Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
21. listopadu 2016

Slavia jede! Spokojení jsme. Je to ale průběžný stav, říká Razým

Klub si prošel peklem… Nyní ale Slavia šlape, jak čekal jen málokdo. Realizační tým slávistů si může mnout ruce. Vršovický celek vstupuje do druhé poloviny základní části se sedmi výhrami v řadě. V tabulce mu patří třetí pozice. „Jsme na tom lépe než vloni, kdy jsme měli jen nejvyšší ambice. S průběhem můžeme být spokojení,“ říká trenér Razým, který se zatím odvážnějším prognózách o cílech vyhýbá.

Slavia má na svém kontě už sedm výher v řadě. Jak jste s tímto stavem spokojený?
Odpověď se nabízí. Samozřejmě spokojení jsme. Asi jsme to ani nečekali. Jsem překvapen, jak kluci makají, hrají zodpovědně. Přináší to radost jak nám, tak fanouškům. To je moc důležité.

Slavia šlape. Doma neprohrála už pět týdnů!

Prostějovu měla Slavia v posledním kole co vracet, o výhru se navíc musela hodně rvát. Dodají dva vydřené body ještě víc sebevědomí?
To, co se dělo v Prostějově, nebudeme nijak hodnotit. Byl to zcela výjimečný zápas. Jinak vyhrát duel, který se musí otáčet, a dát tři góly za nepříznivého stavu, samozřejmě potěší dvojnásob. Věřím, že to skutečně klukům dodá další sílu.

Nenabízí se konstatovat, jak nikdo nemá v lize nic jistého? Při zápase v Prostějově problémy ve Slavii začaly a Jestřábi stoupali. Nyní se karta začíná obracet…
To je prostě sport. Jen ty nejlepší dokáží udržet výkonnost po celou dobu. Na každého prostě musí přijít slabší chvilka. Někdo se zase jinde vzepře. Pokud to jde, chce se to na vítězné vlně udržet. A obráceně – když se nedaří, co nejrychleji se z toho dostat.

Knot kapitánem? Klobouk dolů před Novákem a Kolaříkem, jak ho respektují

Můžeme už tedy říci, že problémy už jsou ve Slavii zažehnány?
Já osobně na ně nikdy nezapomenu. V kariéře jsem nic takového nezažil. Muselo se znovu budovat mužstvo. Sice to nebylo v polovině sezony, rozběhlá už ale byla. Každopádně se stalo. Jsem rád, že se to otočilo. Hlavně že Slavii držíme tam, kde je.

22
Nejmladší kapitán mezi hráči WSM Ligy i extraligu musí v kabině šéfovat i ostříleným borcům – Kolaříkovi s Novákem. První jmenovaný je dokonce přesně dvakrát starší (44).

Skoro se chce říci, že jsou nyní ve Slavii hráči, kteří mají klub mnohem více v srdci. Nemohlo to pomoci?
Já si samozřejmě vážím všech hráčů, které v týmu hrají. Ti, co tu byli, za Slavii hrát chtěli. Situace to ale nedovolila. Přišli jiní. Ti, co tu jsou nyní, za Slavií chtějí hrát také. To je podstatné. Raději bych to nijak nesrovnával. Samozřejmě bych byl radši, kdyby ta situace nenastala. Ale stalo se… Věřím, že ty výhry tým jen posílí a že slávistický dres klukům něco říká.

Jak to vypadá v kabině, kterou z pozice kapitána vede 22letý Knot? Šéfuje i matadorům Kolaříkovi s Novákem…
To se stává. Není pravidlem, že nejstarší musí být kapitán. Ani ne ten nejlepší. Jde hlavně o chemii v týmu. Jaké mají kluci vztahy mezi sebou. Rony (Ronald Knot) jde nahoru, je o něj zájem. Hrál tady i extraligu. Dostal od nás důvěru. Byli bychom rádi, kdyby se ho podařilo udržet. Novák s Kolaříkem jsou samozřejmě velmi zkušení borci. Klobouk dolů před nimi, že to berou a respektují. Samozřejmě se snaží přispět svým dílem.

Slavia si po polovině základní části stojí lépe než vloni

Druhou polovinu základní části načnou sešívaní ve velkém stylu. Ve středu bude ve Vršovicích k vidění bitva s lídrem soutěže – českobudějovickým Motorem.

Na tabulku se prý snažíte moc nekoukat. Jak to vidíte s aktuálními cíli? Při případném postupu do play off by tým vrátil k myšlence postupu?
Na tabulku se budu dívat po 52. kole. Samozřejmě, že ji ale lehce sleduji. Po té nastalé situaci jsme kontrolovali spodní patra. Když se daří, je ten pohled potěšitelný. Budeme se snažit dál. Je za námi teprve polovina. Stejně tak, jak se nám povedlo sedm zápasů v řadě vyhrát, můžeme jich stejný počet prohrát. Může se to otočit. Nám či jakémukoliv jinému týmu. Je to samozřejmě jen průběžný stav. Ve středu tu máme Budějovice, jeden z nejlepších v týmů ligy, budeme se na něj snažit co nejlépe připravit. Ukážeme, že se ani nich nezalekneme.

Slavia má za sebou šestadvacet zápasů – tedy polovinu základní části. Jak ji hodnotíte?
Když se podívám na současný bodový stav… Jsme na tom lépe než vloni, kdy jsme měli jen nejvyšší ambice. S průběhem můžeme být spokojení.

Kdybychom se měli snažit definovat ambice týmu…
Samozřejmě chceme jít zápas od zápasu. Ve hře je spousta bodů. Dělat nějaké prognózy a vykřikovat něco do světa, toho se zdržuji.

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více