Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
19.10.2016

Konečně to vyšlo! Sešívaní udolali Havířov a ukončili čekání na výhru

16. kolo, středa 19.10.2016, Havířov - Slavia
Havířov
2:3
1:2, 0:1, 1:0
Slavia

Branky a nahrávky: 12. Říčka (Maruna, Haas), 58. Pechanec (D. Seman) – 10. Šafránek (Rys, Kubica), 15. P. Beránek (Marcel), 39. Kubica (Šafránek, Rys). Rozhodčí: Mikula – Lukš, Hanzlík. Vyloučení: 1:5. Využití: 1:0. Diváci: 1973. Střely na branku: 34:27 Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3.

Sestavy

Havířov

Laco – Krisl, Lenďák, Petran, Korím, Horák, Seman, Dudek – Maruna, Haas, Říčka – Hlinka, Pechanec, Štumpf – Dvořáček, Bednář, Kotala – Ollender, Anděl, Kalus – Pořízek.

Slavia

Polívka – Pohl, Knot, Štebih, Holý, Bača, Kolařík, Andrlík – Kverka, Dušek, Kadlec – Kubica, Šafránek, Rys – Marcel, Tulačka, Beránek – Šteiner.

Tři zápasy se značně obměněný kádr hledal. Proti tápajícímu AZetu se ale borci v červenobílých dresech rozstříleli. Domácí však v závěru tlačili, a dokonce obstarali snížení na 2:3. Těsné porážce ale zabránit nedokázali. Úspěšný debut si tak za Slavii odbyli Beránek, který dokonce vsítil při své premiéře branku, a brankář Polívka.

Dva debutanti. Premiéru v sešívaném týmu si na ledě vzdáleného Havířova odbyli brankář Patrik Polívka a nová posila Petr Beránek. Ten si po přesunu z Hradce musel rychle balit věci k utkání proti AZetu. Oba novici v červenobílém trikotu o sobě dali vědět už v samém úvodu ligového klání.

Polívka musel už po minutě a půl likvidovat nebezpečnou střelu Hlinky z prostoru mezi kruhy. Sešívaného gólmana správně vyřešená situace jen dostala do tempa a Pražané se mohli rovněž vydat do útoku.

Tři zápasy hledali sešívaní cestu k úspěšné trefě. Čekání na branku rázně ukončil David Šafránek. Rys s Kubicou si na jeden dotek vyměnili puk a naservírovali ho před odkrytou branku nejúspěšnějšímu střelci slávistů. Šafránek kombinaci elegantně zakončil a sešívaní mohli slavit.

Vyrovnání ale vcelku rychle zařídil Robert Říčka. Se štěstím se k němu dostal kotouč a havířovský forvard se nemýlil. Slavia se ale vyrovnáním nenechala zaskočit. Následovala chvíle debutanta Petra Beránka. Ten si snad ani nemohl přát lepší vstup do premiérového zápasu za nový klub. Laca překonal rychlou střelou po Marcelově pasu.

Havířovským znovu zatrnulo, když ve vlastním oslabení vyrobili obrovskou chybu. Minela poslala do samostatného úniku Šafránka. Střelec první branky ale podruhé slavit nemohl. Stejně tak museli sešívaní sklonit hlavu po náporu na brankovišti, který Laco zlikvidoval vleže.

Už se zdálo, že do kabin půjdou sešívaní s jednobrankovým vedením. S tím se ale rozhodně nechtěl spokojit Zdeněk Kubica. Střelou mezi betony obstaral minutu a půl před koncem třetiny ideální gól do šatny.

Ani psychicky nahlodaní hráči z Havířova ale nechtěli body pustit zadarmo. O snížení usiloval Dvořáček, který ale puk do odkryté branky nedokázal doklepnout. Nadějně vypadal i kousek Haase, který se snažil zasunout zpoza branky.

S přibývajícím časem se musel Polívka ve svém pracovišti otáčet víc a víc. Seman ránou z první dokonce orazítkoval brankovou konstrukci. Pět minut před koncem základní hrací doby se Polívka dokonce nakrátko ocitl mimo své pracoviště, AZetu však snížení nebylo přáno.

Naději si Havířov přece jen vykřesal. Při hře bez brankáře se dokázal prosadit Antonín Pechanec, jenž do sítě doklepl nahození z velké vzdálenosti, které brankáři sešívaných vypadlo. Na víc se už domácí ani přes mohutný tlak nevzmohli. Pražané tak po třech zápasech mohou slavit výhru za plný počet bodů.

Ohlasy trenérů

Martin Janeček (AZ Havířov): „Od rána jsme byli odhodlaní. Věřili jsme, že začneme jinak, než jsme začali. Hrál s námi extraligový Robert Říčka, který ukázal, že je jednoznačně jinde, bohužel my jsme se k němu nepřidali. Slavia nás chytrou hrou k ničemu nepustila a my jsme si od středního pásma nevěděli rady se samotným založením útoku a jednoznačně si tak dnes vítězství zasloužila.”

Milan Razým (HC Slavia Praha): „Kluci odvedli výborný výkon po taktické stránce, předvedli bojovnost a bylo tam všechno. Gólman chytal výborně, samozřejmě ta chyba v závěru se stává. Já myslím, že jsme odvedli poctivý výkon, za který jsme byli odměněni třemi góly a mohli jsme přidat ve druhé třetině i další, a zápas tak v klidu dohrát. Domácí však bojovali, snažili se a dali nám kontaktní branku. Jsme samozřejmě rádi, že se to vítězství v závěru podařilo uhájit.”

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více