Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
19. června 2016

Jan Kern: Chci být v nominaci na Hlinkův Memoriál, udělám pro to vše

Každým rokem se v první polovině srpna hraje v Břeclavi a v Bratislavě mezinárodní hokejový turnaj hráčů do osmnácti let a letos bude na programu už pětadvacátý ročník. Ani tentokrát by neměl v českém výběru chybět zástupce slávistického hokeje. Přestože nominaci trenéři oznámí až za několik týdnů, je téměř jistě, že se na Moravě představí i Jan Kern.

Memoriál Ivana Hlinky má dlouholetou tradici, současná československá podoba navazuje na turnaj, který se pravidelně konal v Japonsku. V Česku se nejlepší mladí hokejisté proháněli poprvé v roce 1997 a od té doby se na turnaji představila spousta budoucích hokejových hvězd. Není tak divu, že je Memoriál Ivana Hlinky jednou z nejsledovanějších událostí mládežnického hokeje, na kterou míří několik skautů z každého týmu NHL. „Je to skvělý turnaj před domácími fanoušky, kterého by se chtěl účastnit každý, a já doufám, že mě trenér vybere,“ věří Kern.

Jan Kern v reprezentačním dresu

V minulosti měla Slavia na Memoriálu Ivana Hlinky několik svých zástupců, asi nejvýrazněji se ukázal obránce Dominik Mašín, který v současnosti bojuje o místo v Tampě Bay. V roce 2013 byl členem české osmnáctky, kterou jako kapitán dovedl k zisku bronzových medailí. Kromě Mašína si užili skvělou atmosféru v Břeclavi například i Tomáš Šmerha nebo Ronald Knot.

Letos by se ke zmíněným hráčům měl připojit i Jan Kern, slávistický starší dorostenec, který si v minulé sezóně vyzkoušel už juniorský hokej. Oproti svým vrstevníkům je o krok napřed, není tak překvapivé, že se pravidelně objevuje v mládežnických reprezentačních výběrech. Trenéry národních týmů navíc zaujal natolik, že se loni stal kapitánem sedmnáctky. „Být kapitánem bylo hezké, zatím jsme ale v osmnáctce neměli žádné setkání, tak nevím, jestli budu pokračovat. Na konci června ale máme první kemp a tam se vše rozhodne,“ říká Kern.

4
Kern se ukázal na turnaji v Plymouthu, kde ve třech zápasech posbíral čtyři body za tři góly a jednu asistenci.

Kern se v reprezentační osmnáctce potká s novým trenérem. Tým před letošní sezónou přebral Václav Varaďa, který za sebou má významné hráčské úspěchy. Dvakrát se stal mistrem světa a odehrál přes pět set utkání v NHL. „Hodně se na něj těším, protože má obrovské úspěchy z hráčské kariéry. Budu se snažit dělat přesně to, co po mně bude chtít a věřím, že se nám pod jeho vedením bude dařit,“ říká stále ještě šestnáctiletý útočník.

Po zatím posledním Memoriálu Ivana Hlinky se Tomáš Šmerha rozhodl na čas Slavii opustit a celou sezónu hostoval ve Spartě. U Kerna ale nic podobného nehrozí. „Nikam se nechystám, rád bych ve Slavii ještě zůstal. Cílem je na stálo se probojovat do juniorského týmu a pravidelně za něj nastupovat,“ popisuje Kern.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video