Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
16. srpna 2016

Chybičky tam byly, vítězství nesmíme přeceňovat, upozorňuje Hylák

V šestém přípravném zápase přidali slávističtí hokejisté na vlastní konto již pátý vítězný zářez. Na litvínovském ledě se sešívaný soubor předvedl v takřka plné síle a přetlačil místní Vervu 2:1 po samostatných nájezdech. Triumf nad extraligovým soupeřem režíroval z brankoviště Alexandr Hylák, který proti ostrostřelcům ve žlutočerných dresech vytahoval jeden vynikající zákrok za druhým a deptal tak jejich snahy o dobytí červenobílé svatyně. V závěrečných minutách sice jednou kapituloval, i díky jeho famóznímu výkonu se ale nakonec radovala Slavia.

[app_listky_banner]

„Do Litvínova jsme si přijeli zahrát kvalitní zápas. My jsme měli šance, oni měli šance, podle mě to byl vyrovnaný zápas. A myslím, že i ta remíza po základní hrací době byla spravedlivá. Soupeř nastoupil prakticky v plné sestavě, a proto jsem rád, že jsme to utkání zvládli tak, jak jsme ho zvládli. A až na pár momentů jsme to podle mě odehráli dobře,“ zhodnotil slávistické vystoupení na severu Čech fantom z hostujícího brankoviště.

39
Tolik úspěšných zákroků předvedl Alexandr Hylák proti litvínovským snajprům.

Zmínil se i o síle litvínovské hry, kterou se sešívaným dařilo po celých šedesát minut poměrně dobře eliminovat. „Jejich velkou zbraní je útok, v zápase se dostali do několika závarů. Z naší strany ale bylo dobré, že jsme většinou dokázali jejich brejkové situace zastavit. Proti takovému týmu, jakým je Litvínov, je to strašně důležité, protože ti hráči na takové šance čekají a jsou pak schopní obranu soupeře úplně rozebrat.

V případě, že se litvínovská ofenzivní letka probila i přes dobrou práci obranných řad až před branku sešívaných, Hylák čaroval. „Chytalo se mi super. Tohle jsou přesně ty zápasy, ve kterých si s ostatními gólmany chceme hlavně zachytat. Ten výsledek mě samozřejmě těší, ale musím říct, že i kdybych dostal víc gólů, ale cítil se na tom ledě dobře, tak mi to až tolik nevadí, protože od toho ta příprava je,“ nepřeceňoval vítězství dvaatřicetiletý gólman.

V Mladé Boleslavi sice Hylák pětkrát inkasoval, bilanci si ale vylepšil na ledě Litvínova, kde předvedl řadu zákroků a puk lovil z brány jen jednou.

Vzhledem k tomu, že šlo zatím jen o přípravu, nevadila mu tolik ani inkasovaná branka, již vsítil v 55. minutě Trávníček a připravil tak slávistickou jedničku o čisté konto. „Ten gól mě nijak zásadně nemrzí. Je jasné, že kdyby to bylo v soutěžním utkání, tak to bude něco jiného. Jsem naopak rád, že se nám zatím celkově daří. Až na zápas s Boleslaví nedostáváme moc gólů, což je taky pozitivní. Těch chybiček je tam ale pořád spousta a ta příprava je od toho, abychom je odstranili.”

Střetnutí s celkem, se kterým na jaře sváděli červenobílí líté řeže o extraligu, nebral Hylák nijak speciálně. „Nijak zvláštně jsem ten zápas nebral a myslím, že ani nikdo další.“ Zároveň také znovu zdůraznil, že úspěch v přátelských zápasech nesmí slávisté přeceňovat. „Pět výher je lepší, než kdybychom pětkrát prohráli, ale ani vítězství se nesmí přeceňovat. Přáteláků ještě pár zbývá a důležitý bude hlavně start do ligy,“ řekl maskovaný muž na závěr.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více