Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
29. srpna 2016

Derby je tady, sešívaní doma hostí Spartu

Pokud se nestane v extralize nic nečekaného a Sparta se nedostane do baráže, čeká nás v úterý jediné derby pražských "S" v této sezóně. Slávistům se zatím v přípravě na novou sezónu daří náramně, a proto doufají, že nastolený trend bude pokračovat i proti největšímu rivalovi.

Sparta v přípravě válí, daří se jí i v Champions Hockey League

Příprava našeho soupeře zatím, podobně jako ta červenobílá, probíhá ve velmi dobré atmosféře. Sparťané v přípravě potkávali výhradně celky ze zahraničí a podařilo se jim porazit Slovan Bratislava, Ingolstadt, Lausanne (vše 4:2) i Ženevu (2:1sn). Jediný tým, který rudý celek dokázal porazit, byl švýcarský Fribourg (6:3)

Tým z Holešovic po těchto zápasech také odstartoval základní skupinu nového ročníku Champions Hockey League, ve které se potkal s týmy Krakova a Färjestadu. První zápas na horké polské půdě zvládla Sparta bez problémů v poměru 7:2, nicméně švédský soupeř se ukázal být mnohem větším soustem a Spartu porazil na jejím ledě 2:1.

I proto byl pro rudé nesmírně důležitý páteční domácí zápas s Krakovem. I přes mohutnou podporu, která do O2 arény z Polska dorazila, nedokázali hosté uhrát ani bod. Když už se pomalu schylovalo k remíze, napřáhl Tomáš Netík z kruhu a v 56. minutě poslal Spartu do vedení 5:4. Na to již hosté reagovat nedokázali a hokejisté Sparty tak mohli slavit postup ze skupiny. Poslední zápas proti Färjestadu odehrají tuto neděli.

Slávisté se vezou na vlně, naposledy doma porazili Martigny

I sešívaní si v přípravě vedou velmi dobře. Stejně jako Sparta zatím prohráli jen jednou, když padli na hřišti Mladé Boleslavi. A nejen, že se daří výsledkově, i herně mohou být slávisté se svou hrou spokojeni. V neposlední řadě i střílí góly - jednatřicet branek v osmi zápasech je velmi dobrá bilance.

Po likvidaci Kladna na jeho ledě se naposledy v Edenu představil švýcarský tým HC Red Ice Martigny. Jeden z nejlepších celků tamní druhé nejvyšší soutěže přijel do Prahy i s trenérem Matjažem Kopitarem, otcem slavného hráče Anže Kopitara.

Antonín Dušek se proti Red Ice trefil podruhé v řadě. Dokoná "hattrick" proti Spartě?

Sešívaní opět předvedli velice dobrý výkon, který korunovali dvěma góly Duška a Drtiny. Když do této rovnice navíc dosadíme čisté konto u červenobílé jedničky Hyláka, dostaneme ve výsledku sedmé vítězství Slavie v letošní přípravě.

„Švýcaři měli ze začátku velmi dobrý pohyb a to nás nutilo hodně faulovat, ale v druhé půli zápasu jsme se jim vyrovnali a již nebyli tak dominantní" hodnotil utkání mladíček v domácím dresu Jan Kern. „Proti Spartě musíme lépe vstoupit do zápasu, podobně jako na Kladně. To bude základ k tomu, abychom mohli porazit i Spartu," dodal na adresu úterního soupeře sedmnáctiletý útočník.

Historicky Sparta mírně ve vedení

Derby pražských "S" patřilo vždy k ozdobě českého hokeje. Po postupu Slavie do extraligy proti sobě odehrály oba celky 107 soutěžních utkání. 50krát se z výhry radovala Slavia, 51krát Sparta. Šest duelů skončilo remízou. Našemu rivalovi navíc vyšel lépe poslední vzájemný duel, který se odehrál v rámci loňské přípravy a ve kterém zvítězila Sparta 5:1. Červenobílí tak mají svému úhlavnímu sokovi z minulého roku co vracet.

Pokud bychom hledali v análech extraligy nejvyšší vítězství Slavie v derby, museli bychom se podívat až do sezóny 2000/2001. Ve 43. kole sledovalo v Edenu 3624 diváků rozebrání soupeře v poměru 7:2, o které se nejvíce zasadil hattrickem v druhé třetině Martin Rousek. Slávisté nyní doufají, že se jim před co možná nejpodobnější kulisou povede tento výsledek zopakovat.

Autor Michal Borovan
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více