Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
25. listopadu 2016

Plnou parou vpřed! Slavia se hodlá oklepat v Benátkách z prohry

Sedm výher a dost. Slávistický expres přibrzdil a triumfální série bez prohry se zasekla. Stopku na cestě za body sešívaným vystavil českobudějovický Motor. Přestože červenobílí ve šlágru s Jihočechy vedli, výsledek nedokázali udržet a nezískali ani bod. Ztrátu však budou chtít napravit hned v dalším duelu, kdy se postaví Benátkám. Středočeši v minulém kole zaváleli. Kladenským Rytířům uštědřili na jejich ledě tvrdou lekci a vyhráli 4:1. Mužstvo vedené Razýmem a Srdínkem tak ve městě na sever od Prahy čeká euforií nadopovaný protivník. Podaří se sešívaným jeho formu podlomit?

28. kolo HC Benátky nad Jizerou vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
5. místo (46 b.)
Postavení v tabulce
3. místo (49 b.)
70:69
Skóre
75:68
Jan Víšek (7+11)
Nejproduktivnější hráč
David Šafránek (15+9)
Jan Plodek (9 gólů)
Nejlepší střelec
David Šafránek (15 gólů)
Václav Kočí (1+8)
Nejproduktivnější obránce
Jan Poh (3+11)
Filip Novotný 94,79 %
Úspěšnost brankářů
Dominik Frodl 94,70 %
Slavia – České Budějovice 2:5p
Poslední zápas
Kladno – Benátky 1:4

Už to začínalo vypadat, že vítězná série sešívaných nebude mít konce. Hokejisté v červenobílých dresech kosili jednoho soupeře za druhým a sázeli výhry jako Baťa cvičky. Ve středu už však další korálek na vítěznou šňůru navléknout nezvládli. Proti byl našlapaný Motor, lídr ligové tabulky.

V posledním vzájemném zápase se slávisté sice snažili, na body to ale nestačilo.

Přestože Slavia ještě v úvodu závěrečné dvacetiminutovky vedla 2:1, Jihočeši nahodili motory a průběžné skóre zápasu čtyřmi brankami zcela otočili. Dvakrát se trefil bývalý slávista Miloslav Čermák, který odešel do Budvar Arény po konci loňské sezony. Dvěma asistencemi se blýskl i další exslávista Pavlin.

„Nastoupili na nás, hlavně ze začátku třetiny měli více sil než my. Myslím, že kdybychom to těch osm nebo deset minut udrželi, asi bychom utkání dotáhli do vítězného konce,“ litoval ztracených bodů forvard Petr Beránek.

Slavii zradila především hra v početní výhodě. Dvě minutové přesilovky pět na tři totiž nikdo z červenobílého týmu nedokázal přetavit v gól, který by Motor ještě víc nalomil. Kdybychom v těchto dvou přesilovkách dali jeden nebo dva góly, asi by to skončilo jinak,“ přiznal upřímně autor první trefy. A přidal i recept, podle něhož by se sešívané mužstvo mělo řídit příště. „Vůbec nestřílíme. Musíme to hrát více přes beky, tlačit se do brány, pak tam snad něco spadne,“ dodal.

Koření duelu? Souboj fantastických gólmanů

Místo, kde Slavii oproti tomu rozhodně netlačí pata, představuje brankářský post. Frodl s Polívkou sice nesbírají vychytané nuly, jejich zákroky však budí respekt. Slibnou formu maskovaných mužů kvitují i jejich spoluhráči.

„Já myslím, že máme dva perfektní brankáře, oba dva toho hodně pochytají. Za spoustu bodů jsme vděční jim a je jedno, jestli je to Dominik nebo Patrik, “ uvedl Antonín Dušek. Naposledy se vyznamenal Polívka, který v brankovišti vystřídal nemocného Frodla. A ihned ukázal, že je platným členem týmu.

„Patrik chytal výborně, podržel nás, měl tam několik skvělých momentů,“ řekl na adresu akvizice z Plzně Beránek.

95
Takřka takovou procentuální úspěšnost zákroků mají benátecké Filip Novotný a slávistický Dominik Frodl.

A právě na souboji brankářů bude možná z velké části postaven sobotní zápas. Z pohledu obrany vlastních svatyní totiž oba celky vycházejí více než dobře. Benátecký Novotný se může pyšnit úctyhodnou úspěšností 94, 79 %. Dominik Frodl je ve stejné statistice jen o chlup horší.

Benátky půjdou do zápasu s Pražany plni sebevědomí i z jiného důvodu. Ve středu totiž překvapili silné Kladno a vyhráli na jeho ledě 4:1. Nečekaný triumf zařídil dvěma góly Bittner. Středočeši si tak připsali třetí skalp v řadě a rozjíždějí slušnou partii vítězství.

V zádech je navíc bude hřát výsledek z posledního vzájemného mače, který vyhráli 3:0. Ten první zas naopak ovládli červenobílí. Třetí sezonní duel Benátky versus Slavia proto bude i soubojem o to, kdo přikloní na svou stranu pozitivní bilanci.

Zápas se hraje 28. kola se hraje na Zimním stadionu města Benátky od 17:00. Důležitou bitvu o body mezi třetím a pátým mužstvem tabulky lze sledovat na webu www.onlajny.com nebo na online streamu.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více