Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
21. srpna 2016

Seriál o tetování (4): ROMAN CHLOUBA

Velký módní trend v podobě tetování v posledních letech do značné míry zasáhl také svět sportu. Dnes už takřka nenajdeme fotbalistu, hokejistu nebo atleta, který by se nemohl pochlubit populární kérkou. Nejinak je tomu i ve slávistické kabině. Kromě Ronalda Knota či Alexandra Hyláka se stylovými obrázky pyšní i jedna z nových posil sešívaných, dravý útočník Roman Chlouba. Své první tetování dostal jako dárek od rodičů v osmnácti, po sedmi letech už jeho tělo zdobí nespočet dalších motivů. Každý z nich má svůj smysl a symboliku, nejčastěji ale souvisí s rodinou.

Kdy jste si nechal udělat první kérku a jaká to byla?
První tetování jsem si nechal udělat v osmnácti a dostal jsem ho jako dárek od rodičů. Byl to hlavně nápis na ruce, který je spojený s hokejem – Hockey: Play it, live it, love it.

Za uchem má Roman Chlouba vytetovanou iniciálu jména své snoubenky.

Od té doby na vašem těle přibylo množství dalších tetování. Mohl byste jednotlivé obrázky popsat a říct i něco o jejich symbolice?
Všechna tetování jsou spojená se mnou a mou rodinou. Protože jsem se narodil ve znamení Vodnáře, nechal jsem si vytetovat Vodnářku s datem svého narození a anglickým nápisem Aquarius. Na ruce pak mám tři holubice, každá z nich nese jedno datum. Jsou to data narození mamky, taťky a bráchy. Zhruba v oblasti lokte jsem si nechal vytetovat hodiny, které ukazují čas, kdy jsem se narodil. Rameno mi zdobí lev, jenž symbolizuje českou národnost. Za levým uchem mám ozdobné písmeno M, což je iniciála křestního jména mé snoubenky Marcely. Tetování na ruce ještě dotvářejí obrázky v podobě puku, čísla 71, se kterým hraju, nebo kříže a pár dalších drobností.

V tetovacím salonu jste poměrně častým hostem. Střídáte tatéry, nebo chodíte stále k tomu stejnému?
Když jsem dostal od přítelkyně poukaz na vytetování toho Vodnáře, dal jsem na doporučení svého kamaráda a zašel k jedné tatérce. Její práce se mi líbila, takže jsem u ní už zůstal a tetuje mě pokaždé ona.

Náměty hledám u světových tatéru, nikoho ale nechci kopírovat

Kde berete nápady na nové motivy, inspirují vás třeba tetování dalších sportovců?
Nene, to vůbec. Nechtěl bych nikoho kopírovat. Často koukám třeba na práci předních světových tatérů. Nějaký nový obrázek nebo motiv si většinou najdu na internetu a pošlu ho tatérce, aby měla představu o tom, co vlastně bude vytvářet. Pak se s ní domluvím na termínu návštěvy a při té příležitosti dáme společně do kupy celkovou podobu toho tetování a doladíme detaily. O těch „modelech“, které jí pošlu, se sice pobavíme a vytvoříme předlohu podle nich, ale v originální podobě. Jak už jsem říkal, nechci se po nikom opičit. Třeba ty holubice se mi líbily, byl to jednoduchý motiv a navíc se do něj dala zakomponovat ta data, což u hodně obrázků nejde. Chtěl jsem, aby to bylo hezké a nějak to vypadalo, a to se povedlo.

Nad tetováním hodně přemýšlíte, vybíráte neokoukané motivy. Je to pro vás asi hodně velká záliba…
Přesně tak. Tetování se mi líbí. Dá se říct, že je to i trochu taková moje úchylka. Musím říct, že třeba moc neutrácím za oblečení a další věci a ty peníze spíš vrazím do tetování. Když mám čas, tak si rád hledám nové nápady, které si pak nechám zvěčnit.

Levou ruku slávistického útočníka zdobí hned několik obrázků – holubice, český lev a další.

S vytvářením „obrázků“ na tělo je ale také spojená bolest při samotné kresbě. Jak ji vnímáte?
Moc ne. Pro mě je to spíš taková příjemná bolest. Občas to bolí víc, občas míň, ale nikdy mi to nějak nevadilo. Měl jsem i spoustu nových tetování, se kterými jsem šel normálně hrát. Stačí to ošetřit speciální mastí, zabalit do fólie a je to bez problémů.

V tetování si našly oblibu také ženy, jak se vám líbí kérky u něžného pohlaví?
Protože se mi tetování celkově hodně líbí, tak když je to nějaký pěkný motiv, líbí se mi i na holkách.

Máte už nějaké plány na další tetování?
V plánu je toho dost, ale zatím jsem si řekl, že si dám chvíli pokoj. Na tetování jsem totiž byl nedávno – na začátku přípravy i v době té poslední čtrnáctidenní dovolené. Ale asi si něco nechám udělat třeba v průběhu sezony.

Předchozí díly seriálu o tetování najdete na níže uvedených odkazech. O svých kérkách už promluvili Ronald Knot, Petr Přindiš a Alexandr Hylák.

http://www.hc-slavia.cz/clanek.asp?id=8508
http://www.hc-slavia.cz/clanek.asp?id=8552
http://www.hc-slavia.cz/clanek.asp?id=Serial-o-tetovani-3-ALEXANDR-HYLAK-8677
Autor Martina Kramerová, Michal Toman
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více