Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
20. října 2016

Premiéra jako hrom! Mám radost, že jsem týmu mohl pomoct, říká Beránek

Po úterním zápase v Litvínově zjistil, že jeho další kroky povedou do Prahy. Ve středu byl oficiálně představen jako nová posila Slavie. Ve stejný den si útočník Petr Beránek střihl svůj první trénink v Edenu i úvodní zápas. Sešívaní se představili na ledě Havířova, kde po tuhém boji zvítězili výsledkem 3:2. Premiéru ve slávistickém dresu třiadvacetiletá akvizice z Hradce Králové navíc korunovala vstřelenou brankou. „Že jsem dal hned v prvním zápase gól? Pro mě je to dobré, ale jsem hlavně moc rád a mám radost, že jsem mohl pomoct týmu,“ prohlásil skromně úspěšný snajpr.

Slavia se před zápasem 16. kola nacházela ve svízelné situaci. Prohrála poslední tři zápasy a nevstřelila v nich ani jeden gól. Na ledě vzdáleného Havířova však chtěla nelítostnou statistiku posledních utkání prolomit. A to se jejím hráčům také podařilo.

„Zápas v Havířově se nám povedl. Hráli jsme týmově, dobře do obrany, padly nám tam nějaké góly a vedení jsme potom už udrželi. Gólman chytal ty dobře. Od nás to byl celkově výborný týmový výkon,“ zhodnotila vítězný duel nová tvář sešívané sestavy.

Utkání se ve prospěch červenobílých vyvíjelo už od začátku, kdy se prosadil neomylný střelec David Šafránek. Pak ale přišla chvíle nováčka Petra Beránka. „Zařval jsem si na puk a dostal na střed. V té chvíli jsem tam už byl sám, přede mnou byl akorát obránce. Viděl jsem, že gólman nevidí, tak jsem zkoušel obstřelit obránce a povedlo se. I s trochou štěstí, „ popsal gólový okamžik autor druhé trefy, kterou zaznamenal v 15. minutě.

Poté se prosadil ještě Zdeněk Kubica a sešívaní rozhodně kráčeli za triumfem. A když skončily všechny pokusy domácích o dobytí Polívkovy branky bez kýženého efektu, mohli si Pražané konečně vychutnat vítězný pokřik.

1
Při premiéře ve slávistickém dresu Petr Beránek hned zaznamenal první kanadský bod za jednu branku.

„Výhra byla hodně důležitá, protože jsme hráli proti Havířovu, který je poslední a kromě jednoho teď prohrál pár zápasů. My potřebovali vyhrát, abychom urvali další body. A to se nám naštěstí povedlo,“ řekla posila z Hradce Králové.

Přesun z města pod Bílou věží do Edenu se takříkajíc „upekl“ v úterý večer. „O slavii jsem se dozvěděl, když jsme jeli s Hradcem z utkání v Litvínově. Hned druhý den jsem jel do Prahy, absolvoval první trénink a odjel s mužstvem do Havířova,“ popsal Beránek průběh událostí posledních dvou dní.

Přestože se ještě nestačil ve Vršovicích pořádně rozkoukat, zatím se mu v červenobílé kabině i novém klubu líbí. „Praha je nádherné město. Kluci v kabině jsou fajn, takže je zatím všechno bez problému. Strašně se těším také na fanoušky, protože co jsem tady zatím mohl zažít jako soupeř, byli vždycky výborní.“

S velkým očekáváním už také vyhlíží sobotní ostrou bitvu s Kladnem, které se vyhřívá na první příčce tabulky. „Kladno je první, má dobrý tým. Mají tam starší šikovné hráče. My musíme hrát to stejné co s Havířovem, a snad se nám povede uhrát dobrý výsledek.“

A přidává i recept, jenž by mohl na rozjeté Rytíře platit. „Musíme hrát co nejvíc týmově a slušně do obrany. Když dostaneme málo branek a naopak nějaké dáme, bude to dobré,“ doufá nové útočné eso.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více