Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
13. května 2016

Růžička se po zranění učí na státnice a chystá se do Švédska

Už je to víc jak měsíc, kdy mladému obránci předčasně skončila sezona. Antonín Růžička se připravoval na boje o návrat mezi tuzemskou elitu, ty pro něho ovšem skončily už ve čtvrtém kole baráže, ve kterém musel po tvrdém zákroku jihlavského Martina Kohouta opustit zimní stadion na nosítkách. „Dnes už se cítím mnohem lépe. Zpočátku to nebylo vůbec ono, ale začínám postupně trénovat a je to čím dál tím lepší,“ vzkazuje sešívaným příznivcům.

Po zápase musel ještě několik dní zůstat v jihlavské nemocnici, po zákroku jihlavského útočníka do oblasti hlavy a krku utrpěl těžký otřes mozku. Samotný zákrok si ale sešívaný odchovanec nevybavuje. „První střípky mám až z kabiny, kde se mě kluci ptali, co je za den,“ vypráví dnes už s úsměvem třiadvacetiletý obránce. „Pak už mám zase okno a vybavuji si až nemocnici. Všichni tam ale byli moc příjemní, až mě to překvapilo,“ dodává hokejista, který si v roce 2011 zahrál na mistrovství světa hráčů do osmnácti let společně s Hertlem, Jaškinem a Jeníkem.

Fanoušci připravili Tondovi v Edenu povedené choreo se vzkazem "Tondo, držíme Palce"

Fanoušci v Edenu mu připravili povedené choreo, na kterém stál vzkaz: Tondo, držíme palce. „Hrozně mě to potěšilo a dojalo,“ culí se. „Myslím, že by to potěšilo každého. Člověk si najednou uvědomí, že na něho někdo myslí a že mu není lhostejné, když vám zrovna není dobře. Tímto bych chtěl fanouškům ještě jednou moc poděkovat,“ vzkazuje na adresu sešívaným fanouškům.

I když už slávistům nemohl v prolínací soutěži pomoct, výsledky svých spoluhráčů pečlivě sledoval. „Nejdříve bohužel jen na internetu, takže jsem měl zapnuté onlajny. Ke konci baráže už jsem se mohl jít podívat na zápasy i osobně,“ prozrazuje. „První dny po úrazu byly hrozné, čtrnáct dní jsem musel jenom ležet. Nemohl jsem sledovat televizi, ani si číst, takže to moc veselé nebylo. Po dvou týdnech už jsem mohl postupně něco málo dělat, ale i tak jsem se musel další dva následující týdny hodně šetřit,“ popisuje svůj program z úvodu minulého měsíce.

Jihlavský forvard se po zápase o Růžičkův zdravotní stav nezajímal. Za to spoluhráči ze Slavie se o zdraví mladého obránce strachovali. „Přišlo mi opravdu spoustu zpráv, až mě to překvapilo,“ prozrazuje. „Od kluků mi přišla i zpráva, že mi aspoň namáčkli mozek na správnou stranu,“ říká pobaveně.

Chci být přínosem pro tým a zlepšovat se

Rodák z Prahy hodnotí uplynulou sezonu i přes nepostup pozitivně. „Do sezony jsme šli s prakticky úplně nově složeným týmem, takže ji hodnotím i přes to, že se nepostoupilo, kladně. V průběhu sezony jsme sice měli výkonnostní výkyvy, ale dostat se do baráže beru určitě jako dílčí úspěch. Postup by byl ale samozřejmě ideální,“ říká autor tří asistencí z uplynulého ročníku. Proti Klatovům, se kterými se slávisté střetli v přípravném utkání před vyřazovacími boji, se prosadil také gólově.

Růžička se v létě chystá se svou přítelkyní Danielou a nejlepším kamarádem prozkoumat krásy Skandinávie

Na přelomu května a června čeká slávisty start neoblíbené suché části letní přípravy. „Ne, že bych se netěšil, ale není to zrovna má oblíbená část sezony,“ vypálil bez váhání. „Samozřejmě si ale uvědomuju, že to bez toho nejde a o to víc se pak budu těšit na led,“ dodává. A s jakým cílem půjde do nové sezony? „Chci být přínosem pro tým a zlepšovat se,“ má jasno.

Mimo hokeji se Růžička věnuje také vysoké škole a dokazuje, že se sport na profesionální úrovni dá se studiem zvládnout. „Studuji na Institutu vzdělávání a poradenství, které spadá pod Českou zemědělskou univerzitu. Musím říct, že studium mě tam velmi bavilo a díky vstřícnému přístupu některých učitelů se dal hokej se studováním skloubit,“ vypráví.

Ještě před startem letní přípravy ho ale čekají státnice. „Budu je dělat z psychologie, pedagogiky a poradenství. Vzhledem k otřesu mozku jsem se mohl začít připravovat zhruba dva týdny před státnicemi a jde to docela ztuha. Ne, že bych se jinak začal učit dřív (směje se), ale člověk si odvykne a pak je těžké se do toho znovu dostat. Věřím, že to dobře dopadne.“

Mezi první a druhou částí letní přípravy už má naplánovanou dovolenou. Kam vyrazí? „S přítelkyní a nejlepším kamarádem se chystáme do Švédska. Nejsem totiž úplně ten typ, co by preferoval horko a moře,“ dodává.

Na zákrok jihlavského hráče na Růžičku ze čtvrtého barážového zápasu se můžete podívat na videu níže.

Autor Petr Horčička
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video