Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
15.11.2016

Starší dorost v derby padl! Divokou přestřelku ovládla Sparta

17. kolo, úterý 15.11.2016, Slavia - Sparta
Slavia
4:7
1:4, 2:2, 1:1
Sparta

Branky a nahrávky: 10. Grim (Brož), 23. Martínek (Holý), 38. Grim (Brož), 52. Brož (Marek) – 6. Šišolák (Arnošt, Vízner), 8. Šišolák (Kropáček), 10. Pavel (Hadamczik, Dani), 18. Nacházel (Tůma), 31. Čermák (Pšenička), 37. Čermák (Pšenička, Hadamczik), 46. Kropáček (Šišolák, Havlín). Rozhodčí: Horák - Ovsík, Müller. Vyloučení: 2:6. Využití: 4:3. V oslabení: 2:0. Diváci: 68. Střely na branku: 33:33. Průběh utkání: 0:1, 0:2, 1:2, 1:3, 1:4, 2:4, 2:5, 2:6, 3:6, 3:7, 4:7.

Sestavy

Slavia

Vecka (10. Kodad) – Erben, Vobořil, Melovič, Zderadička, Holý, Macek – Marek, Grim, Brož – Martínek, Furch, Stark – Šilhan Hradil, Klapka Vaněk

Sparta

Mičán (Škorpík) – Haš, Vízner, Tůma, Hadamczik, Havlín, Hanuš – Čermák, Vitouch, Švarc, Šišolák, Nacházel, Gnusin, Dani, Pšenička, Pika, Arnošt, Kropáček, Čech, Vorobjev, Pavel.

Slávističtí starší dorostenci v prestižním duelu dvou pražských "S" nestačili na protivníka z Holešovic a prohráli 4:7. Utkání rozhodla úvodní třetina, v níž sparťané odskočili Slavii o tři góly. Další průběh zápasu byl herně hodně vyrovnaný, sešívaným se však nepodařilo přidat kýžené góly a smazat manko ve skóre. Poprvé v sezoně tak starší dorost se Spartou ztratil body.

Průběh první třetiny. Tato část hry rozhodla o vítězi třetího letošního derby mezi Slavií a Spartou. Zatímco holešovičtí mladíci v úvodní dvacetiminutovce dřeli a čtyřikrát rozvlnili soupeřovu síť, sešívaným se vůbec nedařilo a vlastní skóre měnili pouze jednou.

Sparťanskou gólovou smršť načal v 6. minutě Ondrej Šišolák, který zužitkoval přihrávku Arnošta a tváří v tvář Veckovi dopravil puk za jeho záda. O tři minuty později se do statistik zapsal úplně stejný střelec podruhé. Ondrej Šišolák si nabruslil před domácí branku a bekhendovou střelou zasunul kotouč mezi Veckovy betony.

Slávistická odpověď na sebe ale nenechala dlouho čekat. Ve skrumáži před hostující klecí se po střele Brože nejlépe zorientoval Jan Grim a překonal sparťanského Mičána. Následný kontr ze strany starších dorostenců Sparty skončil rovněž gólem. Tentokrát se přesně trefil Ondřej Pavel.

Lodivodi sešívané lavičky po gólovém nášupu vystřídali gólmani a do slávistické svatyně se postavil Kodad. Ani tomu se však nepodařilo udržet sparťanské řádění na uzdě. V čase 17:55 poprvé kapitulova, když se krásnou ranou z levého kruhu prosadil Tomáš Nacházel.

Gólové hody vyzněly pro Spartu, úvod rozhodl

Prostřední perioda byla o poznání vyrovnanější a jako první se v ní radovali domácí. Ihned po skončení neúspěšné přesilovky se od Holého dostal puk k Viktorovi Martínkovi, jenž bekhendovou střelou zakončil oku lahodící akci červenobílých.

Přesně v polovině zápasu zadupali Holešovičtí slávistické vzepětí dalším přesným zásahem. Po ofenzivním snažení Pšeničky a Erika Čermáka se puk zatřepetal do vzduchu a doplachtil až za dezorientovaného Kodada.

Gólový účet zápasu pak ještě ve 37. minutě vylepšil z pohledu Sparty znovu Erik Čermák. V závěru druhé dvacetiminutovky ale sešívaní předvedli husarský kousek. Při vlastním oslabení při hře pět na tři ujeli do útočného pásmu, kde rychlou akci úspěšně zakončil Jan Grim.

Branek se hrstka diváků na vršovických tribunách dočkala i v závěrečném dějství. Kodada udolal po dorážce vyražené střely Šišoláka Vojtěch Kropáček. V čase 51:04 přidal na opačné straně ledové plochy slávistickou branku Jaroslav Brož. Ofenzivní hráč se čtyřkou na dresu dostal pobídku na okraj levého kruhu a nekompromisním projektilem propálil Mičána.

Přestože se sešívaní v závěru snažili mocně dotahovat, tři chybějící góly už vsítit nezvládli a z derby odešli poprvé v sezoně poraženi.

Třetina hrůzy a častá vyloučení. To podle Grima rozhodlo derby

Ve sledovaném duelu dvou tradičních rivalů se hned dvakrát zapsal do střelecké listiny. Po utkání však Janu Grimovi do zpěvu příliš nebylo. Ani jeho cenný gólový příspěvek totiž na překonání protivníka nestačil a sešívaní prohráli se stejně starými sparťany 4:7. ¨

V zápase možná domácímu celku paradoxně uškodila zvýšená míra motivace, kterou všichni starší dorostenci byli nadopovaní. „Na zápas jsme se hodně těšili. Byli jsme nahecovaní. Věděli jsme, že to bude hodně důležitý mač, který potřebujeme vyhrát, abychom se na Spartu bodově dotáhli. To se nám ale bohužel nepovedlo,“ řekl po utkání dvougólový střelec.

Rozhodujícím momentem podle Grima byla úvodní dvacetiminutovka. „V první třetině jsme byli horší a prohráli ji výrazným rozdílem ve skóre. Jinak to bylo vyrovnané utkání. Sparta dala bohužel gól prakticky z každé šance, kterou měla. Klíčovým momentem byla druhá půlka první třetiny, kdy jsme během chvíle dostali tři góly. To nás trochu položilo, i psychicky,“ přiznal úspěšný snajpr.

O přestávce tak museli v kabině shazovat deku, která na ně po sparťanských trefách spadla. „V kabině jsme si řekli, že na ně musíme vlétnout, líp bruslit a hlavně nezmatkovat. Protože všechny góly jsme dostali po našich vlastních chybách. Ve druhé třetině jsme byli hodně vylučovaní, dostali jeden trest do konce zápasu, což nám také úplně neprospělo. Možná, že kdybychom nenastřádali tolik vyloučení, mohlo to vypadat jinak,“ uzavřel slávistický starší dorostenec.

Ohlasy trenérů

Luboš Pecka (HC Slavia Praha):„Kluci byli nabuzení, v některých okamžicích ale až moc. Nechávali jsme otevřená zadní vrátka a první třetinu prohráli 1:4. Sparťané dali takřka z každé šance gól, což rozhodlo. Dá se říct, že zbylých čtyřicet minut bylo utkání vyrovnané, ale prohrávat o tři góly a snažit se to otočit už je pak těžké.”

Richard Žemlička (HC Sparta Praha):„Myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě. Odehráli jsme velice dobré utkání. Chtěli jsme konečně vyhrát, protože první dva vzájemné duely se Slavií se nám nepovedly, tak jsme se snažili to odčinit. Povedlo se nám to a děkuju klukům za dobrý výkon.”

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více