Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
9.4.2003

Obránci vystříleli vítězství

F3, středa 9.4.2003, Slavia - Pardubice
Slavia
5:4
1:2, 2:0, 1:2 - 1:0
Pardubice

Branky: 7. Posmyk (Duda, Antoš), 24. Hejda (Beránek, Sailer), 36. Duda (Beránek), 46. Hejda (Posmyk), 67. Kolařík (Beránek, Kadlec) - 16. Mudroch (Kropáč), 18. Kropáč (Mudroch), 43. Pištek, 50. Duben (P. Sýkora). Rozhodčí: Kolísek, Husička - Cambal, Unzeitig. Vyloučení: 9:9. Využití: 1:0. Diváci: 5000 (vyprodáno).

Sestavy

Slavia

Málek - Posmyk, Hejda, J. Novák, Kolařík, Kadlec, Graňák, Staněk - Šaffer, Beránek, Sup - Duda, Krátoška, Sailer - Hruška, Fadrný, Antoš - Jaroš, Kopecký, Dlouhý - Z. Novák.

Pardubice

Svoboda - Mudroch, Zábranský, Čáslava, Pácal, Novotný, Duben - Jaroslav Kudrna, Blažek (38. Pospíšil), Lubina - P. Sýkora, Divíšek, Tvrdík - Kropáč, Mikeska, Pištek - Kolář, Koukal, Průcha.

Branka Pavla Kolaříka tři minuty před koncem prodloužení rozhodla o vedení Slavie ve finálové sérii v poměru 2:1. V zápase plném zvratů se prosazovali obránci, další díl svého finálového přídělu do pardubické branky přidal Jan Hejda, který se trefil dvakrát, jeden gól vstřelil také Marek Posmyk. Radek Duda k jedné brance přidal také přihrávku. Stínem zápasu byla zranění, nedohráli Krátoška, Hruška ani Sup a jejich start v dalších zápasech je nejistý.

K prasknutí zaplněný Eden měl možnost vidět další nádherné drama. Od souboje na úzkém slávistickém kluzišti se očekávalo minimum gólů, ale nakonec se zápas proměnil v přestřelku. Padlo celkem devět branek, ta poslední z hole Pavla Kolaříka v nastaveném čase rozhodla o výhře Slavie. Do střelecké listiny se překvapivě převážně zapisovali obránci, postarali se o šest gólů. Hlavní hvězdou zadních řad byl Jan Hejda, který po nedělním čtyřbodovém zápisu do statistik (1+3) tentokrát dvakrát rozsvítil červené světlo za zády Adama Svobody.

Zápas začal velmi svižně, především na Slavii byla v úvodu znát velká chuť do hry. Ve 2. minutě připravoval šanci pro Sailera Duda, ale jeho úmysl mu překazil Tvrdík. Hned z protiútoku zaměstnal na druhé straně Málka Kropáč. Ve 4. minutě stálo při Pardubicích štěstí, když Sailer promáchl ve slibné šanci po nepříjemně odražené střele Hejdy. O dvě minuty později měla dobré střídání lajna mladíků. Pácal si proti Jarošovi musel pomoci za cenu faulu a nabídl Slavii první přesilovku. Domácím se ji podařilo využít po třiačtyřiceti sekundách. Duda našel v ideální pozici Posmyka, který zamířil přesně do horní části Svobodovy branky. V deváté minutě při dalším vyloučení Pardubic to mohlo být již 2:0 pro červenobílé, ale Antoš se z bezprostřední blízkosti proti Svobodovi neprosadil. Po několika hluchých momentech přišla další zajímavá situace až v 15. minutě. Po levém křídle ujel Kropáč a Málek proti jeho tvrdé střele vytáhl krásný semafor. Na dorážku Mudrocha o minutu později po skrumáži před jeho brankou byl již však krátký. Slavia mohla strhnout vedení opět na svou stranu v 18. minutě. Po jemné teči Zbyňka Nováka projel puk mezi Svobodovými betony a zastavil se těsně před brankovou čárou. Tři sekundy před naplněním 18. minuty uděřilo na druhé straně. Slavia špatně střídala, toho využil Mudroch k vysunutí Kropáče a slovenský ostrostřelec patřící Liberci se nemýlil.

Do druhé části tedy Slavia vstupovala s jednobrankovým mankem. Po padesáti sekundách mohlo mýt ještě hůře. Se sólem exslávisty Divíška si naštěstí pro domácí Málek poradil. Slávisté se vyrovnání dočkali ve 24. minutě. Jak jinak než při hře čtyři na čtyři a kdo jiný než Hejda propasíroval nadvákrát puk za Svobodova záda. Vzápětí mohla jít Slavia do vedení. Beránek vyslal do samostatného nájezdu Dudu, ten již zvedal ruce nad hlavu, ale radoval se předčasně, protože Svoboda vytáhl ze svého arzenálu výtečný zákrok. Ani Málek nezůstal pozadu. Blažkovu střelu ze 27. minuty vykopl efektně a efektivně betonem. Ve 34. minutě podstoupil další "trénink" na případné samostané nájezdy, když slávističtí beci nechali ujet v oslabení Kropáče. Ve 36. minutě předvedl nebývalou kulišárnu Duda. Jen tak nazdařbůh nahodil z úhlu kotouč před braku a ten se odrazil od Svobodova betonu za čáru. Týž muž však oslabil svůj tým ve 38. minutě a protože v té době seděl na trestné lavici již Kolařík, musela se Slavia necelou půlminutu bránit ve třech. Domácím bylo při dvounásobném oslabení i v následné klasické přesilovce pořádné horko, Málek je však podržel.

