Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
15. listopadu 2016

Sešívaný lev putuje na Moravu lovit Zubry

Zatímco slávisté si drží vítěznou náladu, v týmu Přerova tak veselo není. V posledních pěti zápasech vyhráli Zubři jen s Havířovem a proti sešívaným by si chtěli napravit pošramocenou reputaci. V dosavadních pěti vzájemných duelech ale porazili Pražany jen jednou a doma je nečeká nic lehkého.

25. kolo: HC ZUBR Přerov vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
6. místo (38 b.)
Postavení v tabulce
4. místo (44 b.)
73:65
Skóre
63:64
Vlastimil Dostálek (14+9)
Nejproduktivnější hráč
David Šafránek (15+8)
Vlastimil Dostálek (14 gólů)
Nejlepší střelec
David Šafránek (15 gólů)
Lukáš Chmelíř (0+11)
Nejproduktivnější obránce
Jan Pohl (2+10)
Luboš Horčička 93,37 %
Úspěšnost brankářů
Dominik Frodl 94,50 %
Kladno - Přerov 6:2
Poslední zápas
Slavia - Ústní nad Labem 5:2

Krásně by se do současné Slavie hodila písnička Petry Janů a Petra Jandy Jedeme dál. Kdokoliv sešívané nedávno odepisoval nebo snad sázel na jejich neúspěch, tak si nyní musí trhat vlasy.

Tým s druhou nejlepší fazónou

Opak je totiž pravdou. Slávisty jako by nedávno prožitá zkušenost více posílila a nyní se valí ligou jako nezastavitelná sněhová koule, která na sebe nabaluje další a další body. Série nyní čítá již pět výher v řadě a při zisku 13 bodů je to druhá nejlepší forma z celé soutěže.

Síla je v soudržnosti. Tým se semknul, kabina je čistá. Vrátily se do ní slávistické ikony, má to řád a vše doplňují mladí kluci. Celkové klima je zdravé, všichni táhnou za jeden provaz.
Milan Razým v rozhovoru pro idnes.cz

Naposledy to v pondělí zjistil tým Ústí nad Labem. Hosté přijeli do Edenu nažhaveni přerušit vítěznou formu sešívaných a po měsíci být prvním celkem, který vyloupí vršovický stadión. Ale jakmile vstoupili na led, byli zmrazeni ledovým ovzduším a hlavně slávistickým výkonem. Sešívaní vlétli do zápasu a už po první třetině vedli o dvě branky. O oba góly se postaral David Šafránek, toho času již nejlepší střelec WSM Ligy.

Úvod druhé periody sice červenobílým nevyšel a nechali hosty vyrovnat. Avšak v duchu pořekadla "povolit-přitáhnout" si do konce třetiny vzali dvoubrankové vedené zpět, zasloužili se o to Dušek a rozený střelec Kolařík. V poslední části zápasu přidal pátou branku Knot a hosté byli na kolenou. Zmohli se jen na dva pěstní souboje, ve kterých ale hrdě hájili červenobílou standartu Bača s Endálem. Slávisté se tak bodově dotáhli na třetí Jihlavu, před kterou se mohou v Přerově dostat.

Forma Zubrů naopak klesá

Vlastimil Dostálek slaví branku proti Havířovu a se 14 góly dýchá na záda Šafránkovi

Moravané jsou na tom ve srovnání se Slavií přesně naopak. V poslední době se jim vůbec nedaří, ale není rozhodně třeba panikařit. Zubři jsou stále v první šestce, i když na jejím chvostu a mají stejně bodů jako sedmý rival z nedalekého Prostějova.

Jako by si Přerovští vystříleli veškerou munici na konci října, kdy vyhráli čtyřikrát v řadě s celkovým skóre 21:6. V dalších pěti zápasech totiž dokázali zvítězit jen doma se slabým Havířovem.

V pondělním kole navštívili led Kladna, které však doma body příliš nerozdává. Velmi poctivě však Rytíři v poslední době rozdělují návštěvníkům gólové příděly. Most si odvezl v uzlíčku sedm gólů, Frýdek poté šest a naposledy právě Zubři také pěkných šest kousků. Až ve druhé třetině za stavu 3:0 pro Kladno dokázal korigovat výsledek Patrik Machač, ale následně přidali domácí další dvě branky a bylo de facto po zápase.

Slávisté se naposledy představili v MEO Aréně v únoru tohoto roku, kde dokázali urvat všechny tři body za výhru 4:3. První vzájemný zápas této sezóny, který se odehrál na začátku října v Edenu, dopadl rovněž lépe pro sešívané. Ti sice dlouho vedli, Zubři však skóre ve třetí třetině během čtyř minut otočili. Červenobílí se ale rovněž nevzdali. Zápas poslal do prodloužení Šafránek a bod navíc zůstal v Praze díky úspěšnému nájezdu Kverky.

Úvodní buly bude vhozeno ve středu v 18 hodin a živý textový přenos můžete sledovat na webu onlajny.com.

Autor Michal Borovan
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více