Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
22. srpna 2016

V přípravě se po krátké pauze jede dál, Slavia vyzve Rytíře

Po týdenní zápasové pauze, kterou vyplnily tvrdé tréninkové dávky, vyjedou slávisté na led k dalšímu přípravnému utkání. Tentokrát se představí na půdě kladenských Rytířů. Středočeský celek dokázali v rozjíždějící se sezoně už jednou porazit. Před dvanácti dny a zraky vlastních fanoušků v Edenu totiž dovedli duel k těsnému vítězství 2:1. Pikantní nádech bude mít i jejich druhý předsezonní mač. Kladenští budou chtít Slavii oplatit porážku a potvrdit vzestup formy, sešívaní naopak prodloužit vítěznou sérii z přípravy, již přeťala pouze prohra v Boleslavi.

Červenobílým se prozatím v přípravě velice daří. Z šesti přátelských utkání odcházeli poraženi pouze jednou a nasázeli svým soupeřům celkem dvacet branek. Nejlepší výsledek zaznamenali hned v prvním duelu, v němž rozstříleli pražskou Kobru 8:1. Jediná prohra přišla na začátku srpna v Mladé Boleslavi, kde sešívaní podlehli Bruslařům 1:5. Mezitím stihli přetlačit Karlovy Vary nebo jihokorejskou Hallu a získat cenný skalp litvínovské Vervy.

Slávisté sváděli s Rytíři líté už v prvním přípravném utkání.

Kladenští se v přípravě naopak rozjížděli pomaleji a první tři zápasy prohráli. Z Mladé Boleslavi odjížděli s porážkou 4:5, na domácím ledě pak nestačili na karlovarskou Energii a po výsledku 2:6 se vraceli s nepořízenou i z ledu Českých Budějovic.

Neúspěšná série skončila až při druhém měření sil s Vary v karlovarské KV Areně, kde sestava Rytířů vybojovala těsné vítězství 4:3 po samostatných nájezdech. Pak přišla bitva se Slavií ve vršovickém Edenu. Zatímco slávisté si po ní připsali do kolonky výher další triumf, Kladno znovu prohru.

3:2
Bilance proti Kladnu vyznívá lépe pro Slavii. V uplynulé sezoně Rytíře dvakrát porazili, třetí výhru přidali v přípravě na další ročník

Po zásahu Havlůje z 5. minuty sice měli na začátku hosté navrch, pak už se ale trefovali jen sešívaní. „Měli jsme horší start a prvních deset minut moc nejezdili. Pak jsme se do toho ale dostali. Začali jsme hrát dobře, chodili napadat a padl tam vyrovnávací gól,“ popsal úvod Tomáš Andrlík.

O srovnávací branku se zasloužil právě dvacetiletý bek. Síť se za brankářem Hanuljakem rozvlnila po jeho ráně ve 34. minutě. „Šáfa (David Šafránek, pozn. red.) získal puk a jel sám na gólmana, způsobil závar před bránou, obránci Kladna se snažili kotouč vyhodit. Já jsem si najel do pásma a ten puk šel přímo proti mně, tak jsem vystřelil z první a spadlo to tam. Gólman tam vlastně pořádně ani nebyl,“ řekl o gólové situace bývalý hráč Plzně.

Po něm se trefila ještě nová letní posila z Jihlavy Miha Štebih, který definitivně otočil nepříznivé skóre ve prospěch červenobílých. Slavia tak přidala na pomyslnou šňůru výher další korálek.

V předchozím duelu měli nejdřív navrch Kladenští, pak Slavia vývoj otočila.

Kladno i Slavia mají formu, ČEZ stadion čeká ostrá bitva

Pro Rytíře však neúspěch znamenal odraz ode dna a ve zbývajících dvou střetnutích udolali jak Horáckou Slavii Třebíč, tak jihočeský Motor. Na ČEZ stadionu se proto dá očekávat velmi zajímavá podívaná. Obě mužstva, jež by spolu v nadcházející sezoně měla svádět líté souboje o čelní příčky WSM ligy, jsou totiž momentálně slušně nadupaná. A to nejen z pohledu nedávných výsledků, ale i z hlediska kádru. Ton, Tenkrát nebo Burger na jedné a Hylák, Dragoun či Chlouba na druhé straně jsou toho jasným důkazem.

V červenobílém dresu už se každopádně neobjeví Marek Loskot, jenž po dohodě s klubem ukončil svou zkoušku. Do kladenské ledové arény však možná vyrazí Zdeněk Kubica, kterému zkouška u sešívaných naopak začíná.

Slavia se v duelu může opírat především o sebevědomí, které nabrala v průběhu dosavadní části přípravy, Kladno o poslední dvě výhry. V minulé sezoně byly vzájemné střety hodně vyrovnané – sešívaní v nich dvakrát prohráli po nájezdech a dvakrát na ledě dominovali už v základní hrací době. To, zda vylepší vzájemnou bilanci, bude známo zítra navečer, utkání na Kladně se hraje od 17:00.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více