Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
13. listopadu 2016

Těžce vydřené body, přiznává po výhře ve Frýdku Šafránek

V gólových zápisech o utkání se sice objevoval často, týmu však v poslední době pomáhal jen asistencemi. Branky soupeřů se pro něj totiž na nějaký čas staly začarovaným kruhem. Konkrétně na celých pět zápasů. Spící ostrostřelec David Šafránek se však probral právě včas a v průběhu prodloužení ve Frýdku-Místku vystřelil Slavii vítězství. „Bylo to opravdu bláznivé. Jel jsem dvakrát sám na bránu, poprvé se mi nepodařilo zakončit ideálně, podruhé jsem vystřelil a brankáři to se štěstím propadlo,“ popsal, jakým způsobem padl sezonní gól číslo třináct, jenž znamenal cenný triumf.

Když se po jeho střele naposledy zatřepetala síť, psal se v kalendáři dvaadvacátý říjen. Sešívaní tehdy přetlačili Kladno a ukázali, že se s nimi musí i po velkých turbulencích se sestavou v lize počítat. Od té doby se Slavii herně i výsledkově dařilo a až na těsnou prohru v Jihlavě nastřádala šest výher. Naposledy odskákal herní formu červenobílých Frýdek-Místek. I když se vítězství nerodilo vůbec lehce.

„Ve Slezsku to bylo hodně bojovné utkání. Jeli jsme do Frýdku s tím, že chceme navázat na poslední výsledky a přivézt si do Prahy body. Nakonec se nám podařilo vyhrát, sice až v prodloužení, ale myslím, že to byly těžce vydřené dva body,“ zhodnotil utkání útočník s osmaosmdesátkou na zádech.

5
Na tolik zápasů se David Šafránek jako střelec odmlčel. Pak zařídil výhru ve Slezsku.

Slávisté vstoupili do utkání na opačném konci republiky dobře a po trefě Endála drželi jednobrankové vedení. Obranný val Slezanů se jim ale dlouho nedařilo překonat. „Chybělo nám více přímočarosti do brány, soupeř nás držel daleko od své brány a většinou jsme končili v rozích. Paradoxně se nám podařilo dát gól v oslabení,” zdůvodnil příčiny horší střelecké mušky Šafránek.

Ve druhém dějství se Frýdek navíc dostal dle slov sešívaného snajpra do slušného presu, z něhož padl vyrovnávací gól.„Soupeř nás dostal pod soustavný tlak, dlouho jsme se nemohli udržet na kotouči a Frýdek měl několik šancí, jednu z nich proměnil,” přiznal upřímně.

Závěrečná perioda nabídla střelecké závody. Slavia do ní podle Šafránkových slov vstupovala s jasnými úkoly. „Pokyny byly takové, abychom hru zjednodušili. Vázla nám rozehrávka, zbytečně jsme si to komplikovali ve vlastním pásmu.”

Fanoušci a probuzený střelec. To rozhodlo o výhře

Po základní hrací době tak na světelné tabuli blikalo skóre 3:3 a duel muselo rozseknout prodloužení. „Prodloužení 3 na 3 bylo opravdu bláznivé. Jel jsem dvakrát sám na bránu, poprvé se mi nepodařilo zakončit ideálně, podruhé jsem vystřelil a brankáři to se štěstím propadlo,“ popsal rozhodující moment střetnutí.

A přidal i další aspekt, který podle něj pomohl k bodovému zisku. „Naši fanoušci nás skvěle povzbuzovali. Přijeli nás podpořit přes celou republiku v tak velkém počtu. Bylo to úžasný, moc jim děkuji,” rozplýval se třináctigólový ostrostřelec.

David Šafránek v duelu s Kladnem, ve kterém se před frýdeckým zápasem trefil naposledy.

Do střelecké listiny se Šafránek zapsal po pětizápasovém půstu. Nelichotivou šňůrou se ale neznervózňoval. „Samozřejmě jsem rád, že jsem dal zase gól, ale nijak jsem se tím nestresoval, do šancí jsem se dostával a říkal jsem si, že to tam musí někdy spadnout. Měl jsem i trochu smůlu. Většinou chyběl kousek. V hlavě jsem to měl, ale jak jsem říkal, nijak výrazně mě to nesvazovalo.”

Kromě vítězné branky ho mohl hřát i fakt, že se Slavii podařilo vyhrát počtvrté za sebou. „Jsme samozřejmě rádi, vítězíme bojovností a tím že hrajeme jako tým. Atmosféra v kabině je teď pohodová a nechceme o ni přijít,” prozradil o náladě, která panuje za dveřmi sešívané šatny.

Na závěr přidal postřehy, jež se budou hodit v následujícím mači proti Slovanu. „S Ústím to je vždy těžké, hrají hezký kombinační hokej. Mají velmi kvalitní útok, takže v defenzivě musíme být obzvláště pozorní.”

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více