Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
25. srpna 2016

Závěr sešívané přípravy? Výběr formací a přesilovky

Zatímco hokejoví fanoušci už na konci léta pomalu ale jistě vyhlížejí první ostré zápasy a začátek soutěží, jednotlivá mužstva finišují s přípravou. Do co nejvyšší míry se snaží vyladit formu také sešívaní, kteří prokládají tréninkovou dřinu tradičními přátelskými duely. Ty jim zatím vycházejí na jedničku, přesto je podle hráčů i trenérů stále co zlepšovat. Díky zápasovému zatížení si ale aspoň mohou vyzkoušet souhru různých formací a prověřit mladou krev.

Po tvrdém drilu v suché přípravě odstartovala slávistům hned zkraje srpna doposud trvající série předsezonních zápasů. V průběhu druhého měsíce prázdnin tak měli možnost změřit síly s několika rozdílnými soupeři. V Edenu se představily například Karlovy Vary, Kladno nebo jihokorejská Halla, Pražané naopak cestovali do Litvínova či Mladé Boleslavi.

6
Tolik výher Slavia zaznamenala v dosavadních sedmi přípravných zápasech, prohrála jen jednou.

Ze sedmi odehraných utkání odcházeli hokejisté v červenobílých dresech po šesti z nich jako vítězové. Dvakrát si poradili s Kladnem, přehráli karlovarskou Energii, zničili pražskou Kobru a udolali i nebezpečný Litvínov a nevyzpytatelné Korejce. Vítězná šňůra se zašmodrchala jen v Mladé Boleslavi, kde Slavia prohrála s místními Bruslaři.

„S přípravou jsme zatím spokojení. Určitě jsme se nevyvarovali nějakých drobnějších zranění a podobných menších komplikací, ale to k tomu asi patří. Jinak kluci trénují, příprava probíhá podle plánu a nemůžeme si na nic stěžovat,“ zhodnotil tréninkový proces i odehraná utkání Jan Srdínko.

Přestože si sešívaní připsali i cenné skalpy dvou extraligových mužstev, zůstává asistent trenéra Razýma nohama pevně na zemi. „Jak to bral soupeř, tak jsme to brali i my. Je to stále jen příprava. Na ledě se zkouší různé varianty, ať je to celkově složení pětek, útočných formací nebo obranných dvojic. Samozřejmě ty výsledky ukázaly nějakou kvalitu toho týmu, ale nemá smysl to množství výher jakkoliv přeceňovat."

Formace zatím mícháme, chceme pracovat i s mladými, hlásí Srdínko

Bývalý řízný obránce také prozradil, jak vypadá současná situace okolo složení formací. „Zatím je to ve fázi, kdy stále zkoušíme různé varianty v obraně i útoku, různě to promícháváme. Ještě to není finální podoba. Ale jak jsem říkal, tak kromě pár momentů jsme byli během přípravných zápasů s hrou víceméně spokojení."

Kromě herních pětek zatím nemá zcela konečnou podobu ani samotný kádr. Po zhruba měsíční zkoušce v týmu skončil Marek Loskot, s mužstvem se však nadále připravuje Václav Jankovský. „U Vaška Jankovského zkouška stále probíhá.

V tréninku i zápasech se činí jak nové posily (Kadlec či Kverka), tak „staří známí“ (Markovič).

Mára loskot má bezesporu kvality, ale tady by asi nedostával tolik prostoru, kolik by si zasloužil, protože ten kádr je poměrně nabitý. Proto bude zkoušet štěstí jinde, kde třeba dostane víc prostoru. Negativně bych jeho zkoušku ale rozhodně nehodnotil, to určitě ne,“ vyjádřil se ke dvěma nejdiskutovanějším jménům Srdínko.

A nezapomněl promluvit ani o mladých hráčích, kteří se zapojují do každého tréninku áčka i některých duelů. „Zapojujeme kluky do tréninku, zahráli si za nás i zápasy. Jsou mladí, mají perspektivu a určitě se s nimi bude dál pracovat. Bude záležet na nich, jak se k tomu postaví,“ přidal náhled na jejich šance v kádru prvního týmu.

Vychytat poslední mouchy a dopilovat detaily se budou slávisté snažit v závěrečných dvou přípravných zápasech. V pátek na ně nejprve čeká švýcarské Martigny. Poté proběhne v Edenu jediné letošní derby – ostře sledovaná bitva se Spartou.

„Zaměříme se ještě na přesilové hry, protože v těch jsme dělali asi nejvíc chyb. Jinak se budeme snažit dál zdokonalovat ty věci, které už jsme tak nějak měli zapracované v trénincích,“ řekl na závěr o cílech pro dvě poslední střetnutí slávistický asistent.

Autor Martina Kramerová, David Mencl
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více