Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
14. listopadu 2016

Střela do hráče a vítězný gól. Jen jsem si to narazil, vtipkoval Kolařík

Endálova rána se mu po zásahu obránců odrazila přesně na hůl. Napřáhl, trefil hráče… Zkusil znovu. A propálil se až pod víko. Zkušenostmi oplývající Pavel Kolařík proti Ústí vydřel trefu na 3:2, která se v celkovém zúčtování ukázala jako rozhodující. Sešívaní sokovi ze severu Čech nakonec nasázeli pět branek a po výhře 5:2 si připsali už pátou výhru v řadě. Ostřílený obránce byl však k vystoupení svého týmu poměrně kritický…

Tři body zůstávají doma, Ústí jste porazili 5:2. Jak to utkání hodnotíte?
Je to ve všech zápasech vcelku stejné. Začátek není špatný, pak ale přijdou chyby. Když se dostaneme do vedení, čekáme, že to půjde samo.

Těžko v týmu najdete většího srdcaře... Kolařík už v sešívaném bojuje devatenáctou sezonu. Loni si trefu schoval až na baráž, letos už jeden úspěšný zářez na svém kontě má.

V první třetině jste soupeře k ničemu nepustili a sami se dvakrát se trefili. Co bylo rozhodující?
Trenéři říkali, že když na začátku odskočíme, bude soupeř poloviční. Pak jsme ale začali hrát naivně, dostali gól na 1:2 a bylo to znovu otevřený zápas.

Následně asi mrzelo, že jste se v úvodu netrefili víckrát. Šance jste na to měli…
Nějaké branky navíc tam padnout mohly. Je to jen škoda. Na tu koncovku se pořád musíme soustředit.

Vstup do druhé třetiny byl ale lepší ze strany Ústí. S čím na vás nastoupili?
Myslím si, že jsme trochu ztratili pohyb. Oni začali být důraznější, lépe bruslili. Začali nás tím přehrávat a hra se přesunula do naší třetiny.

Trápili se, teď jsou nahoře. Kolařík doufá v přerušení série Přerova

Vy sám jste se na výhře podílel brankou na 3:2, která se nakonec ukázala jako vítězná. Jak moc byla pro tým důležitá?
Každý gól se počítá. Je vcelku jedno, kdo ho dá. Hlavně, že se vyhrálo.

19 let
Pavel Kolařík si v pondělí připsal první branku letošního ročníku WSM Ligy. Ta se dokonce stala první trefou v naší druhé nejvyšší soutěži po 19 letech. Naposledy se v prvoligových vodách prosadil v dresu Berouna (v sezoně 1996/97). (Loňská trefa přišla v baráži, která je vedená jako extraligová soutěž).

Jak ta gólová situace vypadala z vašeho pohledu?
Byla tam skrumáž před brankou. Nahozený puk, odrazilo se to ke mně… Já jsem vystřelil. Poprvé jsem trefil hráče. (smích) O něj jsem si to hezky narazil. Vystřelil podruhé a dal to pod víko.

Přestože na vás Ústí v úvodu druhé třetiny vletělo, dokázali jste se ještě před sirénou dostat na koně. Jak to bylo důležité?
Pohlídali jsme si to. Nedělali jsme žádné zbytečné chyby. Nikam jsme se nehnali, a pak jsme si to mohli pohlídat.

Další kolo odehrajete na ledě Přerova. Jak těžké to bude? S čím tam vyrazíte?
Moc nevím. Letos jsem je ještě neviděl hrát. Vím, že ze začátku na tom nebyli úplně nejlépe. Teď se ale dostali zas nahoru, nějaké body posbírali. Já jen doufám, že jim nějakou tu sérii zase rychle přerušíme.

Autor Michal Toman, David Soumar
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více