Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
25. října 2016

Do Litoměřic s čistou hlavou. Vykrást Stadion a potvrdit vzestup!

Slavné vítězství nad Kladnem je minulostí. A před Slavií teď leží další výzva. Tentokrát jí budou deváté Litoměřice. Sešívaní se v Kalich Aréně pokusí přidat třetí výhru v řadě. Domácí však rovněž oplývají sebevědomím. V sobotu totiž v severočeském derby přetlačili Ústí nad Labem a zvítězili po prodloužení. Minulý vzájemný zápas hovoří pro sešívané, v Edenu v půlce září porazili Stadion 4:1. To ale bylo ještě před změnami v kádru. Ve středu se na severu Čech představí z poloviny nová sestava. Jak si výběr trenéra Razýma povede?

18. kolo: HC Stadion Litoměřice vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
9. místo (24 b.)
Postavení v tabulce
5. místo (29 b.)
40:42
Skóre
42:51
Jan Veselý (4+5)
Nejproduktivnější hráč
David Šafránek (12+3)
Jan Veselý (4 góly)
Nejlepší střelec
David Šafránek (12 gólů)
Ondřej Smetana (1+6)
Nejproduktivnější obránce
Ronald Knot (1+5)
Ondřej Kacetl 91,89 %
Úspěšnost brankářů
Dominik Frodl 93,91 %
Ústí – Litoměřice 3:4p
Poslední zápas
Slavia – Kladno 4:2

V sobotu večer Eden bouřil nadšením. Kladno si sice přijelo do Vršovic pro výhru, nakonec se však do Jágrova města vracelo s prázdnou. Slávisté se rvali jako lvi o každý centimetr ledu a po závěrečné siréně oslavili zaslouženou výhru 4:2.

15/9
Tolik bodů mají na kontě nejproduktivnější hráči obou celků. Devítibodový Jan Veselý ale za Stadion nejspíš nenastoupí.

„Za dnešek bych asi pochválil každého z nás, bohužel ale ještě neznám ta jména. Všichni odvedli super práci od gólmana po posledního útočníka. Všichni hráli dobře a týmově,“ pochváli nové spoluhráče po zápase navrátilec Jan Novák.

K jeho pochvale se přidali i Martin Kadlec a Jan Srdínko. „Kluci, co přišli i ti, co tu zůstali, chtějí bojovat. Soupeře jsme nepřehrávali, ale byl to od nás bojovný výkon,“ řekl střelec třetí branky.

„Utkání se nám povedlo. Mám z toho radost. Kluky bych chtěl pochválit za skvělý výkon. Pro diváky to bylo atraktivní utkání a muselo se líbit,” zhodnotil z duel z jiného úhlu pohledu asistent trenéra Razýma.

Beránek proti bývalým parťákům, Veselý asi hrozit nebude

Rozjařenou náladu teď ale musí červenobílí nechat doma a nabyté sebevědomí využít v dalším mači. V 18. kole jim bude sokem litoměřický Stadion, který rovněž o víkendu vybojoval cenný skalp. V severočeském derby na ústeckém ledě totiž dominoval a odvezl z města s dominantou Střekova dva body za triumf v prodloužení. Ten zajistil v 63. minutě Procházka.

Středeční utkání navíc přichystá řadu pikantních soubojů. Na obou stranách vyjedou na led zkušení matadoři – těm už je dohromady celých 118 let. Kdo z nich prokáže lepší formu? Budou to Jan Novák a Pavel Kolařík, kteří ustráží ofenzivní borce domácích, nebo naopak zkušený Václav Pletka, jenž prolomí obranu Slavie?

Na hrací ploše se objeví i dravé mládí – například produktivní obránce Stadionu Ondřej Smetana a slávistický snajpr David Šafránek. Slavia navíc může těžit z toho, že si Hradec stáhl do svých řad vládce litoměřických statistik Jana Veselého.

David Šafránek se v minulém střetnutí v půlce září hned dvakrát gólově prosadil. Podaří se mu to i tentokrát?

Pro dvaadvacetiletého forvarda by přitom bylo klání s Pražany velkou motivací. Na Slavii se s ním totiž v průběhu loňské sezony rozloučili, on pak ale zářil v druholigovém Kolíně. Protentokrát si tak mohou sešívaní fanoušci oddechnout. Litoměřická ofenziva bez něj nenahání až takový strach.

S bývalými spoluhráči se na rozdíl od Veselého střetne Beránek, který do Edenu přišel minulý týden. A právě z Litoměřic, i když oklikou přes Hradec. Slávistická jednadevadesátka bude moci spoluhráčům poradit, s čím vyrukovat na gólmana Kacetla, který měl ještě nedávno pevné místo v brance Mountfieldu. Momentálně svou pozici ztrácí a častěji se objevuje v dresu Stadionu. Vyzrají na něj slávističtí střelci v čele s dvanáctigólovým Davidem Šafránkem?

Odpovědi na vyřčené i nevyřčené otázky získají hokejoví příznivci ve středu navečer. Úvodní buly bude v Kalich Aréně vhozeno v 18.00.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více