Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
16. května 2016

Junioři na začátku přípravy: Začali jsme lehce, ale přitvrdíme, říká Novák

Slávistická juniorka zahájila v pondělí prvním tréninkem suchou přípravu. Jen málokdo z hráčů řekne, že se na tuto část sezony těší, ale všichni se shodnou na tom, že jde o nejdůležitější část sezony. „Kvalitní příprava je základ úspěchu. Nabíráme během ní sílu a kondici, díky které vydržíme hrát celou sezonu,“ říká nováček mezi juniory David Matějka.

Juniorům pražské Slavie skončilo pondělním tréninkem volno, které trávili každý po svém. „Bylo to příjemné. Mohl jsem si užít víc času s rodinou,“ pochvaluje si Aleš Furch. A podobně jako Furch trávil hokejovou pauzu se svými blízkými také Denis Heldák. „Volno bylo super. Trávil jsem hodně času s kamarády a oddychl jsem si,“ říká.

Davidové Šteiner (na obrázku vlevo) a Matějka (na obrázku vpravo) budou v letošní sezoně oblékat juniorský dres

Naproti tomu nováček mezi juniory David Matějka, jenž v loňské sezoně oblékal dres staršího dorostu Slavie, tréninkovou zátěž během volna postrádal. „Byl to zasloužený odpočinek, protože sezona byla dlouhá. Ale abych řekl pravdu, tak tři týdny bez zátěže byly docela dost a nevydržel jsem nic nedělat,“ přiznává s úsměvem.

A jak se mladí slávisté těšili na začátek suché přípravy? „Popravdě jsem se moc netěšil, protože je to ta těžší část přípravy. Radši bych se ještě válel doma a užíval si volna,“ přiznává s upřímným smíchem Aleš Furch. Jeho mladší spoluhráč Matějka má ale jiný názor. „Na suchou přípravu jsem se těšil. Je to nejpotřebnější část sezony, protože během ní nabíráme sílu a kondici, díky které vydržíme hrát celou sezonu. Kvalitní příprava je základ úspěchu,“ vnímá důležitost suché přípravy bývalý kapitán staršího dorostu.

20
Tolik hráčů juniorky dorazilo na první trénink sezony

Hlavní trenér slávistické juniorky Petr Novák byl po úvodním tréninku spokojený. „Těší mě, že kluci přišli. Sám jsem to měl natěsno, protože jsem se teprve dneska vracel z Moskvy z MS a dorazil jsem tak akorát na trénink. Jsem rád, že nemáme skoro žádné zraněné až na dva hráče, které čeká operace, ale ti se snad dají brzy do pořádku. Někdo je ještě na dovolené nebo odpočívá, takže jsme nebyli všichni, ale dvacet hráčů je slušná účast,“ chválí docházku mladých slávistů Novák.

Zvolili jsme lehčí start, aby se kluci zapracovali, vysvětluje Novák

„Úvodní trénink byl trochu lehčí. Chtěli jsme, aby se kluci zapracovali. Začneme ale postupně přitvrzovat,“ slibuje hlavní trenér červenobílých. „Začátky bývají nejtěžší. Nejprve jsme se trochu proběhli, což trvalo docela dlouho. Čekal jsem, že běhání uběhne rychleji,“ popisuje první trénink nové sezony Matějka. „Pak jsme si zamakali v posilovně a nakonec jsme sehráli exhibiční florbalový zápas,“ dodává.

Nejvíce času strávili junioři při prvním tréninku v posilovně

Pravý tréninkový nápor ale přijde v přípravě až s postupem času. „První týden máme jednofázové tréninky, abychom se do toho tak nějak dostali po třech týdnech bez trénování a od příštího týdne nám začíná tvrdý dril,“ vysvětluje Matějka. O konkrétních plánech ale ještě nemají junioři úplně jasno. „Ještě nevíme, co na nás přesně čeká. Počítám, že to bude podobné jako loni, kdy jsme hodně běhali v lese a pracovali na fyzické kondici,“ přemýšlí o průběhu suché přípravy Denis Heldák.

Jisté ovšem je, že sešívaní junioři stráví suchou přípravu v Edenu, popřípadě někde jinde v Praze a okolí. „Suchou přípravu asi strávíme celou tady v areálu Slavie, protože tu máme dobré podmínky. Soustředění máme naplánované až během přípravy na ledě, protože zatím nemáme úplně jasno o finální podobě našeho kádru,“ popisuje plán přípravy trenér Novák.

Autor Michal Toman
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více