Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
20.10.2016

Gólová smršť! Starší dorost rozstřílel Litvínov 5:0

15. kolo, čtvrtek 20.10.2016, Slavia - Litvínov
Slavia
5:0
0:0, 4:0, 1:0
Litvínov

Branky a nahrávky: 25. Všetečka (Martínek, Kern), 33. Martínek (Všetečka, Kern), 33. Marek (Furch), 33. Šilhan, 52. Vobořil. Rozhodčí: Fiala - Kis, Lučan. Vyloučení: 4:7. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 5:0.

Sestavy

Slavia

Kodad – Melovič, Vobořil (C), Zderadička, Macek, Holý, Duda, Stark – Brož, Všetečka, Grim, Kern, Vaniš, Šilhan, Hnát, Marek, Martínek, Furch.

Litvínov

Pejsar – Žižka, Havlík, Černohorský, Hipius, CIkánek, Jurka, Kitzberger – Jouza, Ineman, Bartoš, Vopat (C), Dufek, Kordule, Svoboda, Pavlíček, Pech.

Sešívaní si v zápase s litvínovskou Vervou vytvořili už v první periodě řadu šancí, žádnou z nich ale nedokázali proměnit a odcházeli do kabiny bez vsítěné branky. Poté ale zpřesnili mušku a zasypali hostující svatyni salvou střel. Pejsar během osmi minut hned čtyřikrát kapituloval a v Edenu bylo vymalováno. Na kulatý výsledek 5:0 ještě v závěru upravil Vobořil. Starší dorostenci tak mohli po pěti zápasech bez vítězství začít slavit.

Velká spousta šancí a žádný gól. Tak nějak vypadala úvodní třetina v Edenu z pohledu Slavie. Sešívaní se neustále cpali před branku soupeře a zakončovali své příležitosti ze všech stran. Vinou špatné koncovky, kterou nedokázali vylepšit ani v průběhu dvou přesilovek, přesto odcházeli do šatny za stavu 0:0.

Prostřední perioda byla pro přítomné diváky absolutně jiný šálek kávy. Obrázek hry se nezměnil, Slavia ale konečně začala střílet góly. Ve 25. minutě načal skóre Robin Všetečka, který po Martínkově projektilu z mezikruží uklidil kotouč do branky pohotovou dorážkou.

Tři branky za necelou minutu a „klinická smrt“ pro Litvínov

Červenobílým se rázem ještě zvýšila touha po gólech, již korunovali ve 33. minutě. V rozmezí necelé minuty totiž donutili litvínovského gólmana třikrát kapitulovat. Nejprve navýšil vedení na 2:0 Viktor Martínek. Ten po spolupráci s Kernem a Všetečkou zakončil pohlednou akci ránou zleva.

Verva byla jako opařená a Slavia naopak odstartovala minutovou gólovou smršť. V čase 32:36 po spolupráci s Furchem přesně zamířil Jakub Marek. Prvně jmenovaný mu naservíroval přihrávku z hranice pravého kruhu a Marek, jenž se před Pejsarem ocitl sám, nezaváhal.

Skvělou slávistickou minutu vyšperkoval ještě Jakub Šilhan. Sešívaný útočník předvedl parádní samostatný únik od modré, zbavil se litvínovských obránců a propálil strážce hostující svatyně.

Litvínov se ještě snažil nabrat dech, definitivní hřebíček do rakve mu ale zasadil osm minut před závěrečnou sirénou David Vobořil, který ujel po pravé straně a pohodlně zavěsil. Slávisté si tak po čtyřech prohrách v řadě připsali plný počet bodů.

Z výhry máme velkou radost, usmíval se dvoubodový Všetečka.

Vydařený duel s Litvínovem odehrál ve formaci s Kernem a Martínkem. Úderná lajna mladých pušek zařídila dva z pěti gólů a nasměrovala starší dorostence k vítězství. Triumf přišel po neúspěšné šňůře čtyř porážek. „Myslím, že zápas se nám povedl. Tím, že jsme předtím čtyřikrát prohráli, jsme za ty body moc rádi,“ řekl o bodovém zisku Všetečka.

Ačkoliv na světelné tabuli svítilo po zápase skóre 5:0, úvod domácím z pohledu produktivity nevyšel. Po prvním dějství totiž odcházeli z ledu bez vstřeleného gólu. „V kabině jsme si řekli, že musíme začít proměňovat šance. V první třetině jsme neměli dobrý důraz a potřebovali jsme ho vylepšit a prolomit to,“ popsal, s čím chtěli vyrazit sešívané do prostřední dvacetiminutovky.

K výhře své mužstvo nasměroval právě on. Po skvělé spolupráci s parťáky ze své lajny. „Tu akci jsem rozjel já, nahrál Viktorovi, který vystřelil na levý beton. Já kotouč jen dorazil do branky. Gól byl hodně důležitý, protože nás nastartoval. Pak jsme Litvínov už nenechali hrát a soupeř si ani neškrtl,“ glosoval střelec první branky.

Svůj výkon hodnotil skromně, chválil především práci celého útoku. „Z mé strany to bylo docela dobré. Hlavní ale je, že jsem hrál s Honzou Kernem a Viktorem Martínkem, protože jsme si dobře nahrávali a celá lajna pracovala hodně dobře. Ze tří bodů máme hodně velkou radost," uzavřel.

Ohlasy trenérů

Miloš Pecka (HC Slavia Praha):„Tentokrát jsme odehráli dobrý zápas. Dá se říct, že jsme měli takřka šedesát minut převahu. Hráli jsme zodpovědně zpátky, soupeře jsme nepouštěli do vyložených šancí, i když nějaké střely měl. Náš gólman to všechno perfektně pokryl. Góly padly až ve druhé třetině a rozhodly o výsledku celého utkání. Pak jsme si náskok pohlídali a zaslouženě vyhráli.”

Radek Mrázek (HC Verva Litvínov): „Dnešní utkání rozhodlo pár minut ve druhé třetině. Bohužel nás to stálo celý zápas. Je smutné, že to bylo nedisciplinovaností zkušených hráčů. Absolutorium zaslouží akorát gólman a kluci z mladšího dorostu. Prvních třicet minut se dá říct, že jsme hráli to, co jsme si řekli. Pak přišly dvě minuty, kdy si každý chtěl zkusit něco navíc a takhle to dopadlo.”

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více