Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
20. října 2016

Bitvy se Středočechy! Rytíři prověří juniory i starší dorostence

Netradičně již ve čtvrtek čeká první utkání tohoto týdne na starší dorost. Slávističtí mladíci si to rozdají s Litvínovem, o den později se stejně jako junioři utkají s Kladnem. V neděli se do hry zapojí i mladší dorostenci, kteří zamíří na led Mladé Boleslavi. V úterý je pak na programu dohrávka NOEN extraligy staršího dorostu, sešívaní pojedou do Chomutova.

Junioři

21.10., HC Slavia Praha – Rytíři Kladno

Slávistům se v aktuální sezóně vůbec nedaří a jsou v tabulce až na posledním místě. Vyhrát dokázali zatím jen jedenkrát, tři body vybojovali proti kladenským Rytířům, se kterými se utkají znovu v pátek. V Edenu tak budou mít ideální příležitost přidat další vítězství.

V prvním kole sice schytali červenobílí od Středočechů vysokou porážku, v polovině září navíc Kladno mířilo do Prahy jako vedoucí celek, slávisté ale dokázali překvapit a připsat si první úspěch v sezóně. Díky skvělému začátku si vypracovali dvoubrankový náskok, který ještě ve druhé periodě navýšili, a přestože se hostům podařilo snížit, tři body si již utéct nenechali.

Rytíře ovšem ani porážka z Edenu nezastavila a po skvělých výsledcích se stále drží na předních příčkách. Stejně jako Kometa a České Budějovice vybojovali už devětadvacet bodů, o skóre se ovšem musí prozatím spokojit se třetím místem.

Starší dorost

20.10., HC Slavia Praha – HC Litvínov

Po třinácti odehraných zápasech jsou slávisté v osmičlenné skupině na páté příčce, na čtvrtou Spartu ztrácí pět bodů. Litvínov je na tom ovšem mnohem hůře, s pouhými devíti body se totiž krčí na posledním místě.

Sešívaní se s Litvínov v letošní sezóně utkali už dvakrát s vyrovnanou bilancí. Úvodní duel sezóny zvládli lěpe červenobílí, když na svém ledě zvítězili 4:1, utkání na severu Čech zase vyhrál domácí Litvínov 5:4.

21.10., Rytíři Kladno – HC Slavia Praha

Rytíři se po zisku čtrnácti bodů drží těsně za sešívanými hokejisty, na které ztrácí jen dva body. V pátečním zápase tak půjde o hodně a vítěz bude mít mnohem lepší pozici při dotahování vedoucí čtveřice.

Vzájemná bilance z aktuálního ročníku NOEN extraligy staršího dorostu příliš nenapovídá, který z týmů má větší šance. Jednou totiž vyhráli slávisté, podruhé si tři body připsali zase Středočeši.

25.10., Piráti Chomutov – HC Slavia Praha

V nadcházejícím týdnu budou mít červenobílí dohrávku 4. kola proti chomutovským Pirátům. Utkání se nehrálo v řádném termínu, jelikož chomutovští starší dorostenci dostali za loňský úspěch lístky na přípravu českého národního týmu před Světovým pohárem.

Náhradním termínem tak bylo označeno úterý 25. října. Na slávisty ovšem nečeká vůbec nic jednoduchého, Piráti patří k nejlepším celkům v lize a západní skupinu dokonce vedou a v dosavadním průběhu sezóny ztratili zatím jen čtyři body. Pražané už ovšem dokázali jednou odehrát s Chomutovem vyrovnanou partii, kterou musely rozhodovat samostatné nájezdy, kde už si Severočeši výhru pohlídali.

Mladší dorost

23.10., BK Mladá Boleslav – HC Slavia Praha

V probíhajícím týdnu čeká slávisty jen jedno utkání, po nevydařeném zápase proti Žďáru nad Sázavou si budou chtít spravit chuť v Mladé Boleslavi. Středočechům patří pátá příčka, kterou si drží o tři body před hokejisty v sešívaných dresech.

V nedělním duelu tak půjde o souboj mezi tabulkovými sousedy. Jedno vzájemné utkání, které dopadlo lépe pro slávisty, už mají týmy za sebou. Červenobílí nakonec vybojovali dva body po výhře v samostatných nájezdech, Pražané ovšem nebyli vůbec daleko od vítězství v základní hrací době. Mladoboleslavští totiž dokázali vyrovnat až v poslední minutě, a tak si museli na výhru sešívaní počkat do nájezdů.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více