Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
15. srpna 2016

Do Litvínova pro pátou výhru. Duel oživí i barážové vzpomínky

Náročná dřina v přípravě pokračuje, sešívané čeká už šestý duel. Poslední tři dokonce museli odehrát během čtyř dnů a nyní vyhlíží další. Ani v Litvínově ale nečeká Razýmovy svěřence nic snadného, Vevra se po mistrovském titulu a boji o udržení z posledního ročníku chystá na další sezonu. Na severu Čech dělají vše pro to, aby se loňský scénář se souboji o uchování extraligové příslušnosti neopakoval.

Do přípravy A-týmu se opět zapojí Jan Kern. Ten s reprezentační osmnáctkou zaznamenal velký úspěch na Memoriálu Ivana Hlinky.

V úterý v Boleslavi, ve čtvrtek proti Kladnu a hned následující den proti jihokorejské Halle. Program sešívaných byl dosud vskutku nabitý. Na náročné dávky si však hráči před startem ligy musí zvykat. „Musíme se s tím naučit hrát. Pokud budeme chtít projít znovu až do baráže a postoupit, nebude to s tím vyčerpáním jiné,“ ví Chlouba.

Právě posila z Chomutova se brankou podepsala pod vítězstvím nad exotickým týmem Anyang Halla. Sešívaní tak navázali na výhru nad ligovým soupeřem z Kladna, kterého přehráli 2:1. Pražané zaváhali pouze na ledě Mladé Boleslavi, jinak přípravou kráčí obstojně.

Červenobílý tým už do města proslaveného chemickými závody odcestuje bez Marka Loskota. Ten byl v týmu pouze na zkoušku a v pražském týmu pokračovat nebude. Do přípravy se naopak zapojí Jan Kern, jenž se vrací posílen úspěchem z Memoriálu Ivana Hlinky.

Příprava Litvínova? Bitka s Medveščakem i tři prohry v řadě

Na Vervu mají sešívaní ještě poměrně čerstvé vzpomínky. Předloňský mistr musel v předešlé sezoně obhajovat extraligovou příslušnost. Slavia s Vervou sváděla v baráži bitvy na ostří nože. Jedna však v paměti vršovických fandů utkvěla výrazněji. V pátém barážovém klání vedli domácí v Edenu už 3:0, duel ale nakonec ztratili. Verva vyrovnala během deseti minut poslední třetiny, obrat dokonala v prodloužení. Slávistický nezmar jen podtrhlo vyloučení Robinsona, který zbytečně udeřil protihráče špičkou hole. Možná právě ztracené body z tohoto duelu sešívaným v konečném zúčtování chyběly.

Medveščak s Vervou rozhodně nehrál v rukavičkách. Duel se nedohrál.

Zatímco Slavia po baráži znovu prahne, Litvínovští letos udělají vše pro to, aby se záchranářským bojům vyhnuli. Na severu Čech už se na extraligovou sezonu připravují velmi pilně. Mužstvu však bude scházet Radek Duda i Pavel Písařík, kteří po sezoně zamířili do zahraničí. Hráči však putovali i opačným směrem. Českou extraligu od letoška oživí norský reprezentant Daniel Sorvik.

I se severským obráncem roztočili v Litvínově kolotoč přípravných zápasů. V nich ale zatím žlutočerní dle představ neválí. Verva uspěla jen v prvním přípravném utkání proti Plzni, výhru vybojovala ale až v nájezdech. Mezi zbylými třemi prohranými duely značně vyčnívá ten s Medveščakem Záhřeb. Chorvatský celek hrající KHL je znám drsnou hrou, což se projevilo i na litvínovském ledě.

Zápas odstartoval řadou potyček a strkanic. Vše vyvrcholilo v polovině třetí periody, kdy se strhla hromadná bitka a zápas byl ukončen. „Víme, že v týmu mají většinu hráčů ze zámoří, ale je to přípravný zápas. Jde o to vyzkoušet si na ledě věci z tréninku a ne se tu pobít pomalu už v první třetině. To hodnotím negativně. Věřím, že další zápas už se bude hrát normálně a nebudou žádné problémy,“ promluvil po utkání brankář Janus. Ten se jako jeden z mála do bitky nezapojil.

Že v dalšímu průběhu přípravy nebudou žádné zbytečné problémy, věří i sešívaní. Ti už zápas s Vervou směle vyhlížejí. Co od Severočechů čekají? „Budou hodně bruslit a často nahazovat puky. Extraligové mančafty to takto hrají. Ve středním pásmu se moc zdržovat nebudou,“ má jasnou Chlouba.

Šestý přípravný zápas Pražanů je naplánován na středu. Úvodní buly bude vhozeno na Zimním stadionu Ivana Hlinky v 17.30.

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více