Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
30. srpna 2016

Moje první derby? Moc jsem si ho užil, říká Drtina

Ještě loni se Marku Drtinovi v dresu prostějovských Jestřábů o zápase dvou nejslavnějších českých rivalů ani nesnilo. Teď ale i on v dresu Slavie okusil, jaké to je nastoupit na led před fandy obou pražských „S“. A své první derby si právě i díky fanouškům maximálně užil. „Fanoušci byli skvělí, chci jim moc poděkovat. Utkání jsem si díky skvělé atmosféře opravdu užíval,“ chválil všechny hokejové příznivce, kteří dorazili do Edenu.

Proti Spartě jste sehráli více než vyrovnané utkání, po nájezdech ale nakonec slaví soupeř. Jak byste derby pražských „S“ zhodnotil?
Utkání se mi líbilo. S naším výkonem jsem spokojený. Je ale velká škoda, že jsme neproměnili víc šancí, protože jsme si jich vypracovali poměrně hodně. Sparta na nás vlítla, bylo vidět, že je to extraligový mančaft. Začátek byl jeden velký kolotoč, pak jsme si ale na jejich tempo zvykli a hra se srovnala. Hrál se vyrovnaný zápas se spoustou gólových příležitostí na obou stranách.

Marek Drtina se musel mít spolu s ostatními obránci na pozoru před bruslivým soupeřem.

Jak těžké pro vás bylo jako pro beka vyrovnat se s rychlými sparťanskými útočníky?
Hráli hodně aktivně, pořád nás napadali. Co se týče fyzičky, tak to bylo velice náročné utkání. Párkrát jsme se i dostali do úzkých a nemohli jsme ani vystřídat. Určitě to bylo hodně náročné, ale takovéhle zápasy nás na druhou stranu posouvají dál, a to je jedině dobře.

Aktivně se ale neprezentovala jen Sparta. Vy jste se o vysunutý forčeking snažili taky. Plánujete pokračovat v téhle taktice i v sezoně?
Tuhle taktiku máme nastavenou od trenérů. Před zápasem jsme si řekli, že budeme Sparta Nesparta hrát aktivně. A myslím, že jsme se toho drželi po celých pětašedesát minut a dařilo se nám to poměrně dobře. Napadali jsme sparťany stejně jako oni nás, takže se nakonec celý zápas hrálo nahoru dolu.

První gól hostů padl po kontroverzním rozhodnutí rozhodčích, kteří neodpískali zákrok na Petera Hraška u zadního mantinelu. Viděl jste tu situaci?
Bohužel jsem ten zákrok na Hraša neviděl, protože jsem zrovna vystřídal a nedíval jsem se na led. Kluci říkali, že se měla přerušit hra. Sám jsem ale tu situaci neviděl, takže nemůžu soudit a rozhodčí se rozhodli tak, jak se rozhodli.

Vyrovnávací branka Tomáše Jiránka na 2:2 poslala nakonec zápas až do prodloužení. Jak se vlastně celá akce zrodila?
Bylo to po buly, které skončilo v rohu. U kotouče byli dřív sparťani a začali zakládat útok, jenže si špatně nahráli ještě u nich v pásmu. Jiras dobře zaforčekoval, vybojoval puk a poslal ho přes hráče do šibenice. Byla to od něj hezká branka.

Nové prodloužení je pro diváky atraktivnější, myslí si Drtina

Prodloužení jste odehráli tři na tři, což je od nové sezony novinka. Bylo hodně náročné?
Namáhavé to bylo celkem dost, hlavně po takovémhle zápase. Musím ale říct, že se mi systém hry tři proti třem líbí, hrálo se hodně útočně. Na druhou stranu nás to všechny stálo opravdu hodně sil.

Vypadalo to ale, že jste měli ke konci trochu více sil než Sparta, vytvořili jste si větší tlak a velké šance…
Systém tři na tři je prostě takový. Kdo se dostane dřív na puk, ten určuje tempo hry. Odebrat kotouč soupeři je naopak mnohem těžší. Sparta se k nám na chvíli taky dostala a tlačila nás, protože jsme ji nemohli dlouho připravit o puk. Když jsme se ale k ní do pásma s pukem zase dostali my, tak jsme měli tlak. Kotouč během hry tři na tři jen tak lehce neztratíte, protože je na hřišti opravdu hodně volného prostoru. Pro diváky je to určitě zajímavé.

Odehrál jste svoje první pražské derby. Prožíval jste ho nějak speciálně?
Den před zápasem jsem si říkal, že to bude prostě jen normální zápas, akorát s extraligovým týmem. Když jsem ale viděl atmosféru, tak to najednou bylo o něčem jiném. Fanoušci byli skvělí a chci jim moc poděkovat, protože jsem si i díky nim utkání maximálně užíval.

Autor Michal Toman
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více