Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
31. října 2016

Slavia proti Slavii? Sešívaní chtějí Třebíči pokazit hledání formy

WSM liga má před sebou už 20. kolo. Sešívaní druhou desítku mačů uzavřou doma proti týmu z Třebíče. Razýmovi svěřenci se sice po obměně kádru zvedli, z posledního kola si ale vezou těsnou prohru. Těžko říct, co mohou Pražané od sobotního soka očekávat. Horáci se zatím hledají, s jedenáctým místem v tabulce spokojení být nemohou.

20. kolo: HC Slavia Praha vs. SK Horácká Slavia Třebíč

Porovnání týmů
6. místo (31 b.)
Postavení v tabulce
11. místo (23 b.)
46:55
Skóre
47:58
David Šafránek (12+4)
Nejproduktivnější hráč
Roman Erat (2+15)
David Šafránek (12 gólů)
Nejlepší střelec
Richard Kristl (9 gólů)
Ronald Knot(2+5)
Nejproduktivnější obránce
Jan Zdráhal (3+5)
Dominik Frodl 93,87 %
Úspěšnost brankářů
Pavel Jekel 91,84 %
Jihlava – Slavia 2:1
Poslední zápas
Třebíč – Kladno 3:4p

Nelehkým obdobím si musela projít červenobílá kabina. S novici v týmu už Razýmovi hoši dokázali vyhrát třikrát v řadě. „Ze začátku jsme si sedali. Přišla spousta nových hráčů a pořádně jsme se neznali. Už si to trochu sedlo. Hra už není tak rozházená i výsledky se zlepšily,“ mohl spokojeně konstatovat kapitán Knot, nejmladší borec s „céčkem“ na dresu v naší druhé nejvyšší soutěži.

Sešívaní se v posledním kole bili s Jihlavou. Z Vysočiny si přivezli jen těsnou prohru.

Obnovenou premiéru si v posledním kole, kdy sešívaní padli těsně s Jihlavou, odbyl Lukáš Endál. Sešívaný dres oblékl poprvé od roku 2005. Těsné porážce 1:2 ale zabránit nedokázal, Slavii trápila koncovka.

„Jsme na stejné lodi, takže si na sebe moc zvykat nemusíme. Je to jen o komunikaci, abychom věděli, kam se máme postavit nebo kam si budeme dávat puky. Dost jsme se s klukama bavili na střídačce i o přestávce v kabině o tom, co bychom chtěli hrát. Tak doufám, že se to do dalšího zápasu zlepší,“ říkal Endál po premiéře z jihlavského ledu.

Trápili Kladno, Budějovice i Prostějov. Na výhru ale čekají pět zápasů

Hned třikrát během posledních čtyř let let dokázal horácký tým zakončit ligu mezi nejlepším kvartetem celků. Poslední sezona se však proměnila v noční můru. Místo bojů v play off se na Vysočině dokonce museli obávat pádu do nižší soutěže. V play out se ale Třebíčští vzchopili.

3
Tolik bodů si Třebíč připsala v posledních pěti zápasech. Samo o sobě nic převratného. Zaujme však fakt, že tým z Vysočiny o body obral jen Prostějov, Motor a Kladno – tedy přední celky WSM ligy.

Do nové sezony nastoupili s řadou změn a doufali v lepší zítřky. Výsledek? Třebíč je před zápasem v Edenu na jedenáctém místě (na stejném zakončila loňskou sezonu). V základní hrací době dokonce celek z Vysočiny dokázal vyhrát jen pětkrát.

Roman Erat proti Slavii. Starší z hokejového dua sourozenců vede kanadské bodování Třebíče a je nejúspěšnějším nahrávačem WSM ligy. (foto: hstrebic.cz)

Poslední výhru si navíc Horácká Slavia připsala před necelými třemi týdny. Přesto trápila favority. Kladno ztratilo s Třebíčí bod po prodloužení, Budějovice po nájezdech a stejný osud potkal i vedoucí Prostějov. I díky těmto výsledkům se v Třebíči mohou „radovat“ z pozice týmu s druhým nejvyšším počtem (7) proher po základní hrací době.

V sestavě klubu, který letos slaví 20 let v naší druhé nejvyšší soutěži, zaujme jméno Romana Erata. Ten v Třebíči hokejově vyrůstal i po boku mladšího bratra Martina, který se prosadil i v NHL. Starší z hokejové dvojice ve WSM lize značně vyniká. Nejenže je nejproduktivnějším hráčem svého týmu, s patnácti asistencemi se dokonce řadí mezi nejlepší nahrávače soutěže.

Vzhledem k formě týmu z Vysočiny by se sešívaní mohli pasovat do role favoritů. Razýmovi svěřenci ale nebudou chtít nic podcenit. Slávisté si uvědomují i kvality svého soka. „Třebíč hraje podobný styl jako Jihlava. Hodně bruslí, napadají a hrají jednoduše. Musíme se zlepšit v přechodu do útoku a koncovce. Je třeba hodně střílet. Budeme doufat, že to tam napadá,“ nepochybuje Knot.

Úvodní buly bude v Edenu vhozeno ve středečních 18.00. Podporu budou sešívaní znovu potřebovat. Vydejte se do ochozů!

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více