Stejně jako Slavii se i Pardubicím podařilo brzy po zahájení třetiny vyrovnat. V čase 42:12 zůstal v prostoru mezi kruhy osamocen Pištěk a střelou k levé tyči nedal Málkovi šanci. Hra jako na houpačce pokračovala dále. Ve 46. minutě ujel po pravém křídle obránce Hejda, dostal se až před branku, kde nekompromisně zavěsil. Vedení mohli slávisté pojistit v následné přesilovce, ale v největší šanci Kopecký netrefil puk. Navíc vracejícího se Dubna z trestné lavice vyslal do samostasného úniku Petr Sýkora a pardubický obránce přesnou střelou do růžku opět vyrovnal. Zbytek normální hrací doby již poznamenala oboustranně opatrná hra, a tak utkání logicky dospělo do prodloužení.

V nastavaném čase se překvapivě hrálo nahoru dolů. V 61. minutě dvakrát Málek podržel Slavii nad vodou. Nejprve si poradil se sólem Mikesky, brzy na to likvidoval střelu nekrytého Kudrny. Přesně v čase 64:00 přežily klinickou smrt pro změnu Pardubice. Unikajícího Beránka zastavil až zákrok Adama Svobody. Rozuzlení přišlo na začátku 67. minuty. Po nenápadné akci domácích vystřelil od modré Kolařík a Svoboda střelu přes clonící hráče neviděl.

Statistický koutek

Statistiky zpracoval: Adam Vandrovec
Střely na bránu + mimo
Slavia Pardubice
Antoš 2+1
Beránek 4+2
Dlouhý 2+1
Duda 5+3
Fadrný 2+1
Hejda 7+6
Jaroš 0+1
Kadlec 3+0
Kolařík 5+3
Kopecký 2+4
Novák 3+1
Posmyk 8+3
Sailer 1+2
Sup 1+0
Šaffer 1+2
   
   
celkem76
23-24-21-8
Blažek 0+1
Čáslava 1+1
Divíšek 1+1
Duben 2+1
Koukal 2+0
Kropáč 5+1
Kudrna 2+0
Lubina 3+6
Mikeska 2+0
Mudroch 4+1
Novotný 1+1
Pištek 1+1
Pospíšil 1+0
P. Sýkora 1+0
Pácal 1+0
Tvrdík 1+1
Zábranský 1+4
celkem48
13-18-14-3
Přesné + mimo a zblokované
Všechny pokusy celkem
Všechny pokusy po třetinách
"Nulové" střelce neuvádíme.
Statistika vhazování
Slavia Pardubice
Antoš 8:8
Beránek 28:11
Fadrný 10:7
Kopecký 11:9
Z. Novák 1:2
Sailer 0:1
Šaffer 1:0
Jaroš 1:0
Sup 1:0
celkem61:38
úspěšnost 62 %
Divíšek 10:15
Tvrdík 6:8
Blažek 1:0
Průcha 4:6
Lubina 4:13
Mikeska 13:18
Pištek 0:1
   
   
celkem38:61
úspěšnost 38 %
Brankáři
Slavia Pardubice
Málek89,2%
zásahy25
góly4
Svoboda89,1%
zásahy41
góly5
Nejlepší hráči
Slavia Pardubice
HEJDA
Kadlec
Duda
KROPÁČ
Mudroch
Svoboda

Gólové situace



7. Posmyk z první příklepem do růžku - 1:0


16. Mudroch - odražený puk, opakovaná střela - 1:1


18. Kropáč - na modré si řekl o přihrávku a nad lapačku zavěsil - 1:2


24. Hejda - dorážka vlastní střely po Sailerově přihrávce v pádu - 2:2


36. Duda - s Pácalem na zádech ze záporného úhlu o brusle Svobody - 3:2


43. Pištek - tvrdým příklepem k levé tyči - 3:3


46. Hejda - parádně obešel Pácala a skóroval na vyrážečku - 4:3


50. Duben - sólo po návratu z trestné lavice, střela na vyrážečku - 4:4


67. Kolařík - lehké nahození puku na branku - 5:4p
Ohlasy trenérů
Jiří Kalous (Slavia Praha): "Bylo to vydřené vítězství, které jsme si zasloužili. Věříme, že všichni zranění budou ve čtvrtek hrát. Michal Sup má lehounce pohmožděné koleno, David Hruška zápěstí a co se týče Aleše Krátošky, který měl hnuté rameno, tak i on by měl nastoupit. Byl na vyšetření v nemocnici a nemělo by to být nic vážného."

Jiří Seidl (Pardubice): "Myslím si, že jsme viděli vyrovnaný a hodně dramatický zápas, který vyhrálo šťastnější mužstvo, i když jsme rozhodující gól dostali po naší chybě. Ty však dělali i domácí, ale my jsme nedokázali branku dát. Inkasované góly ve čtyřech jsou dílem naší nekoncentrovanosti. Kluci se při hře tolik nesoustředí a z toho to pak vyplývá. Jak to bude vypadat s Blažkem uvidíme, až se vrátí z nemocnice. Je u něj podezření na otřes mozku a stěžoval si, že nemůže hýbat krkem. Janecký měl střevní virózu, proto dnes nenastoupil."

Autor Lukáš Hykš, Michal Berg
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více