Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
17.10.2016

Souboj s Němci nevyšel. Starší dorost nestačil na Mannheim

přípravné utkání, pondělí 17.10.2016, Slavia - Mannheim
Slavia
1:5
1:1, 0:2, 0:2
Mannheim

Branky a nahrávky: 6. Vaniš (Hnát) – 16. Stachowiak (Fischer), 25. Stachowiak (Reich), 26. Stachowiak (Gläser), 44. Möller (Stachowiak), 60. Preto (Valenti). Vyloučení: 7:9. Využití: 2:0. Průběh utkání: 1:0, 1:5.

Sestavy

Slavia

Kodad – Duda, Vobořil, Melovič, Stark, Macek, Holý, Zderadička – Martínek, Grim, Brož – Všetečka, Hradil, Šilhan – Hnát, Marek, Vaniš – Furch.

Mannheim

Pakarinen (32. Schickedanz) – Eckl, Möller, Nijenhuis, Stachowiak, Hermann, Wagner, Bauhof, Dziambor, Fischer, Valenti, Gläser, Mass, Ewald, How, Preto, Reich, Henn, Lutz

Do kalendáře zařadili starší dorostenci i zajímavou konfrontaci s německým Adlerem Mannheim. Na zahraničního soka vlétli a ujali se také jako první vedení. Pak už ale úřadovali hosté, kteří nakonec urvali výhru 5:1. Mannheim však slávisty před nadcházejícím ligovým kolem bezpochyby slušně prověřil.

Starší dorostenci do svého programu zařazují pravidelně zápasy se zahraničními soupeři. V minulém týdnu se utkali mladíky z Berlína, předtím sehráli i zápasy na ledě rakouského Salzburgu. Na úterní odpoledne připadla konfrontace s německým Mannheimem.

Přestože se jednalo o přátelské utkání, oba celky duel odehrály ve velkém tempu. Ani na branky se nemuselo moc dlouho čekat. Jiří Vaniš se do puku opřel už po pěti minách hry v úvodní části. Svou střelu zacílil přesně pod vyrážečku gólmana Pakarinena.

Rychlá branka tempu zápasu jen prospěla. Po parádním forčekinku Marka stanul tváří v tvář brankáři hostů Grim. Náskok svého týmu ale nezvýšil.

Pak ale zaúřadovali Němci. Jejich jízdu směrem k obratu nastartoval Wojciech Stachowiak, který proměnil ve vyrovnání přesilovkovou kombinaci. S fauly se vůbec v zápase roztrhl pytel. Se hrou v nevyrovnaném počtu hráčů na ledě si jednoznačně lépe poradili hosté...

Přesto mohli soupeři sešívaných děkovat hlavně Wojciechu Stachowiakovi. Ten vyrovnáním nejen načal obrat, ale zároveň si vydláždil cestu k hattricku. Druhou a třetí branku navíc vsítil v rozmezí půl minuty. Ke druhé brance mu pomohla drobná teč před Kodadem, při třetí brance si na slávistu přišel chytrou kličkou.

Do druhé poloviny zápasu naskočil na straně německého mužstva brankář Schickedanz. Ten měl však o něco méně práce než Kodad v brankovišti domácích. Sešívaný gólman dokázal zastavit i trestné střílení, na které se proti němu rozjel Eckl.

Málem se ale branky dočkal znovu Stachowiak. Polák s německým pasem v brejku nastřelil tyč, ideálně tím ale vyzval spoluhráče k dorážce. Z druhé vlny přijíždějící Tobias Möller neměl problém zvýšit na 4:1 pro Adler Mannheim.

Při velkém počtu přesilových si sice slávisté vytvářeli tlak, k brance a následnému snížení to však nevedlo. S výsledkem tak hnuli ještě jednou hosté. Půl minuty před koncem na konečných 1:5 z pohledu Slavie upravil Pierre Preto. Mannheim tak domů odjížděl posílen výhrou.

Mannheim hrál silově a tvrdě. Zlepšit nasazení, velí Vaniš

Jiří Vaniš svou brankou otevřel skóre zápasu. Sešívaní ale na jeho trefu nenavázali a góly už sázeli jen hosté. „Přestali jsme hrát. Šance jsme neproměnili. Smůla,“ hlesl po zápase Vaniš.

I přes prohru byl pro slávisty duel se zahraničním celkem dobrým zpestřením a poukázal na několik chyb. „Víme, z čeho jsme dostali góly. Z chyb se poučíme do dalších zápasů a snad to bude lepší,“ říkal střelec jediné branky Slavie. Mannheim alespoň částečně vybočil ze stylu celků, na které jsou mladíci zvyklí z tuzemské soutěže. „Byli větší. Hráli víc silově, tvrdě. Jinak to ale bylo stejné.“

„Musíme zlepšit zakončení a nasazení. Když prohráváme, musíme dál makat a ne to vzdát,“ měl Vaniš po duelu jasno.

Ohlasy trenérů

Miloš Pecka (HC Slavia Praha): „ Sehráli jsme mezinárodní zápas – soupeř byl velmi kvalitní. Měli v týmu i straší hráče. Pro náš je ten výsledek skoro až krutý. Soupeř vyhrál zaslouženě, jelikož byl celé dvě třetiny lepší.“

Frank Fschöder (Adler Mannheim): „Řekl bych, že jsme měli celkem dost štěstí. Góly jsme dali vždy v ten pravý čas. Dařilo se i v přesilovkách. Řekl bych, že skóre je celkem vysoké. Odehráli jsme asi nejtěžší utkání z těch v České republice. Proti Spartě a Chomutovu to nebylo tak náročné. Odehráli jsme ale dobrý zápas.“

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více