Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
17. listopadu 2016

Nakopla nás první branka, hlásí po triumfu v Přerově Jan Pohl

Nervy příznivců Slavie byly ve středu napjaté jak kšandy. Sešívaní vyrazili do bitvy na přerovském stadionu ospale a museli otáčet nepříznivý stav. Klid na pražské hokejky nejprve dodal Jankovský, vedoucí trefu pak vzápětí přidal obránce Jan Pohl. Vyznavači červenobílých barev si tak mohli oddychnout. Gólový zásah pětadvacetileté posily z Ústí totiž znamenal vítěznou trefu. Díky ní si sešívaný celek odvezl z Moravy tři body a přidal do tabulky pravdy šestou výhru v řadě.

Hrstka slávistických fanoušků v přerovských ochozech v závěru první třetiny ztichla. Polívka takřka po celých dvacet minut úspěšně likvidoval ofenzivní nájezdy domácích Zubrů, na přesný zásah Goiše už ale nevyzrál a Moravané se dostali do vedení.

„ Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání a snažili se na něj pořádně připravit. Vstup do zápasu se nám ale úplně nepovedl a Přerovští byli všude o krok napřed. Hráli aktivněji, víc bruslili a hodně napadali, což nám děloalo problémy. Celkově měli více ze hry,” zhodnotil horší začátek moravského duelu sešívaný zadák.

3+10
Tolik branek a asistencí si prozatím připsal v sezoně Jan Pohl.

Do prostřední periody však na led vyjelo jiné mužstvo. Slavia přitopila pod kotlem a ze zlepšené hry vytěžila vyrovnávací gól. Podle Jana Pohla mužstvu pomohla především přestávka, v níž se za zavřenými dveřmi kabiny ukul vítězný plán.

„Po první třetině jsme si řekli, co musíme zlepšit a dali si za úkol zjednodušit hru. Myslím, že nás pak nakopla první branka. Začali jsme si víc věřit a byli jistější na puku,” prozradil o pokynech od trenérů i náladě na vlastní střídačce.

Vymodlenou trefu zajistil ve 28. minutě bijec z Kolína Václav Jankovský a sešívaným narostla křídla. Hned o pět minut později totiž zcela obrátil průběh zápasu právě Jan Pohl, který po hezké akci slávistů uklidil kotouč za brankovou čáru.

„Dostali jsme se rychle do obranného pásma domácích, Šáfa (David Šafránek – pozn. redakce) nahrál Ronymu (Ronald Knot – pozn. redakce), který vystřelil. Puk se odrazil před gólmana, já se k němu dostal a jenom zakončil do odkryté klece,” popsal gólovou situaci střelec branky, jež se nakonec ukázala jako vítězná.

Přerov hnali fanoušci, my to nevnímali, říká Pohl

Přestože se domácí v závěrečném dějství tlačili před Polívku, jak to jenom šlo, slávistický gólman všechny jejich snahy vymazal. Na druhé straně se však nedokázali prosadit ani Pražané a poslední část zápasu pro ně rozhodně nebyla žádnou procházkou v růžové zahradě. Hubený náskok ale udrželi a vybojovali tři body.

5.
Tolikátý je slávistický obránce v produktivitě obránců.

„Závěr pro nás nebyl vůbec lehký. Přerov podporovalo hodně fanoušků, kteří je hnali dopředu. Bylo vidět, že to hráčům dost pomáhá. My to v tom zápalu ale až tolik nevnímali, snažil se odvést stoprocentní výkon, aby vše dobře dopadlo. Což se taky nakonec stalo,” přemítal obránce se čtrnáctkou na zádech.

Na vítězství sešívaného celku měl lví podíl brankář Polívka, jenž přerovské střelce doháněl k šílenství výbornými zákroky. Na jeho adresu se snesla slova chvály i od Pohla. Ten nezapomněl zmínit ani Dominika Frodla, který rovněž předvádí vynikající výkony. „Je důležité, když se můžete opřít o gólmana. A oba dva naši brankáři chytají výborně. Hodně nám pomáhají a drží nás,” vysekl poklonu maskovaným mužům z brankoviště.

Jednodenní volno? Dobrý oběd a kino

Před dalším střetnutím WSM Ligy hokejistům v červenobílých trikotech naordinoval trenérský štáb krátké jednodenní volno. Zápasů v soutěži totiž přibývá a je třeba zamezit únavě. Na nic takového se ale na Slavii podle řízného obránce nehraje. „Sice je to náročné, ale myslím, si, že se na to musí každý připravit, protože ví, co ho čeká. Každý tým je na tom navíc stejně.”

Odpočinek je ale vítaný, sám Pohl bude relaxovat aktivně. „Odpočinu si, dám si dobrý oběd a večer zajdu do kina,” předkládá svůj program.

Poklidnou čtyřiadvacetihodinovku znovu vystřídá tréninkový dril na ledě a příprava na sobotu. V Edenu se totiž představí prostějovští Jestřábi. „Čeká nás další náročný zápas, takže se na něj musíme náležitě připravit. Určitě budeme chtít navázat na výhru z Přerova,” ujišťuje sešívané příznivce jeden z nejproduktivnějších beků soutěže.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více