Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
25.8.2016

Starší dorost podlehl na závěr přípravy Kladnu

přípravné utkání, čtvrtek 25.8.2016, Slavia - Kladno
Slavia
3:6
2:3, 0:0, 1:3
Kladno

Branky a nahrávky: 1. Brož (Všetečka, Grim), 12. Grim (Vobořil), 45. Šilhan (Stark) – 7. Kouba (Müller), 16. Husárik, 19. Rendla (Veber), 42. Filip (Bláha), 44. Svoboda (Rendla), 53. Veber (Jelínek, Kvapil). Rozhodčí: Výborný - Kovář, Fuis. Vyloučení: 8:2. Využití: 0:1. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 2:5, 3:5, 3:6.

Sestavy

Slavia

Kodad – Holý, Vobořil, Melovič, Zderadička, Macek, Stark, Erben – Všetečka, Grim, Brož – Šilhan, Marek, Vaniš – Hnát, Furch, Koliš.

Kladno

Altrichter – Veber, Kvapil, Müller, Zich, Kryll, Haspeklo, Šmatlák – Kouba, Husárik, Jelínek, Bláha, Filip, Stůj, Březina, Kovacs, Neiss, Frimel, Svoboda, Rendla.

Poslední přípravný zápas na domácím ledě začali starší dorostenci Slavie velmi dobře. Po třinácti vteřinách se dostali do vedení a v tempu hry se udržovali po celou první třetinu. Kladenští museli dvakrát dotahovat. Ke konci třetiny se ale hosté dostali do vedení, které už udrželi po celý zápas.

Úvod do zápasu byl naprosto famózní. Slavia nečekala na velkou příležitost a ihned po buly se vrhla do útoku. Neuběhlo ani čtvrt minuty a domácí měli první důvod k radosti. Robin Všetečka se ujal puku a projel okolo levého mantinelu až za bránu, odkud viděl připraveného volného Jaroslava Brože, který už bez větších problémů poslal puk okolo levé tyčky do brány hostů.

Po bezproblémově ubráněném oslabení se musel mít Altrichter na pozoru proti střelám Starka a Furcha. Ty si pohlídal, ale naopak na druhé straně hrací plochy Kodad nestačil na útočnou akci Rytířů. Müllerovu střelu od modré sice vyrazil, ale proti dorážce Daniela Kouby už zasáhnout nedokázal.

Po faulu Furcha byli domácí na dvě minuty oslabení, ale po návratu pátého hráče na led opět dokázali převzít vedení na svou stranu. Vobořil ukázal, že dokáže nejen bránit, ale i značně pomoci v útoku. Nahodil kotouč přesně na Altrichtera, který puk vyrazil k připravenému Janu Grimovi, jenž bekhendem dorazil puk až za jeho záda.

Hosté však nenechali nic náhodě a počkali si na chybu domácích, která přišla v podání Macka. Ten přihrál puk na hůl protijedoucímu Pavlu Husárikovi. Ten už si užil samostatný nájezd za zády s devíti hráči na ledě a u Kodada v rychlosti našel místo pod vyrážečkou. Slávističtí tak opět ztratili své jednogólové vedení.

Před koncem první dvacetiminutovky ukázali Rytíři z Kladna, že nemají v plánu jen dotahovat a ujali se vedení. Nečekané, ladné a přesné nahození od modré předvedl Matyáš Rendla, od kterého nasměrovaný puk cinkl o brankovou konstrukci a odrazil se až do sítě brány Kodada.

V druhé části utkání se oba týmy více soustředily na defenzivu a to se jim také podařilo. Ze strany hostů se několikrát pokusil překonat domácího strážce brány Neiss a naopak na druhé straně prověřoval pozornost Altrichtera Vaniš. Ani jeden z gólmanů však nepustil puk za brankovou čáru a druhá třetina nakonec skóre zápasu nezměnila.

Kontrastní podívanou přinesl začátek třetí periody, který byl podobný té první. Hned první šance byla proměněna. Kladno odskočilo na rozdíl dvou branek po kuriózním gólu Matyáše Filipa, který se protlačil před Kodada a za pádu mu přehodil puk přes beton do brány.

Kladenští byli nenasytní a po necelých dvou minutách upravili své vedení na tříbrankové. Kodad doplatil na vyražení střely Fimela před sebe. Na odražený puk si tam totiž počkal Vojtěch Svoboda, který už jen lehce doklepl kotouč do odkryté svatyně Slavie.

Defenziva, která se polepšila v druhé části duelu, nyní propadla do neznáma a po minutě přišel další gól. Jakub Šilhan projel na levý kruh, odkud svižnou ranou vymetl pravou šibenici kladenské klece. Dokázal tím vykřesat malou naději na možné vyrovnání.

Tuto naději však pohřbila po osmi minutách dvojice Veber, Jelínek. Předvedli ukázkové přečíslení, na jehož konci stál Václav Veber, který našel skulinku vedle pravé tyče Kodadovy klece. Po tomto povedeném gólu zkusil bekhendovou střelu Brož, ale radost už zůstala pouze u hostujícího celku z Kladna, který po šedesáti minutách vybojoval jednoznačnou výhru.

Tahali jsme za kratší konec, přiznal Jan Grim

„Řekl bych, že jsme celou dobu tahali za kratší konec. Soupeř lépe bruslil a hrál důrazněji, tudíž jsme zaslouženě prohráli.“ řekl bezprostředně po posledním přípravném zápase útočník Slavie Jan Grim.

Sešívaný forvard s číslem 9 na zádech byl právě ten, který dokázal dostat Slavii podruhé do vedení a to přibližně v polovině první třetiny. „Gól co jsem dal, byl zcela improvizace, protože jsme nehráli v naší sehrané sestavě. Robin Všetečka nahrával na beka, který vystřelil a já už jsem mohl puk jen dorazit.“

Příprava na mistrovská utkání už je minulostí a tento ambiciózní hokejista prozradil, jak to vypadá se sestavou. „Doufáme, že ještě před začátkem soutěže doladíme poslední detaily a doplníme sestavu o nemocné hráče. Snad to bude z naší strany lepší. Lajny už jsou stálé, akorát dnes jsme hráli s náhradní sestavou.“

Ohlasy trenérů

Miloš Pecka (HC Slavia Praha): „Proti Kladnu jsme sehráli špatný zápas. Začali jsme dobře, dostali jsme se brzo do vedení, ale soupeř využil našich hrubých chyb. Utkání se nám vůbec nepovedlo. Byl to poslední zápas před soutěží, tak si to musí kluci srovnat v hlavě. Někteří budou muset daleko víc zabrat, aby mohli v tomto mužstvu vůbec hrát."

David Čermák (Rytíři Kladno): „Byla to naše poslední příprava před soutěží. Myslím si, že jsme viděli vyrovnané utkání, akorát jsme měli více štěstí v zakončení než Slavia."

Autor Barbora Wolfová
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více