Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
13. října 2016

Nemáme se za co stydět, hlásí po prohře s Motorem navrátilec Kolařík

Se Slavií toho Pavel Kolařík zažil leccos. Byl na ledě při zisku obou titulů i sestupu z nejvyšší soutěže. Před zahájením sezony však formou hostování vyztužil obranné řady druholigové Kobry, kde se chtěl pomalu chystat do hokejového důchodu. Po událostech posledních dní byl ale znovu povolán do zbraně pro ty nejdůležitější bitvy – bitvy ve WSM Lize. Slávistický srdcař tak znovu oblékl sešívaný dres a v červenobílých barvách se bil o vítězství. Slavia sice s Motorem nakonec prohrála, výkonem i přes nově složenou sestavu věrné příznivce rozhodně nezklamala.

Po víkendových bouřích z Edenu v úterý odešlo osm hráčů, kteří si začali hledat jiné angažmá. Trenéři tak museli před ostrým šlágrem na půdě jihočeského Motoru narychlo doplnit sestavu. K zápasu 14. kola proto odjel do Budvar Arény také třiačtyřicetiletý matador Pavel Kolařík.

1
Tolikátý start si v letošním ročníku WSM Ligy na jihu připsal Pavel Kolařík, který se před sezonou vydal pomoci pražské Kobře do druhé ligy.

Slávistická ikona, jež se do Slavie vrátila z hostování v druholigové Kobře, mezi ostatní hráče bez problémů zapadla. Společně pak dokázali našlapaný Motor hodně potrápit. „Na to, jak byla sestava rychle slátaná, si myslím, že to bylo docela dobré. První třetina byla podle mého názoru vyrovnaná. Škoda, že jsme pak trochu polevili. Asi jsme se zbytečně zatáhli dozadu a Budějovice začaly víc bruslit. Ale ta první třetina byla dobrá a od toho se musíme odrazit.,” zhodnotil středeční duel s druhým celkem ligové tabulky.

Sešívaným se v určitých fázích hry dařilo soupeře přetlačit. A to i přesto, že se jen pár hodin před utkáním objevilo v červenobílé šatně hned pět nových tváří. „S klukama jsem se viděli poprvé ráno v kabině, tak jsme se seznámili. Myslím, že to bude dobré,” řekl zkušený obránce.

„ Teď si to asi chvíli bude sedat, protože noví kluci se budou muset trochu rozkoukat a zadaptovat. Myslím, že za výkon proti Motoru se nemáme za co stydět. A snad to bude jenom lepší,“ dodal ohledně nových posil i herního projevu.

Bojovníci a nová krev. Nálada v kabině je dobrá, soudí úspěšný bek

Za Slavii si zahrál poprvé od jara, kdy se po těžkém zranění kolene s A-týmem rozloučil. Když porovnával úroveň první a druhé ligy, upřímně přiznal, že bude muset ještě zabrat. „Ve WSM Lize je určitě větší tempo. Ale když budu hrát, tak doufám, že to bude z mé strany jenom lepší.”

Ještě loni nastopoval Kolařík za Slavii jako její kapitán. Teď jeho roli převzal Ronald Knot.

Zároveň se zmínil i o tom, jestli ho uvidí fanoušci v sešívaným dresu i v dalších zápasech. „Záleží to na trenérech a tom, koho přivedou do obrany. Pokud přijdou třeba dva tři kluci a uzdraví se Tonda Růžička, zase můžu pokračovat na Kobře. Uvidíme, jak se to vyvine,” přiznal upřímně.

Na závěr ve stručnosti popsal i obměnu kádru a atmosféru v kabině, která si toho za velice krátkou dobu hodně prožila. „Jsou tady kluci, kteří chtějí za Slavii bojovat. Do toho přišli mladí nováčci. Ti do toho přidají tu správnou krev. Nálada je dobrá a bojovná,” uklidnil slávistické příznivce.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více