Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
12. srpna 2016

Začátek byl ospalý, pak jsme za to vzali, říká Andrlík

Slavia po prohře v Mladé Boleslavi znovu zabrala a rozjásala Eden těsným vítězstvím nad kladenskými Rytíři. Na konečném výsledku se výraznou měrou podílel i dvacetiletý Tomáš Andrlík, který zavelel k obratu vyrovnávací trefou na 1:1. Po jeho prudké bombě od modré slávisté přidali ještě další branku a ze čtvrtého přípravného duelu vytěžili třetí triumf.

V domácím utkání s Kladnem se vám i přes nepovedený začátek podařilo ukořistit výhru. Jak utkání vypadalo z vašeho pohledu?
Myslím si, že to byl dobrý zápas. My jsme akorát měli horší start a prvních deset minut jsme moc nejezdili. Pak jsme se do toho ale dostali. Začali jsme hrát dobře, chodili jsme napadat a padl tam ten šťastný vyrovnávací gól a po něm i další.

V čem byla v úvodu zápasu největší kladenská síla? A proč se naopak Slavii až tolik nedařilo?
Kladenští víc bruslili, byli aktivnější. My jsme v těch prvních osmi deseti minutách neměli ani jednu střelu na bránu. Byli jsme takoví ospalí.

33:30
Přesný čas, ve kterém slávistický obránce srovnal skóre zápasu. To pak sešívaní vylepšili ještě o další branku.

Poté však přišlo zlepšení, které korunoval váš vyrovnávací zásah na 1:1. Jak byste úspěšnou gólovou akci popsal?
Šáfa (David Šafránek, pozn. red.) získal puk a jel sám na gólmana, způsobil závar před bránou, obránci Kladna se snažili kotouč vyhodit. Já jsem si najel do pásma a ten puk šel přímo proti mně, tak jsem vystřelil z první a spadlo to tam. Gólman tam vlastně pořádně ani nebyl.

Radost ze vstřelené branky s sebou obvykle nese i určité „povinnosti“. Máte v kabině sazebník i na přípravné zápasy, nebo vám dosažený gól protentokrát projde jen tak?
Myslím si, že to projde. Ale nevím. Kdyby to bylo v lize, tak na to něco asi padne, ale takhle v přípravě to asi nebudeme hrotit.

Tomáš Andrlík se sice ještě necítí po zranění zcela fit, na ledě byl ale proti Kladnu velmi platný.

Slávisté v krátkém časovém sledu odehráli několik střetnutí. Necítíte už trochu únavu?
Já jsem byl nějakou dobu zraněný, takže to pro mě byl teprve druhý zápas. Ale u kluků už asi únava bude. Každý den trénink, někdy dva, posilovna, zápasy…Je toho hodně, ale pro co nejlepší výsledky v nové sezoně je to potřeba.

Zmínil jste se o nedávném zranění. Jste už momentálně úplně v pořádku?
Ne. Ještě nejsem úplně stoprocentně fit. Na ledě je to docela v pohodě, ale na suchu horší. Třeba do posilovny ještě moc nechodím. Ale snad to bude dobré.

V pátek vás čeká exotický soupeř z Korejského poloostrova. Zjišťoval jste si o několikanásobném vítězi Asijské ligy dopředu nějaké informace?
Osobně jsem si nic nezjišťoval. Slyšel jsem od kluků, že mají v týmu nějaké Kanaďany, ale ti prý odletěli domů. Ale jinak o soupeři nevím vůbec nic. Uvidíme, s čím se před námi vytasí. Bude to určitě hodně zajímavé utkání.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video