Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
16. dubna 2003

Mladé pušky, díl třetí: Poslední bitva ještě nevzplála

Mladíci Slavie mohli být hrdiny. V pátém finále v Pardubicích se podíleli na dvou gólech. Ještě deset minut před koncem tohoto utkání drželi Pražané dvoubrankový náskok. Pak však udeřil válečný veterán Ladislav Lubina následovaný mladým šikem Pardubic. Lubinova kulka si našla cestu do sešívaného srdce i v nastaveném čase a zajistila přesun války do Prahy. Výsledek tohoto zápasu předurčily první dva pardubické výstřely v první třetině. Slávisté poté dokázali kontrovat pouze jednou, naopak Východočeši přidali ještě tři zásahy do černého. Válka tedy zatím nemá vítěze, poslední bitva vzplane ve čtvrtek v Duhové aréně.

Jaroš málem králem

Páté a šesté finálové utkání vyšlo slávistickým mladíkům zatím nejlépe z celé série. V obou případech odešlo však jejich vojsko poraženo. Zejména v nedělním zápase mladé pušky střílely ostošest. Prosazovali se v osobních soubojích, byl jich plný led. V první třetině vyrovnával na 1:1 střelou zpoza branky á la Wayne Gretzky (Radek Duda) Radek Dlouhý. Na konci druhé části donutil k chybě Dubna Milan Kopecký a připravil tak gól pro Petra Jaroše.

Milan Kopecký byl z celé trojice během pátého a šestého utkání střelecky nejaktivnější, hýřil pohybem, jenže gólový úspěch nezaznamenal. Zato byl vynikající na vhazování a vypracovával šance svým spoluhráčům. V úterý v Edenu se do statistik zapsal opět Petr Jaroš, který přihrával Janu Hejdovi na jediný úspěch červenobílých. Ten ale zůstal ve stínu pěti inkasovaných gólů. Možná mohlo vše dopadnout úplně jinak, kdyby v dvojnásobné přesilovce ve druhé části smolař Milan Kopecký mířil místo do břevna o pár centimetrů níže, ale na kdyby se nehraje. Přesto mají všichni mladíci za poslední dvě střetnutí s Pardubicemi ve statistice +/- pozitivní hodnocení.

Průcha dokonal dílo zkázy

Ani pardubickým mladým puškám nechyběla jejich tradiční dravost. Zejména v první třetině pátého finále byly střelecky aktivní. Málek musel řešit tvrdou Kolářovu střelu, Koukalovu dorážku a Průchův pokus doknce orazítkoval tyč. S rychlostí této trojice měli slávističtí beci problémy, přesvědčil se o tom např. Marek Posmyk. Právě pardubičtí mladíci ale také byli v neděli u inkasovaného gólu na 1:3. Antoš přetlačil na vhazování Průchu, puk se dostal k Dudovi a ten způsobil Východočechům klinickou smrt.

Pardubické srdce však stále bilo a další impulz mu dal Ladislav Lubina. Novou krev do žil pak vlil svému týmu do žil vyrovnávající trefou Jan Kolář. Díky němu si vynutily Pardubice prodloužení, v jehož poslední minutě rozhodl Ladislav Lubina o tom, že série se bude opět stěhovat do Edenu.

Šestý finálový zápas v Praze byl jednoznačnou záležitostí. V závěru za stavu 1:4 hráli Pardubičtí přesilovku. Kolář, Koukal a Průcha byli ve třetí třetině teprvé podruhé na lědě. I dvě střídání jim však stačila k tomu, aby se také zapsali do střelecké listiny. Do poloprázdné branky dokonal dílo slávistické zkázy nekrytý Petr Průcha. O regulérnosti jeho gólu muselo rozhodnout až video, protože zároveň byla posunuta branka. Záznam ukázal, že se tak stalo až poté, co puk přešel brankovu čáru.

Scénář posledního dílu seriálu Mladé pušky určí rozhodující finálová bitva. Kdo z mladých zlatokopů bude úspěšnější, budeme vědět již ve čtvrtek večer.

Statistiky pátého a šestého finále

               g  a  b  st +/- tm
SLAVIA
Petr Jaroš     1  1  2   5   3  0
Milan Kopecký  0  1  1  10   2  2 
Radek Dlouhý   1  0  1   4   1  2

PARDUBICE              
Jan Kolář      1  1  2   6  -1  0
Petr Koukal    0  1  1   7  -1  0 
Petr Průcha    1  1  2   5  -1  0

Střídání:

Jaroš, Kopecký, Dlouhý Kolář, Koukal, Průcha
5. finále
1.tř 2.tř 3.tř OT 1.tř 2.tř 3.tř OT
5 8 5 3 6 7 5 2
21 20
6. finále
1.tř 2.tř 3.tř OT 1.tř 2.tř 3.tř OT
6 6 5 - 5 5 3 -
17 13
Autor Lukáš Hykš
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více