Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
18. dubna 2003

Další z rozhodujících branek Michala Supa

Slavia Praha získala v pardubickém pekle svůj první mistrovský titul. Titul tak putuje do pomyslného ráje - pražského Edenu. Svůj podíl na něm mají všichni hráči, velkými hvězdami Slavie byli Radek Duda, Roman Málek, Jan Hejda, Petr Kadlec či Aleš Krátoška. Kritické branky, které rozhodly o obrovském úspěchu však střílel jiný muž - Michal Sup. Tradici střelce nejdůležitějších branek potvrdil i v sedmém finále. "Josef Beránek skvěle vybojoval puk. Zůstal jsem před brankou a dostal výbornou přihrávku od Radka Dudy. Chtěl jsem střílet nahoru, protože si Svoboda často kleká. Že to trefím až tak parádně jsem netušil," vyznával se Supino.

Slávističtí diváci ho prosili o vstřelení branky celý zápas. Pokřik "Sup ho tam!" však trochu zanikal v elektrizující atmosféře, kterou domácím hráčům připravili pardubičtí fanoušci. "Fanoušci byli skvělí, chtěl bych jim moc poděkovat. Doufám, že budou pokračovat stejně i v další sezóně," složil Sup poklonu čtyřem autobusům slávistických fanoušků. "Nechtěl jsem vidět, jak se po zápase Pardubice radují. I proto jsem hrozně moc chtěl vyhrát," doplnil ho po utkání Roman Málek, který vychytal svou šestnáctou nulu v sezóně, což je rekord české i československé historie.

"Pocity jsou fantastické. Podle posledního zápasu hodnotím celou sezónu," radoval se kapitán Josef Beránek, který stál u zrodu vítězné akce. "Ukázala se velká síla mužstva." Velmi důležité bylo, že Slavia odehrála bezgólovou první třetinu. Pak se zdálo, že se červenobílí definitivně otřepali z neúspěchů v posledních dvou utkáních. "Bylo to hodně těžké. Šlo o všechno a tomu jsme se přizpůsobili," řekl Beránek, který dosažený úspěch porovnal s olympijským trumfem v Naganu. "Nagano byl jeden turnaj, nyní šlo o dlouhodobou soutěž. Je to obrovský úspěch, ale je těžké to porovnávat."

Pro konečný úspěch byl velmi důležitý psychický stav Romana Málka. Laciná branka od Ladislava Lubiny v prodloužení pátého utkání ani pět branek ve své síti ze šestého zápasu ho však nepoložilo a po několika rozehřívacích zákrocích v úvodu se z něj stala nepřekonatelná skála. "Jel jsem sem s tím, že je to poslední zápas v sezóně, v němž nemáme co ztratit. Byl jsem o výhře přesvědčený už když jsme si dávali bágly do autobusu. Náš řidič včera vezl nějaké Angličany. Ti vůbec nevěděli, že se u nás hraje finále nějakého hokeje. Byli to však nějací astrologové a aniž by cokoliv věděli, předpověděli mu, že zítra poveze autobusem sportovní mužstvo, které vyhraje svůj nejdůležitější zápas," dodal Málek.

Slávisté po utkání převzali zlaté medaile, vykouřili vítězné doutníky, otevřeli první šampaňské a pak vyrazili vstříc svému Edenu, kde je čekali věrní fanoušci. "Jak dlouho budeme slavit? Tak dlouho, dokud nezačne příprava na další sezónu," usmál se šťastný Michal Sup.

Autor David Schlegel, Jaroslav Andrle
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více