Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
23.10.2016

Mladší dorost mocně dotahoval, na body to v Boleslavi nestačilo

12. kolo, neděle 23.10.2016, M. Boleslav - Slavia
M. Boleslav
4:2
1:0, 2:0, 1:2
Slavia

Branky a nahrávky: 4. Zajíček (Simon, Dobša), 27. Schulz (Kubart), 40. Chwastek, 42. Hes (Zajíček, Rudolph) – 48. Hovorka (Kubánek), 54. Vlček (Kubánek). Rozhodčí: Hrubý – Kettner, L. Svobodová. Vyloučení: 6:3. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 30:30. Diváci: 88. Průběh utkání: 4:0, 4:2.

Sestavy

M. Boleslav

Rylich – Novotný, Sýkora, Holoubek, Rudolph, Hes – Zajíček, Schulz, Kubart, Mrkus, Dobša, Dlask, Moucha, Chwastek, Závora, Simon

Slavia

Němeček – Moravec, Mareček, Klapka, Hovorka, Čapka, Srdínko, Kučera – Kubánek, Švec, Kiýlin, Urych, Havrda, Labuzík, Janča, Vlček, Petrák

Přestože mladí slávisté prohrávali v Mladé Boleslavi ještě ve 42. minutě 0:4, dokázali se v dalším průběhu závěrečné třetiny vzchopit a vsítit dva góly naděje. Po trefách Hovorky a Vlčka však už ale další branku nepřidali a podlehli Bruslařům 2:4. Mladší dorostenci si tak po porážce od Žďáru připsali další bodovou ztrátu a v tabulce ELIOD extraligy figurují na 6. příčce.

Zabrat, makat, bojovat. Tak nějak mohly znít pokyny od trenérů slávistických mladších dorostenců směrem k jejich svěřencům o přestávkách mezi třetinami utkání s Bruslaři. Sešívaní se totiž nestačili v boleslavské hale ani pořádně rozehřát a už prohrávali. Ve 4. minutě se před branku hostí šikovně prosmýkl Dobša a pokoušel se zakončit. Němeček ho sice vychytal, puk se ale následně dostal k Jakubovi Zajíčkovi, který strážce červenobílé svatyně nekompromisně propálil.

Přestože se Slavia snažila hrát aktivně, na koni byli po většinu času domácí. V čase 26:34 navíc přišla pro sešívanou střídačku další gólová rána. Nastalého chaosu před Němečkovou klecí využil Lukáš Moucha, jenž ve skrumáži hráčů uzmul puk pro sebe a dopravil ho přes ležícího gólmana za brankovou čáru.

A pro slávisty bylo ještě hůř. V závěru prostřední periody vyrazil do útočného pásma v samostatné akci Dominik Chwastek a po rychlé kličce skóroval. Hosté tak odcházeli do kabiny značně opařeni. Bruslaři se mohli při průběžném výsledku 3:0 v klidu koncentrovat na závěrečné dějství.

Sešívaní v závěru sešlápli plyn, na domácí to nestačilo

Červenobílá parta hodila dvě neúspěšné dvacetiminutovky za hlavu a s odhodláním vyjela na led do té poslední. Už po chvíli byl ale na trestnou lavici vykázán Kučera a domácí přesilovou hru využili. Adam Hes šikovně nastavil hůl do dráhy letu střely a usměrnil kotouč do soupeřovy sítě.

Tento moment ale Pražany nesrazil, ba naopak. V čase 47:56 vylepšil nepříznivé skóre Mikuláš Hovorka, jenž našel škvíru v Rylichově kleci a nasměroval puk za gólmanova záda. O šest minut později se zatřepetala síť v boleslavské brance znovu. Šimon Vlček zužitkoval posledních pár vteřiny slávistické přesilovky a krásnou ranou překonal Rylicha.

V samotném závěru se sešívaní mladší dorostenci sice ještě snažili s výsledkem něco udělat, další góly se jim však už přidat nepovedlo a v Mladé Boleslavi prohráli 2:4.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více