Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
13. listopadu 2016

Eden uvidí souboj střelců! Proti Šafránkovi a spol. se postaví Klozovo Ústí

Slávisté se od zápasu v Třebíči vezou na vítězné vlně. Sérií triumfů prodloužili i po sobotním utkání na ledě nováčka WSM Ligy z Frýdku-Místku. Ze Slezska se po výhře v prodloužení vraceli se dvěma cennými body. Výsledkovou formu a herní pohodu budou chtít potvrdit i proti severočeskému Ústí. Ve vzduchu totiž visí jubilejní pátá výhra v řadě. V cestě za třemi body se však Slavii postaví mužstvo vedené Janem Klozem, který je vedle Davida Šafránka druhým nejlepším střelcem soutěže.

24. kolo: HC Slavia Praha vs. Hokej Ústí nad Labem s.r.o.

Porovnání týmů
4. místo (41 b.)
Postavení v tabulce
8. místo (35 b.)
58:62
Skóre
71:76
David Šafránek (13+7)
Nejproduktivnější hráč
Jan Kloz (13+9)
David Šafránek (13 gólů)
Nejlepší střelec
Jan Kloz (13 gólů)
Jan Pohl (2+9)
Nejproduktivnější obránce
Martin Vágner (1+10)
Dominik Frodl 94,49 %
Úspěšnost brankářů
Jakub Soukup 91,23 %
Frýdek-Místek – Slavia 3:4p
Poslední zápas
Ústí – Kladno 1:0

Fanoušci vršovického celku si mohli v posledních čtyřech kolech druhé nejvyšší soutěže spokojeně mnout ruce. Sešívaní postupně zkonsolidovali kádr a začali řádit jako černá ruka. V duelech s Třebíčí, Mostem, Kadaní a Frýdkem-Místkem urvali hned čtyři výhry a vyhoupli se po delší pauze zpět na 4. místo tabulky.

13
Tolik branek shodně nasázeli v dosavadním průběhu soutěže Jan Kloz a David Šafránek.

Slušnou formu Razýmových svěřenců naposledy odnesl právě debutant ligového ročníku z Frýdku-Místku. Slavia se sice musela ve Slezsku o výhru hodně prát, díky velké bojovnosti však nakonec uzmula o bod navíc. Ten vystřelil David Šafránek, který se gólově prosadil po šestizápasové odmlce.

„ Jeli jsme do Frýdku s tím, že chceme navázat na poslední výsledky a přivézt si do Prahy body, nakonec se nám podařilo vyhrát, sice až v prodloužení, ale myslím, že to byly těžce vydřené dva body,” řekl o náročné šichtě na druhé straně republiky střelec vítězné branky.

Teď však před červenobílými leží v rychlém časovém sledu další výzva v podobně severočeského Ústí. Slovan se nachází v podobné situaci jako počasí v dubnu. Oblačno střídá jasno a za porážkou následuje výhra. Naposledy ale Ústečtí uhráli výsledek par excellence, když porazili silné Kladno na vlastním ledě 1:0.

„ S Ústím to je vždy těžké, hrají hezký kombinační hokej. Mají velmi kvalitní útok, takže v defenzivě musíme být obzvláště pozorní,” prohlásil na adresu příštího protivníka Šafránek.

Kloz versus Šafránek. Zápas ozdobí bitva čarostřelců

V Edenu se navíc představí i jeden z nejlepších střelců soutěže. Devětadvacetiletý Jan Kloz si v tomto ročníku WSM Ligy připsal už 13 přesných zásahů, což je stejný počet branek, jímž se může pyšnit i slávistický David Šafránek. Bitva mezi Slavií a Ústím tak přinese i zajímavý souboj statistik a dvou ligových ostrostřelců.

Vzájemný zápas v Ústí slávistům výsledkově povedl. Vyhráli po prodloužení.

Se sebevědomím a klidnou hlavou budou moci na led vyjet hlavně sešívaní. Poslední vzájemný zápas totiž vyzněl pro ně. Z Ústí si odvezli na začátku října vítězství po prodloužení. To ještě vydřel starý tým, z něhož v Edenu takřka nikdo nezbyl. Slavia by tak mohla být pro Slovan i trochu méně čitelná.

A zatímco na straně červenobílých se objeví Jan Pohl, jenž dvě sezony hájil barvy Severočechů, v dresu Ústí nastoupí Marek Loskot, který byl ve Vršovicích na letní zkoušce. Zápas by tak neměl postrádat ani potřebný náboj. Nejen oni dva, ale i další hráči, se budou chtít na soupeře vytáhnout.

Zda Slavia znovu potvrdí vzestupnou tendenci a vítěznou šňůru, bude jasno v pondělí ve večerních hodinách. Duel s Ústím se v Edenu hraje od 18:00.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více