga Pavlin přišel do Slavie v průběhu závěrečné přípravy před uplynulou sezonou. Na sešívané příznivce udělal velký dojem. V základní části se stal nejen nejlépe bodujícím obráncem Slavie, ale také třetím nejlepším obráncem WSM Ligy. Nebyly to však pouze body, které zdobily Pavlinovu hru. Tvrdé hity, bloky, obětavost, to vše předváděl urostlý bek v červenobílém dresu.

Žigo, jak blízko byl váš cíl - extraliga?
Nepostoupili jsme kvůli malým rozhodnutím. Drobné chyby nás poslaly do kolen. Samozřejmě jsme zklamaní, ale není všem dnům konec.

Jak byste zhodnotil sezonu jako takovou?
Sezona jako taková byla dle mě úspěšná. Párkrát jsme byli nahoře, párkrát dole, ale to je normální. Teď to vše má stále takovou hořkou příchuť, jelikož nejsme v extralize.

35.
Takový počet bodů zaznamenal Pavlin v průběhu celé sezony.

A jak jste spokojen s vašimi osobními výkony? Zaznamenal jste hodně bodů, hrál jste opět celou sezonu v jednom klubu. Jste tedy spokojený po této stránce?
Byla to pro mě dobrá sezona. Na druhou stranu si myslím, že to mohlo být i lepší. Když to ale vezmu kolem a kolem, tak ano, jsem spokojený.

Vycházel jsem dobře se všemi kluky

Naučil jste se ve Slavii něčemu novému?
Samozřejmě. Učíte se něco nového každým tréninkem a každou sezonou. Myslím si, že jsem se stal lepším hokejistou, než jsem byl. Také jsem dobře zapadl do kabiny.

Žiga Pavlin se stal nejlépe bodujícím obráncem Slavie základní části WSM Ligy.

Myslíte si, že vám více pomohla zapadnout parta cizinců, kterou jste ve Slavii měli?
Nemyslím si, že by tohle bylo tím důvodem. Vycházel jsem dobře se všemi kluky, ať to byli Češi, Slováci, či cizinci. Neměli jsme nějakou uzavřenou skupinku pouze anglicky mluvících.

A jak se od začátku sezony vyvinula vaše čeština?
Myslím si, že jsem se naučil hodně. Rozumím prakticky všemu. Nechce se mi ale moc mluvit, jelikož ta výslovnost je mizerná. Hlavní ale je, že rozumím.

S kým z kabiny jste si nejvíc rozuměl?
(Dlouho přemýšlí) Asi s Jankem, Jánosem Vasem. Se všemi kluky jsme se dobře poznali a bavili, ale s Jánosem to bylo asi nejvíce.

Byl v uplynulé sezoně nějaký moment, který si budete pamatovat hodně dlouho?
Myslím si, že poslední utkání play-off s Českými Budějovicemi. Ten zápas byl hodně speciální. Uskutečnili jsme v něm ten první krok. Velká škoda, že se ten druhý již nepovedl.

Chtěl bych poděkovat fanouškům, byli famózní

Líbilo se vám vaše ubytování v Praze?
Velmi. Praha je velká a krásná. Líbí se mi celé centrum. Tam je to opravdu nádherné a hodně jsme tam chodili.

1.
Pavlin se stal s třiadvaceti kladnými body nelepším hráčem WSM Ligy v hodnocení +/-.

Můžete teď přibližně naznačit, jaké budou vaše další hokejové kroky?
Momentálně si netroufám odhadnout, co se může stát. Během příštích pár týdnů si sedneme a vše prodiskutujeme, ale v tento moment vážně nevím. Možnost, že ve Slavii zůstanu, tady samozřejmě je.

Právě probíhá Mistrovsví světa divize 1.A., kde hrají vaši slovinští spoluhráči. Sledujete je?
Samozřejmě, snažím se koukat na každý zápas a fandit.

Tento rok nefigurujete v sestavě. Je to z důvodu dlouhé sezony?
Ano, sezona byla náročná a hlavně dlouhá. Měli jsme ještě utkání v baráži, když mistrovství začalo, takže proto jsem tento rok nejel.

Máte již nějaké plány na léto s vaší manželkou a psem?
Samozřejmě. Nejdřív pojedeme domů a dáme si pár dní volna. Pak začne první část přípravy na novou sezonu. No a před tou druhou pak vyrazíme na nějakou dovolenou.

A už víte, kam byste chtěl vyrazit?
Ale ano, každý rok jezdíme do Chorvatska na ostrov Hvar.

Nakonec, co byste chtěl říct všem fanouškům Slavie, kteří vás podporovali celou sezonu?
Chtěl bych jim říct, že byli jedni z nejlepších, které jsem v kariéře poznal. Podporovali nás celou sezonu doma i venku, a to i když jsme hráli hodně daleko. Podporovali nás, když se nám nedařilo i dařilo. Každý tým si přeje mít skvělé fanoušky a Slavia je má. Chtěl bych jim mnohokrát poděkovat. Byli famózní.

Autor Viktor Maudr
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více