Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
27.10.2016

Tříminutový blackout stál mladší dorostence všechny body

13. kolo, čtvrtek 27.10.2016, Slavia - Mountfield HK
Slavia
1:5
1:1, 0:4, 0:0
Mountfield HK

Branky a nahrávky: 15. Labuzík (Jágr) – 15. Perička (Soukup), 22. Janda (Jušta, Kašpar), 25. Janda (Jušta, Kašpar), 25. Poppel (Síla), 36. Kašpar (Bieniek). Rozhodčí: Sýkora – Svobodová, Vengřín. Vyloučení: 3:5. Využití: Bez využití. Diváci: 31. Střely na branku: 22:35. Průběh utkání: 1:0, 1:5.

Sestavy

Slavia

Dusil – Kučera, Hovorka – Klapka, Mareček – Srdínko, Moravec – Čapka – Petrák, Havrda, Kižlin – Vlček, Křenek, Švec – Urych, Labuzík, Jágr.

Mountfield HK

Vacek – Řehák, Junek, Naar, Janoušek, Perička, Myška, Bieniek – Šedivý, Brandejs, Soukup, Nedomlel, Kašpar, Síla, Müller, Jušta, Záliš, Janda, Morong, Poppel.

Slávisté vstoupili do zápasu aktivně. V první třetině byli proti favoritovi lepším celkem a v 15. minutě se dostali dokonce do vedení. O to však hned po jedenácti sekundách přišli a one man show hostujícího Martina Jandy ve druhé třetině dokonala zkázu Pražanů. Ti nakonec prohráli 1:5.

První třetina byla no pohled velice atraktivní. Vlček ve velké gólovce trefil tyč, stejně jako před koncem úvodní části Kučera. I hosté jednou orazítkovali konstrukci brány, konkrétně v 18. minutě Morong.

Sešívaní měli k dispozici také tři přesilovky, které se jim ale nevydařily. Královéhradečtí si také zahráli v početní výhodě a minutu a čtyřicet sekund dokonce dvojnásobné. Vstřelit branku v ní ale nedokázali.

Góly tak padaly jen v 15. minutě. V čase 14:48 nejprve otevřel skóre červenobílý forvard Tomáš Labuzík, ale ihned po buly ve středovém kruhu se do útoku dostali domácí a střelu Tomáše Peričky od modré zastavila až brána Slavie

O vítězi celého zápasu rozhodly pouhé tři minuty

Byla to třetina hrůzy, jinak to ani nelze nazvat. Leda zaměnit třetinu za tříminutovku. V rozmezí 22. a 25. minuty dvakrát překonal gólmana Dusila útočník Hradce Martin Janda a jednou Petr Poppel a bylo prakticky po zápase.

Pět minut před koncem třetiny navíc přidal pátý hřebíček do slávistické rakve Jaroslav Kašpar a stav byl již 1:5.

Toto skóre vydrželo i během celé třetí periody, během které se domácí snažili o zkorigování skóre, ale hostující hokejisté pečlivě bránili, a do větších šancí se tak červenobílí v podstatě nedostali.

Ohlasy trenérů

David Kuna (HC Slavia Praha): Utkání nedopadlo nejlépe. Rozhodl v podstatě takový náš blackout na začátku druhé třetiny. Dvakrát jsme špatně dobruslili a jednou se puk nešťastně odrazil. Ale mužstvo jako je Hradec takové chyby okamžitě potrestá a my se jich musíme vyvarovat. Po těch gólech ležela na mužstvu těžká deka a snažili jsme se to po druhé třetině hlavně uklidnit, udělali jsme i nějaké změny v sestavě. Nicméně v první a třetí třetině jsme hráli vyrovnaně, ale rozhodly chyby v druhé části.

Petr Luštinec (Mountfield HK): Do zápasu jsme nevstoupili ideálně, Slavia nás první třetinu nepříjemně napadala a hrála velmi dobře, nás možná zachránilo, že jsme po inkasované brance hned při dalším střídání vyrovnali. Ve druhé třetině jsme vysunuli obranu a hráli aktivněji. Dařilo se nám napadání a využili jsme slabší chvilky Slavie, kdy jsme vstřelili tři rychlé góly po sobě, a myslím, že poslední třetinu jsme již hráli svojí hru a dohráli jsme to na vítězství.

Autor Michal Borovan
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více