Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
24.11.2016

Obrat se nepodařil, juniorka jede z Pardubic bez bodu

21. kolo, pátek 25.11.2016, Pardubice - Slavia
Pardubice
7:5
3:2, 3:0, 1:3
Slavia

Branky a nahrávky: 2. Voženílek (Klinecký, Hoskovec), 5. Rudy (Kaut, Štefka), 15. Štefka (Rudy, Kaut), 31. Zídek (Zadina, Mert), 31. Trejbal (Dušek, Zídek), 34. Dušek, 44. Martinec (Rohlík, Rudy) – 3. Šmerha (Kolouch), 14. Furch (Hradil, Šmerha), 51. Šteiner (Matějka, Heldák), 58. Fiala (Šergl, Valík), 60. Šmerha (Furch). Rozhodčí: Kopeček - Klouda, Zídek. Vyloučení: 6:6, navíc Zídek 5 min + do konce utkání. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 90. Střely na branku: 41:30. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 7:2, 7:5.

Sestavy

Pardubice

Klouček – Faltys, Horyna, Klinecký, Mert, Rudy, Šklíba, Trejbal – Bureš, Dušek, Hoskovec, Kaut, Martinec, Rohlík, Roubal, Štefka, Voženílek, Zadina, Zídek

Slavia

Šorf (Vacula) – Chládek, Chvála, Novák, Valík, Vobořil, Zderadička – Fiala, Furch, Heldák, Hradil, Kohút, Kolouch, Matějka, Netolický, Patočka, Šergl, Šmerha, Šteiner

Po první třetině sice perníkáři vedli nad Slavií o jednu branku, ale průběh první části byl dost vyrovnaný. Bohužel ve druhé periodě skórovali jen domácí, a to hned třikrát. Poslední třetina sice poté patřila červenobílým, ale dotáhnout nepříznivé skóre se již bohužel nepodařilo.

Slávisté přijeli do Pardubic podpořeni nedávnou výhrou v debry nad Spartou, ovšem vstup do zápasu neměli dobrý. Hned ve druhé minutě se domácí dostali do vedení, když na konci pěkné kombinace stál David Voženílek uklízející puk do odkryté brány. Vyrovnání však na sebe nenechalo dlouho čekat a již za minutu a půl srovnal z kruhu pálící Tomáš Šmerha.

V páté minutě už ale opět vedly Pardubice. Zpoza brány dostal dobrou přihrávku Samuel Rudy a střelou z první překonal Šorfa. V deváté minutě jel trestné střílení Šergl, ale kotouč ho při zakončení příliš neposlechl a neprosadil se ani v další šanci o pět minut později.

Chvíli poté ale dorazil Hradilovu střelu z úhlu Aleš Furch- 2:2. Vyrovnaný stav však trval pouze 21 vteřin, po kterých se rovněž z dorážky prosadil domácí Matěj Štefka.

Ve druhé třetině pokračoval velmi vyrovnaný a oboustranně útočný hokej, ale pouze do 31. minuty. Po velkém tlaku Slavie přišla blesková akce Pardubic, po které se prosadil Václav Zídek a za dalších 44 vteřin také Ondřej Trejbal.

A o další tři minuty bylo ještě hůře, když se při přesilovce Slavie trefil Dominik Dušek. Po prostřední části tak svítil na světelné tabuli velmi krutý stav 6:2.

Bohužel i ve třetí třetině slavily první Pardubice. Sedmou branku přidal Jakub Martinec a vše nasvědčovalo velkému debaklu. Červenobílí ale ukázali obrovský charakter a ani v takřka beznadějné situaci zápas nezabalili.

Před bránou domácích se v jednapadesáté minutě nejlépe zorientoval David Šteiner a protlačil kotouč za záda Kloučka. Sešívaní se do konce zápasu prosadili ještě dvakrát. Nejprve dorazil Šerglovu střelu do brány Eric Fiala a šest vteřin před závěrečnou sirénou dojel nahozený puk dříve než gólman Klouček Tomáš Šmerha a svým druhým gólem určil konečný stav zápasu.

Autor Michal Borovan
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video