Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
14. června 2016

Markovič s Mikulíkem budou pokračovat v sešívaném dresu

V Edenu bude pokračovat dvojice zkušených útočníků! Sešívaný dres budou v následující sezoně oblékat také produktivní Jaroslav Markovič s Milanem Mikulíkem.

Slovenský kanonýr Jaroslav Markovič přicházel před rokem do Slavie s vizitkou jednoho z nejproduktivnějších útočníků slovenské nejvyšší soutěže. A očekávání naplnil. Čerstvě jednatřicetiletý forvard posbíral v nedávno skončené sezoně 51 kanadských bodů za 24 branek a 27 asistencí. Rodák z Martina tak navázal na své předchozí úspěšné sezony, v posledních čtyřech vždy přesáhl hranici padesáti bodů.

V sezoně 2011/12 vybojoval s Pardubicemi mistrovský titul a svou první branku v české nejvyšší soutěži vstřelil paradoxně Slavii. Se slovenskou osmnáctkou vybojoval na mistrovství světa v roce 2003 stříbrné medaile.

Milan Mikulík posílil Slavii v listopadu loňského roku a rychle se stal oporou týmu. Člen elitní sešívané formace nastoupil včetně baráže do 47 zápasů, ve kterých posbíral 36 kanadských bodů za 18 branek a stejný počet asistencí. Uplynulou sezonu začal v běloruském celku Neman Grodno, kde v 18 zápasech zaznamenal devět bodů.

Pětatřicetiletý útočník patří k nejzkušenějším hráčům WSM ligy. Navíc je jejím pětinásobným vítězem a dvakrát slavil postup do extraligy. V české druhé nejvyšší soutěži odehrál celkem 450 zápasů, ve kterých zapsal 313 kanadských bodů. V tuzemské nejvyšší soutěži nastřádal 300 startů s bilancí 103 bodů.

Autor Petr Horčička
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více